ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει στον Λεβαντόφσκι μια μεταγραφή-δήλωση επιστροφής!

Η Μπαρτσελόνα παίζει στενό μαρκάρισμα τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προκειμένου να τον κάνει κεντρικό πρόσωπο της επιστροφής της στην κορυφή.

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει στον Λεβαντόφσκι μια μεταγραφή-δήλωση επιστροφής!

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι πάει τρένο σε Primera Division και Europa League, κατέχοντας το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη. Οι «Μπλαουγκράνα» είναι εντυπωσιακοί στο παρόν, όμως γεννούν ακόμα περισσότερες ελπίδες για το μέλλον. Η παρουσία πολλών πρωτοκλασάτων νεαρών παικτών προδιαθέτει για μια λαμπρή συνέχεια. Το ερχόμενο καλοκαίρι ο Λαπόρτα θα ψάξει για μια μεταγραφή που θα ταράξει τα νερά. Μια κίνηση που θα σηματοδοτεί την επιστροφή του κλαμπ στο κορυφαίο επίπεδο. Νούμερο ένα στόχος του; Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Σφραγίδα επιστροφής

Τα προηγούμενα χρόνια μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών φόρεσαν τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Οι «Μπλαουγκράνα» βρέθηκαν στον αφρό για παραπάνω από μια δεκαπενταετία και παρουσίασαν εκπληκτικές ομάδες. Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε ονόματα για να προκαλέσουμε δέος. Όλοι ξέρετε ποιοι πέρασαν από τον σύλλογο σε αυτά τα χρόνια κυριαρχίας του. Στο διάστημα αυτό η Μπαρτσελόνα γιγαντώθηκε. Φόρεσε τη ταμπέλα της καλύτερης ομάδας στον κόσμο, έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και πέτυχε φοβερά πράγματα.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο κύκλος αυτός άρχισε να κλείνει. Η πτώση ήταν αρκετά απότομη και άγαρμπη για μια ομάδα που είχε συνηθίσει να βρίσκεται στην κορυφή. Σε πολλούς κακοφάνηκε και σε κάποια σημεία το κλίμα έγινε επικίνδυνα τοξικό. Με μια πιο ψύχραιμη ματιά όμως, βλέπουμε ότι οι «Μπλαουγκράνα» αφήνουν πίσω την κρίση αρκετά γρήγορα. Η έλευση του Τσάβι άλλαξε τα πάντα. Η ομάδα άρχισε να παίζει ξανά με βάση τις βασικές αρχές της και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σύνολο που ξεχειλίζει ταλέντο και ενθουσιασμό. Ο αποκλεισμός από το Champions League στην αρχή σόκαρε, αλλά εν τέλει μπορεί και να έκανε καλό. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε χρόνο. Μακριά από το ανταγωνιστικότερο περιβάλλον και το βάρος ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού, έμαθε να κερδίζει. Ο Τσάβι είχε μεγαλύτερη άνεση να δέσει την ομάδα του και να της δώσει τις κατευθύνσεις που ήθελε. Η προσμονή για τη νέα σεζόν είναι από τώρα τεράστια.

Τι μπορεί να καταφέρει αυτή η ομάδα μετά από τη φετινή εμπειρία; Πόσο καλύτεροι θα είναι του χρόνου οι νεαροί αστέρες της; Πόσο θα ενισχυθεί στις μεταγραφές; Κρίστενσεν και Κεσί έχουν ήδη κλείσει. Σημαντικοί παίκτες που σίγουρα θα βοηθήσουν, όμως όχι ονόματα που θα κάνουν γκελ στον κόσμο. Αυτό ακριβώς είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τα δημοσιεύματα από Ισπανία θέλουν τη Μπαρτσελόνα να πλησιάζει όλο και περισσότερο στην απόκτηση του Πολωνού. Αν τα καταφέρει, θα προσθέσει στο ρόστερ της έναν από τους καλύτερους -όχι τον καλύτερο- παίκτες στον κόσμο. Πόσο πιο δυνατά να φωνάξουν ότι επέστρεψαν;

Την αλλάζει επίπεδο σε όλα τα μέτωπα

Ο πιο καυτός επιθετικός των ευρωπαϊκών γηπέδων την τελευταία τριετία φαίνεται πως ψάχνει μια νέα περιπέτεια. Μετά από οχτώ χρόνια γεμάτα επιτυχίες στη Μπάγερν Μονάχου, θέλει να δοκιμάσει την τύχη του και σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Όπως είναι λογικό από τη στιγμή που θα βγει στην αγορά, θα είναι κάτι παραπάνω από περιζήτητος. Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα και να κλείσει την υπόθεση πριν μπουν κι άλλοι στο χορό. Ο παίκτης από την πλευρά του ψήνεται με τη συγκεκριμένη προοπτική.

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για προφορική συμφωνία. Αυτό το τελευταίο δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει, αλλά επικοινωνία σίγουρα υπάρχει. Το επιβεβαίωσε και ο πάντα αξιόπιστος Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Αν οι «Μπλαουγκράνα» καταφέρουν να κλείσουν τον Λέβα, θα μιλάμε για μια από τις κορυφαίες μεταγραφές της σύγχρονης ιστορίας. Ο Πολωνός killer είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας που θα άλλαζε τα δεδομένα σε οποιαδήποτε ομάδα του πλανήτη.

Αγωνιστικά προσφέρει εγγύηση στο σκοράρισμα. Πρόκειται για έναν τύπο που έχει βάλει 149 γκολ -σε συλλογικό επίπεδο- τα τελευταία τρία χρόνια, με τη φετινή σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε μια ομάδα που παράγει τόσες φάσεις όσες η Μπαρτσελόνα, μπορεί να κινηθεί σε ανάλογα επίπεδα. Γενικότερα θεωρούμε πως δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά για το τι μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά ο Λεβαντόφσκι.  Νομίζουμε ότι όποιος διαβάζει αυτές τις γραμμές το ξέρει ήδη. Ωστόσο τα οφέλη θα είναι τεράστια και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Η απόκτηση ενός παίκτη του δικού της βεληνεκούς θα υπενθυμίσει σε όλους πόσο μεγάλο παραμένει το brand name της Μπαρτσελόνα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Την ίδια στιγμή δεν θα χρειαστεί ένας σκασμός λεφτά για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Το συμβόλαιο του Λεβαντόφσκι με τη Μπάγερν λήγει το καλοκαίρι του 2023 και οι Βαυαροί δεν μπορούν να ζητήσουν υπέρογκα ποσά. Φυσικά οι «Μπλαουγκράνα» θα πρέπει να ξηλωθούν στο συμβόλαιο του παίκτη, αλλά χαλάλι. Λεβαντόφσκι είσαι.

Τι θα γίνει με τον Ομπαμεγιάνγκ;

Ένα από τα ερωτήματα που γεννιούνται σε περίπτωση απόκτησης του Λεβαντόφσκι από τη Μπαρτσελόνα, είναι τι θα γίνει με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός είναι εξαιρετικός από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Βαρκελώνη. Εκεί που όλοι τον θεωρούσαν τελειωμένο, αυτός αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι μόνο τέτοιος δεν είναι. Σκοράρει ασταμάτητα και έχει καθιερωθεί ως το βασικό φορ στην ομάδα του Τσάβι.

Ο Ομπαμεγιάνγκ έχει κερδίσει με το σπαθί του τον σεβασμό όλων και μαζί την ευκαιρία να είναι σημαντικός για την Μπαρτσελόνα και τη νέα σεζόν. Αν τελικά αποκτηθεί ο Λεβαντόφσκι, υπάρχει σημαντική πιθανότητα αυτό να αλλάξει. Είναι δεδομένο πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Πολωνός θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι πράγματι πολύ καλός, αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να πάρεις τον Λέβα, απλά τον παίρνεις. Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο σενάριο. Αυτό στο οποίο ο ρόλος του Ομπαμεγιάνγκ σίγουρα μειώνεται, όμως παραμένει κομβικής σημασίας.

Αρχικά έχουμε να κάνουμε με δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν συνυπάρξει ξανά στη Ντόρτμουντ. Τα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά δεν είναι απαγορευτικά ως προς την κοινή παρουσία τους στην ίδια εντεκάδα. Ο Ομπαμεγιάνγκ μπορεί κάλλιστα να παίξει και στα άκρα, με  τον Πολωνό να παίρνει θέση στην κορυφή. Από εκεί και πέρα ο Τσάβι είναι ένας προπονητής που δείχνει να βασίζεται στο ροτέισον. Όπου έχει παίκτες που εμπιστεύεται προχωρά συχνά σε αλλαγές.

Στο κέντρο για παράδειγμα, Πέδρι, Ντε Γιονγκ και Γκάβι εναλλάσσονται συνέχεια στις δύο θέσεις μπροστά από τον Μπουσκέτς. Το ίδιο και στο κέντρο της άμυνας όπου Έρικ Γκαρσία, Πικέ και Αραούχο μοιράζονται τις θέσεις των στόπερ. Κεσί και Κρίστενσεν αναμένεται να μεγαλώσουν κι άλλο το ροτέισον σε κέντρο και άμυνα, ενώ το ίδιο θα γίνει και στα εξτρέμ μετά την επιστροφή Φάτι. Σε μια ομάδα που φιλοδοξεί να κάνει πρωταθλητισμό στο κορυφαίο επίπεδο, υπάρχει θέση και για τον Λεβαντόφσκι και για τον Ομπαμεγιάνγκ. Αρκεί να είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο ρόλος του καθένα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ