ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μπενζεμά επαναπροσδιορίζει τη θέση του στην ποδοσφαιρική ιστορία!

Ο Καρίμ Μπενζεμά κάνει μυθικά πράγματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ποδοσφαιρική βίβλο.

Ο Μπενζεμά επαναπροσδιορίζει τη θέση του στην ποδοσφαιρική ιστορία!

Το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Τσέλσι ήταν το πιο αμφίρροπο των προημιτελικών. Μέχρι που ο Καρίμ Μπενζεμά αποφάσισε να μην είναι. Ο Γάλλος επιθετικός, μετά από μια μαγική εμφάνιση, σημείωσε τρία γκολ και έστειλε τη «Βασίλισσα» με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά. Μετά το δεύτερο διαδοχικό του χατ-τρικ στη φάση των νοκ άουτ, ο ηγέτης της ομάδας του Αντσελότι, έβαλε ακόμα μια υπογραφή στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Μια σεζόν ικανή να τον βάλει στην ίδια κουβέντα με τους κορυφαίους των κορυφαίων.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Τι κάνει ο άνθρωπος;

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν είναι κανένας χθεσινός. Για περισσότερο από μια δεκαετία, παίζει σταθερά και κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Η καριέρα του μιλάει από μόνη της. Ένας ποδοσφαιριστής που από το 2009 παίζει βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί. Βέβαια αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Από τότε που αποχώρησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βλέπουμε έναν εντελώς διαφορετικό Καρίμ Μπενζεμά.

Έναν παίκτη που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και έχει αλλάξει οριστικά επίπεδο. Κάθε χρόνος που περνάει γίνεται όλο και καλύτερος. Έχοντας αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα, ο Μπενζεμά παίζει με απίστευτη αυτοπεποίθηση και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Η φετινή του χρονιά είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Από το πρώτο ματς της σεζόν μέχρι και σήμερα, ο άνθρωπος οργιάζει. Οι δύο τελευταίες του εμφανίσεις στο Champions League είναι απερίγραπτες.

Απέναντι στην πολυδιαφημισμένη Παρί των Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ έβαλε τρία γκολ και την έστειλε σπίτι της. Κόντρα στην Τσέλσι που πέρυσι απέκλεισε τη Ρεάλ, κέρασε ακόμα τρία παστέλια, μέσα στο «Στάνφορντ Μπριτζ» και έβαλε την ομάδα του σε ρόλο αφεντικού για την πρόκριση. Το μενού σκοραρίσματος περιείχε απ’ όλα. Φανταστικά τελειώματα, άπιαστες κεφαλιές, ασφυκτική πίεση που οδήγησε σε λάθη τους αντίπαλους τερματοφύλακες.  Ο Μπενζεμά ήταν τόσο κυρίαρχος σε δύο πλήρως απαιτητικά παιχνίδια, στο υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου.

Τέτοιες εμφανίσεις έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν μόνο από Μέσι και Κριστιάνο. Γενικότερα με 37 γκολ και 13 ασίστ σε 36 συμμετοχές, ο αρχισκόρερ των «Μερένχες» διανύει την μακράν καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Όσο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, η Ρεάλ έχει βάσιμες ελπίδες να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Αν ο Μπενζεμά καταφέρει να σημαδέψει την εποχή του ως το απόλυτο νούμερο ένα της ομάδας με μερικούς μεγάλους τίτλους, θα αλλάξει το ρου της ιστορίας.

Χτίζει την κληρονομιά του

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει τίτλους. Όταν αυτό δε συμβαίνει, όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όσο καλές εμφανίσεις κι αν κάνει ένας ποδοσφαιριστής, αν δεν συνοδευτούν με την κατάκτηση τροπαίων ξεχνιούνται γρήγορα. Εδώ και τέσσερα χρόνια ο Μπενζεμά είναι αδιαμφησβήτητα ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας. Αυτός πάνω στο οποίο ο κόσμος βασίζεται για να ζήσει νέες μεγάλες επιτυχίες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως στα εννέα χρόνια που ο Κριστιάνο μεγαλουργούσε στη Μαδρίτη, η «Βασίλισσα» κατέκτησε μόλις δύο φορές το πρωτάθλημα.

Από τη στιγμή που ο Γάλλος ανέλαβε τα ηνία, έχει πανηγυρίσει ήδη έναν τίτλο το 2020 ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Μιλάμε δηλαδή για δύο πρωταθλήματα σε διάστημα τριών ετών. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως το τρόπαιο που θα απογειώσει την κληρονομιά του Μπενζεμά δεν είναι εκείνο της Primera Division. Αυτό για το όποιο όλοι διψούν μέσα και γύρω από το σύλλογο είναι φυσικά το Champions League.

Το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά είναι εκείνο που θα βοηθήσει τη Ρεάλ να ξορκίσει μια και καλή το φάντασμα του Κριστιάνο. Με τον Πορτογάλο ως απόλυτο σούπερ σταρ, πήρε τέσσερα Champions League από το 2014 μέχρι το 2018. Από τότε που εκείνος αποχώρησε, δεν έχει καταφέρει να φτάσει ξανά σε έναν μεγάλο τελικό. Σε περίπτωση που ο Καρίμ πρωταγωνιστήσει σε μια ενδεχόμενη επιστροφή της «Βασίλισσας» στην κορυφή της Ευρώπης, θα γιγαντώσει το μύθο του.

Το όνομά του είναι ήδη γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας, όμως με ένα Champions League θα ανέβει ακόμη υψηλότερα στην ιεραρχία των θρύλων που έχουν φορέσει τη φανέλα της. Γενικότερα με την παρουσία του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο 34χρονος Γάλλος έχει κερδίσει τον καθολικό σεβασμό. Η όποια γκρίνια υπήρχε προς το πρόσωπό του έχει αντικατασταθεί από την απόλυτη αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του.

Φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα

Εκτός από το Champions League και γενικά τους ομαδικούς τίτλους, το βιογραφικό ενός ποδοσφαιριστή χαρακτηρίζεται και από τα ατομικά βραβεία. Το σημαντικότερο ατομικό βραβείο που υπάρχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι φυσικά η Χρυσή Μπάλα. Με τους Μέσι και Κριστιάνο να διανύουν μετά από χρόνια «ανθρώπινες» σεζόν, ο δρόμος έχει ανοίξει για τους υπόλοιπους. Κάποιοι από τους σπουδαιότερους παίκτες των ευρωπαϊκών γηπέδων στοχεύουν στην κατάκτηση ενός βραβείου που αποτελεί τίτλο τιμής για όποιον το κατακτά.

Ο Μπενζεμά αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους βασικότερους υποψήφιους. Μαζί με τους Σαλάχ, Λεβαντόφσκι και τον Κέβιν Ντε Μπρούιν που βρίσκεται λίγο πιο πίσω, είναι εκείνοι που θα μονομαχήσουν μέχρι τέλους. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πολλά θα κριθούν από την έκβαση που θα έχει το Champions League. Αν η ομάδα κάποιου εξ αυτών κατακτήσει το τρόπαιο, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει και η Χρυσή Μπάλα.

Σε κάθε περίπτωση φέτος βλέπουμε τι μπορεί να κάνει ο Μπενζεμά όντας το πρώτο βιολί σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν -λογικά- στη σκιά του Κριστιάνο, θυσίασε τις ατομικές επιδόσεις για το καλό της ομάδας. Πλέον δείχνει ότι μπορεί να συνδυάσει και τα δύο. Καταγράφει εξωπραγματικές επιδόσεις σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι κάτι που μπορούν να πετύχουν μόνο πραγματικά ξεχωριστοί παίκτες.

Τέτοιος είναι ο Καρίμ Μπενζεμά. Ένας παίκτης με τεράστιο ταλέντο και ακόμα μεγαλύτερη προσωπικότητα. Όσο μεγαλώνει εμφανίζεται όλο και καλύτερος, όλο και πιο ώριμος, όλο και πιο έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα κατορθώματα. Στα 34 του δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Παρέα με τον -καταπληκτικό φέτος- Βινίσιους έχουν δημιουργήσει ένα δίδυμο που σπέρνει τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. Φανταστείτε από του χρόνου να παίζει δίπλα τους και ο Κιλιάν Μπαπέ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ