ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
PODCAST: Θρυλικό έπος στο «Βίλα Παρκ» and more…
Το ερυθρόλευκο πάρτι υπό το βλέμμα των Πρίγκηπα Ουίλιαμ και Βαγγέλη Μαρινάκη (vids)
«Buzzer-beater» ο Ενζολά και προβάδισμα ενόψει τελικού η Φιορεντίνα (vid)
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)
Νέο… πάρτι της Λεβερκούζεν – Όλα ανοι«Χ»τά στην Μασσαλία! (vids)
Killer ο Βιρτς που «εκτέλεσε» και τη Ρόμα! (vid)
ΑΠΙΘΑΝΟ σουτ ο Έσε, 4-2 ο Ολυμπιακός! (vid)
Η Τσέλσι «πάτησε» την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Ισοφάρισε ο Ντιαμπί, ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ο Ελ Κααμπί! (vids)
Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους έχει… κρύο αίμα»!
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γουότκινς (vid)
Κάνει την Ευρώπη και πάλι να παραμιλάει ο Τζολάκης με αυτό που έπιασε! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν γκολ του Μπέιλι (vid)
0-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ξανά με Ελ Κααμπί! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: 0-1 με πλασεδάρα Ελ Κααμπί! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

H Ρεάλ Μαδρίτης παρέδωσε ευρωπαϊκά μαθήματα ιστορίας στην Τσέλσι (vid)

Μία Ρεάλ Μαδρίτης στα καλύτερα της, πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας εκτός έδρας με 3-1 την Τσέλσι.

H Ρεάλ Μαδρίτης παρέδωσε ευρωπαϊκά μαθήματα ιστορίας στην Τσέλσι (vid)

Στο πλαίσιο του πρώτου σκέλους των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι υποδέχτηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η «βασίλισσα» χτύπησε στους κενούς χώρους και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Μπενζεμά επικράτησε με 3-1.

Η Τσέλσι εκτέθηκε από την ταχύτητα της Ρεάλ στις αντεπιθέσεις και ήταν άστοχη στην επίθεση, με συνέπεια να έχει ένα βουνό για να ανέβει στη ρεβάνς.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ρεάλ στην ιστορία της επί της Τσέλσι μετά από έξι προσπάθειες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τη Ρεάλ να πιέζει ψηλά την Τσέλσι που είχε την κατοχή της μπάλας. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήρθε στην κόντρα επίθεση και άνηκε στη Ρεάλ. Ο Βαλβέρδε έκλεψε τη μπάλα και αυτή έφτασε στον Βινίσιους, ο οποίος τράνταξε το δοκάρι του Μεντί.

Η απάντηση της Τσέλσι ήρθε με την απόκρουση του Κουρτουά στο απευθείας φάουλ του Τζέιμς στο 15ο λεπτό.

Οι Ισπανοί είχαν προειδοποιήσει με το δοκάρι του Βινίσιους και εν τέλει τιμώρησαν τη Τσέλσι στο 21ο λεπτό. Ο Μπενζεμά πέταξε τη μπάλα στο χώρο για τον Βραζιλιάνο και εκείνος σέντραρε τη μπάλα πίσω από το ύψος του πέναλτι. Τότε, ο Γάλλος ερχόμενος σαν τρέιλερ κατάφερε με το κεφάλι να ανοίξει το σκορ από πολύ δύσκολη θέση.

Η «βασίλισσα» επέβαλε το νόμο της, αυξάνοντας το δείκτη του σκορ στο 24ο λεπτό. Αυτή τη φορά, ο Μόντριτς δημιούργησε και ο Μπενζεμά εκτέλεσε ξανά. Η κεφαλιά του ήταν εξίσου δύσκολη, καθώς χρειάστηκε να γείρει προς τα πίσω για να απορροφήσει όλη τη δύναμη από τη σέντρα του Μόντριτς και να γράψει το 2-0.

Η Τσέλσι έμοιαζε «παγωμένη» αλλά τελικά πήρε ψυχολογική ανάσα στο 40ο λεπτό. Κόντρα σε μία μία πολυπρόσωπη άμυνα, ο Ζορζίνιο πέρασε τη μπάλα από τη μύτη της βελόνας. Αυτή έφτασε στο κεφάλι του Χάβερτζ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους εκτελεστές με το κεφάλι.

Έτσι μείωσε σε 2-1 στο σκορ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με αυτό το σκορ στην ανάπαυλα. Ας σημειωθεί ότι ο Μπενζεμά θα μπορούσε να κάνει χατ τρικ αλλά στο 41ο λεπτό αστόχησε με το αριστερό από πλεονεκτική θέση. Και αυτή η επίθεση προήλθε από την αξιοποίηση των χώρων που δημιουργούταν λόγω της ψηλής γραμμής άμυνας των «μπλε».

Ο Καρίμ Μπενζεμά τρομοκράτησε την άμυνα της Τσέλσι

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν φανερό ότι είχε τρομοκρατήσει τους γηπεδούχους και αυτό φάνηκε στο 51ο λεπτό. Ο Μεντί είχε τη μπάλα στα πόδια αλλά υπό την πίεση του Γάλλου την έχασε, με συνέπεια ο Μπενζεμά να γράψει το 3-1 προ κενής εστίας.

Στο 50, ο Αθπιλικουέτα επιχείρησε να σκοράρει ένα από τα γκολ της σεζόν. Ωστόσο, αντ΄αυτού, ο Κουρτουά έκανε μία από τις επεμβάσεις της σεζόν στο παραθυράκι της εστίας του.

Μετά το 3-1, η ομάδα του Τούχελ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεινοπαθούσε στην προσπάθεια δημιουργίας αξιόλογων καταστάσεων. Η μπάλα δύσκολα έφτανε έξω από την περιοχή, με τη Ρεάλ να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμά της.

Η είσοδος του Λουκάκου έκανε πιο απειλητική την Τσέλσι. Ωστόσο, ο Βέλγος είδε την κεφαλιά του από θέση βολής στο 68ο λεπτό να περνάει ελάχιστα άουτ

Η Ρεάλ κρατούσε όλο και λιγότερο τη μπάλα αλλά αμυνόταν σθεναρά. Στο 83ο λεπτό, ο Κουρτουά επενέβη ξανά στο μακρινό σουτ του Ρις Τζέιμς. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ