ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Κλοπ και Γκουαρντιόλα ωθούν ο ένας τον άλλο στο να ξεπερνούν το ταβάνι τους κάθε χρόνο!

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ετοιμάζονται για ακόμα ένα ντέρμπι της χρονιάς, χαρίζοντας μας ακόμα μια μονομαχία ανάμεσα σε Κλοπ και Γκουαρντιόλα.

Κλοπ και Γκουαρντιόλα ωθούν ο ένας τον άλλο στο να ξεπερνούν το ταβάνι τους κάθε χρόνο!

Λένε πως η αξία του νικημένου δίνει δόξα στο νικητή. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό το γνωμικό, καθώς όποτε η μια κατατροπώνει την άλλη, συνήθως τελειώνει το εντυπωσιακό σερί του αντιπάλου της, επεκτείνοντας κατ’ επέκταση το δικό της. Έτοιμα να αναμετρηθούν για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια, τα δύο αγγλικά μεγαθήρια είναι έτοιμα να δώσουν τα πάντα για ακόμα έναν τίτλο. Άλλωστε, αυτές οι δύο ομάδες είναι που μονοπωλούν στο Νησί την τελευταία πενταετία, χάρη στια μαγικά των προπονητών τους.

Δεν θα υπήρχε η μια, χωρίς την άλλη

Στις αρχές του αιώνα είχαμε την κόντρα των Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προς τα τέλη της προπερασμένης δεκαετίας τα Τσέλσι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλέον ζούμε στην εποχή των Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα, είναι η ομάδα που έχει σαρώσει τους τίτλους στην Αγγλία. Ο μεγαλύτερος διεκδικητής της είναι η ομάδα τους Μέρσεϊσαϊντ, η οποία αν και με λιγότερα πρωταθλήματα σε αυτό το διάστημα, δεν υστερεί σχεδόν σε τίποτα.

Από τη σεζόν 2018-19 μέχρι και σήμερα, έχει ξεκινήσει μια μυθική τιτανομαχία μεταξύ των δύο ομάδων. Την πρώτη χρονιά η μια ώθησε την άλλη στα άκρα, με τη Σίτι να κατακτά το πρωτάθλημα και τη Λίβερπουλ να το χάνει έχοντας συλλέξει 98 βαθμούς! Το 2020 ήταν η χρονιά των «ρεντς», οι οποίοι με 99 πόντους έβαλαν τέλος στα 30 έτη υπομονής για πρωτάθλημα. Η περσινή σεζόν έβγαλε νικήτρια την πιο συνεπή Σίτι και πλέον η μάχη ήταν και πάλι τεράστια. Παρά το νωθρό ξεκίνημα της Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι» επέστρεψαν από το -12 και βρίσκονται σε θέση βολής. Μόλις έναν βαθμό πίσω από τη Σίτι, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ θέλουν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή, στο προσεχές ντέρμπι του «Έτιχαντ».

Αυτό το πολύ ανταγωνιστικό πνεύμα που έχουν χτίσει οι δύο ομάδες, είναι και η κύρια αιτία αυτών των εξωγήινων αριθμών. Για αυτούς τους δύο, δεν υπάρχει κάποιος «τρίτος». Μόνο ο ένας με τον άλλο. Κάθε χαμένος πόντος με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο, θεωρείται γκέλα. Έτσι, όταν η μια αντιμετωπίζει τελικά την άλλη, το αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει και ολόκληρη την χρονιά. Όπως έκανε το 2019, όπως μπορεί να κάνει και τη φετινή χρονιά.

Κλοπ-Γκουαρντιόλα: Η μητέρα όλων των μαχών

Με 31 τίτλους στην καριέρα του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μετατρέψει σε σπορ τη κατάκτηση τροπαίων. Αυτός που προσπαθεί εδώ και μερικές σεζόν να του βάλει ένα stop, είναι ο Γιούργκεν Κλοπ. Από τη στιγμή που ο Γερμανός δημιούργησε μια δυναμική ομάδα στο Λίβερπουλ, είναι ο προπονητής που έχει καταφέρει να κοντράρει περισσότερο από κάθε άλλον τον Ισπανό τεχνικό. Οι φιλοφρονήσεις μεταξύ των δύο, δίνουν και παίρνουν και όχι άδικα εδώ που τα λέμε.

Από τα χρόνια στη Ντόρτμουντ μέχρι και σήμερα, o Γερμανός τεχνικός παραμένει ο «κρυπτονίτης» του Πεπ. Ο προπονητής που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλων και ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό αγώνων που δεν έχει αρνητικό ρεκόρ εναντίον του. Στις 21 μονομαχίες των δύο προπονητών, υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Εννιά νίκες έκαστος και τέσσερις ισοπαλίες. Από το απόγευμα του Σαββάτου και μετά, το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει κάποιος προσωρινός νικητή στην άτυπη κόντρα των δύο τεχνικών.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο προσεχές ντέρμπι με τους πολίτες, ο Γερμανός αποθέωσε τον Πεπ. Χαρακτηρίζοντας τον ως «τον κορυφαίο προπονητή στον πλανήτη», ο Κλοπ έριξε το… δόλωμα του πριν το παιχνίδι. Και οι δύο είναι μάστορες στα mind games και παρότι αναγνωρίζουν ο ένας τα επιτεύγματα του άλλου, τους αρέσει να φορτώνουν με πίεση τον αντίπαλο τους.

Λίβερπουλ και Σίτι έτοιμες για ακόμα μια παράσταση

Το μομέντουμ δείχνει Λίβερπουλ. Οι «ρεντς» έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα εξαιρετικό σερί στην Premier League, κλείνοντας εντυπωσιακά τη βαθμολογική διαφορά από την κορυφή και τη Σίτι. Παράλληλα, τόσο στο FΑ Cup όσο και στο Champions League, συνεχίζουν ακάθεκτοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η προσθήκη του Λουίς Ντίαζ, έφερε μια νέα πνοή στην επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ, την καταλληλότερη στιγμή.

Από την άλλη, η Σίτι είναι η ποιοτικά ανώτερη ομάδα. Έχοντας τερματίσει σχεδόν το ποδόσφαιρο και το τίκι-τάκα, οι «πολίτες» παραμένουν οι πρωταθλητές της Premier League και η Λίβερπουλ είναι αυτή που καλείται να αμφισβητήσει την παντοδυναμία της. Χωρίς κάποια χτυπητή αδυναμία, η ομάδα του Γκουαρντιόλα είναι ίσως η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη από άποψη λειτουργίας. Μετά από τόσα χρόνια χτισίματος από τον Ισπανό, λογικό άλλωστε.

Ενάμιση μήνα πριν την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, όλα τα φώτα πέφτουν και πάλι πάνω στις δύο ομάδες που έχουν διαλύσει κάθε ανταγωνισμό. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία μάχη για τη φετινή σεζόν. Τόσο στο κύπελλο οι δύο έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, όσο και στο Champions League είναι πιθανό να υπάρξει διασταύρωση στα ημιτελικά. Ένας Απρίλιος, γεμάτος μυθικές μάχες των δύο κορυφαίων αγγλικών ομάδων, με τεράστιους τίτλους να διακυβεύονται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ