ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ σκέφτεται να κάνει «πειράματα» στο Κύπελλο!
Προπονητής της Ρεάλ συνεχάρη τον Αλόνσο για το ιστορικό τρόπαιο! (pic)
Η τεχνολογία μίλησε – Ο «υπολογιστής» αποκάλυψε τον πρωταθλητή της Premier League!
Ο Τσάβι… νευρίασε: «Έλεος! Παίζουμε μια πρόκριση, μην ασχολείστε με μένα»
Mάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ: Κι εγώ που ζω σε Déjà Vu!
Ο Νέβιλ γλεντάει τον Κλοπ: «Τόσο μπορούν, τόσο παίζουν! Δες το ρόστερ…»
Κριστιάνο: Το είχε βάλει από το σπίτι του – Η ΓΚΟΛΑΡΑ που κέρδισε το βραβείο Πούσκας (vid)
Team Of the Week: Η ενδεκάδα φόβητρο της αγωνιστικής – Σκέτη τρέλα και… υπόκλιση (vid)
«Αυτός φταίει για την ήττα της Άρσεναλ» – Νέβιλ και Μέρσον… τα έχωσαν!
Ρεάλ, μια γροθιά – Οι δύο τραυματίες θέλουν να πάνε στο Μάντσεστερ για την πρόκριση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Σιμεόνε τερμάτισε το αντιποδόσφαιρο και στιγμάτισε την Ατλέτικο!

Η Ατλέτικο δεν επιχείρησε ούτε μισό σουτ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και οποιαδήποτε δικαιολογία για το ποδόσφαιρο του Τσόλο πάει περίπατο.

Ο Σιμεόνε τερμάτισε το αντιποδόσφαιρο και στιγμάτισε την Ατλέτικο!

Μηδέν σουτ σε ενενήντα λεπτά. Αυτό «κατάφερε» η Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Champions League. Η ομάδα του Σιμεόνε δεν φημίζεται για το επιθετικό της παιχνίδι. Οι μεγάλες της επιτυχίες τα τελευταία χρόνια ήρθαν μέσα από την σεμιναριακή αμυντική της λειτουργία. Ειδικά απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, όλοι ξέραμε τι θα δούμε. Μια Ατλέτικο κλεισμένη στο δικό της μισό, που θα βασίσει όλο της το παιχνίδι στο πως θα κρατήσει το μηδέν και θα ψάξει την κατάλληλη στιγμή για να απειλήσει. Τελικά οι «Ροχιμπλάνκος» ούτε το μηδέν κράτησαν, ούτε απείλησαν. Καθόλου όμως.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Κάνε ένα σουτ και ας πεθάνω

Το μακρινό 2006, η Α.Ε.Κ. έπαιρνε από τον Ηρακλή τον Παντελή Καπετάνο. Ο υψηλόσωμος φορ θεωρούταν τότε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και η απόκτησή του, συνιστούσε επιτυχία της «Ένωσης» απέναντι στους ανταγωνιστές. Ο Καπετάνος έκανε στη συνέχεια, σπουδαία καριέρα στη Ρουμανία με τη Στεάουα και την Κλουζ, όμως στην Α.Ε.Κ. δεν βγήκε. Τα γκολ του έρχονταν με το σταγονόμετρο και γρήγορα εξελίχθηκε σε μια καλτ φιγούρα για τους οπαδούς της ομάδας.

Στις 18 Φλεβάρη του 2007, η Α.Ε.Κ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι που πριν την έναρξη έμοιαζε αρκετά αμφίρροπο. Τελικά στην πράξη μόνο τέτοιο δεν αποδείχτηκε. Οι «Πράσινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν 0-4 με ισάριθμες γκολάρες. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα κι ενώ στις κερκίδες είχαν ξεσπάσει επεισόδια, περνά στο γήπεδο ο Παντελής Καπετάνος. Οι οπαδοί της «Ένωσης» έχοντας αποδεχτεί τη συντριβή της ομάδας τους και με χιουμοριστική διάθεση φωνάζουν το σύνθημα «βάλε ένα γκολ και ας πεθάνω Καπετάνο, Καπετάνο».

Τελικά στο 89ο λεπτό ο Καπετάνος σκοράρει και η κερκίδα παίρνει -κυριολεκτικά- φωτιά. Βλέποντας το χθεσινό Σίτι-Ατλέτικο το συναίσθημα, αυτό αναβίωσε στο μυαλό μου. Η αγανάκτηση βλέποντας την ομάδα του Σιμεόνε, να παίζει από την αρχή του ματς με 10 παίκτες έξω από τη μεγάλη περιοχή του Όμπλακ. Τα λεπτά περνούσαν και οι «Ροχιμπλάνκος» δεν είχαν ούτε μια τελική. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης σκέφτηκα: «κάνε έστω ένα σουτ μωρή Ατλέτικο». Μάταια.

Σε αντίθεση με τον Καπετάνο που τελικά το… κάρφωσε, η Ατλέτικο τελείωσε το παιχνίδι χωρίς τελική. Σε ενενήντα λεπτά αγώνα -συν τις καθυστερήσεις-, οι παίκτες του Σιμεόνε δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε μια φορά την εστία του Έντερσον. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας πέρασε ίσως το πιο εύκολο και βαρετό βράδυ της καριέρας του, έχοντας ελάχιστη συμμετοχή στο παιχνίδι. Όλα αυτά σε έναν προημιτελικό Champions League. Στο υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου δηλαδή.

Ξεπέρασε τα όρια

«Στις ομάδες που ήμουν εγώ προπονητής δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να έχω τόσους πολλούς σπουδαίους παίκτες μαζί και μάλιστα σε μικρή ηλικία. Εγώ ποτέ δεν είχα στα χέρια μου παίκτες όπως: ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Μπουσκέτς, ο Μέσι και τον Πικέ. Έτσι, εκτός από το πολύ μεγάλο ταλέντο που είχε και έχει, ο Γκουαρντιόλα πάντα δίπλα του είχε παικταράδες». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Τσόλο Σιμεόνε και έγινε πριν από την αναμέτρηση του «Έτιχαντ».

Τα συγκεκριμένα λόγια περιέχουν ένα μεγάλο κομμάτι αλήθειας που κατά καιρούς έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Πεπ. Σίγουρα ο Καταλανός τεχνικός έχει προπονήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού, οι οποίοι τον βοήθησαν σημαντικά να πετύχει όσα πέτυχε. Σίγουρα ο Σιμεόνε δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει με ανάλογου επιπέδου ποδοσφαιριστές και παρόλα αυτά κατάφερε κι αυτός σπουδαία πράγματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Αργεντίνος τεχνικός δεν έχει συνεργαστεί ή δεν εξακολουθεί να συνεργάζεται, με άκρως ποιοτικούς και χαρισματικούς παίκτες.

Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται ποδοσφαιριστές όπως ο Σουάρεζ, ο Γκριεζμάν, ο Ζοάο Φέλιξ, ο Κορέα, ο Λεμάρ και ο Γιορέντε. Όλοι τους με αποδεδειγμένη ποιότητα και αδιαμφησβήτητο ταλέντο στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Κατανοούμε και σεβόμαστε απόλυτα την προσήλωση του Σιμεόνε στην άμυνα. Έδωσε χαρακτήρα και ταυτότητα στην ομάδα του και την έβαλε για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Όταν όμως κατεβαίνεις σε ένα παιχνίδι με ένα σύστημα που στην πράξη μοιάζει με 5-5-0 τότε τα όρια ξεπερνιούνται.

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια αναμέτρηση ανάμεσα στους πρωταθλητές Αγγλίας και στους πρωταθλητές Ισπανίας. Το status της Ατλέτικο δεν της επιτρέπει εμφανίσεις όπως αυτή. Αυτό που είδαμε δεν ήταν μια ομάδα που προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν. Ήταν μια ομάδα που προσπάθησε να καταστρέψει το παιχνίδι. Να μην παίξει ποδόσφαιρο. Όσο κι αν το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα κάτι τέτοιο -για εμάς τουλάχιστον- είναι μη αποδεκτό. Χωρίς αστερίσκους.

Κι αν περάσει;

Η Ατλέτικο ήταν εξαρχής το αουτσάιντερ των αναμετρήσεων με τη Σίτι. Από την πρώτη στιγμή που η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπες τις δύο ομάδες ξέραμε πως οι «Πολίτες» έχουν τον πρώτο λόγο. Παρόλα αυτά οι «Ροχιμπλάνκος» δεν επρόκειτο να χαριστούν σε κανέναν. Ήταν δεδομένο πως με το κλασσικό τους στυλ θα έκαναν την ομάδα του Πεπ να μοχθήσει για την πρόκριση. Πράγματι στην πρώτη αναμέτρηση, η Σίτι ζορίστηκε για να βρει το γκολ. Μάλιστα αν δεν εμφανιζόταν ο Φόντεν ίσως το σκορ να έληγε στο 0-0.

Ο νεαρός Άγγλος πέρασε στο παιχνίδι στο 69ο λεπτό και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έδωσε μια περίτεχνη πάσα την οποία μετέτρεψε σε ασίστ ο Κέβιν Ντε Μπρούιν με ένα υπέροχο τελείωμα. Ακόμη κι έτσι, το 1-0 δεν είναι απαγορευτικό σκορ ενόψει ρεβάνς. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η πρόκριση έχει κριθεί. Σίγουρα η Σίτι απέκτησε ένα σημαντικό προβάδισμα, αλλά όλα παραμένουν ανοιχτά. Η Ατλέτικο μπορεί και να περάσει. Η αλλαγή στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, της δίνει τη δυνατότητα να ψάξει νίκη ακόμη και με ένα γκολ διαφορά.

Εκεί έχει το πλεονέκτημα πως η παράταση ή τα πέναλτι θα παιχτούν στη δική της έδρα. Μην ξεχνάμε πως στον προηγούμενο γύρο η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε στο Παρίσι και έπαιξε μόνο άμυνα. Έχασε με 1-0 και στη συνέχεια πήρε την πρόκριση στην έδρα της. Βέβαια άλλο Ρεάλ και άλλο Ατλέτικο, όπως και άλλο Σίτι, άλλο Παρί. Όπως και να χει, οι «Ροχιμπλάνκος» έχουν ακόμα ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης.

Ακόμη κι αν αυτή έρθει, η εμφάνιση του «Έτιχαντ» παραμένει ως ρετσινιά. Θα είχε διαφορά αν έκανε ένα, δύο ή τρία σουτ; Ναι. Το μηδέν δεν είναι απλά ένα νούμερο. Φανερώνει την απουσία οποιασδήποτε διάθεσης έστω για να «κλέψεις» τη νίκη. Τα νοκ άουτ παιχνίδια παίζονται σε δύο παρτίδες. Όταν όμως κατεβαίνεις σε έναν αγώνα, έχοντας θέσει από μόνος σου ως ταβάνι την ισοπαλία, δεν μπορείς να θεωρείσαι μεγάλη ομάδα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ