ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο μυθικός Λούκα Μόντριτς με την old school νοοτροπία νικητή!

Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Τσέλσι, όμως ο Λούκα Μόντριτς ήταν εκεί για να βγει μπροστά όταν η μπάλα… ζεμάταγε.

Ο μυθικός Λούκα Μόντριτς με την old school νοοτροπία νικητή!

Ο Λούκα Μόντριτς είναι ένα από τα κορυφαία χαφ της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας. Για περισσότερο από μια δεκαετία αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει, όμως αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι χορταίνουμε να τον βλέπουμε, ούτε ότι θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Στα 37 του, ο Κροάτης παικταράς διανύει μια μαγική σεζόν παραδίδοντας συνεχώς σεμινάρια για το πως παίζεται η θέση. Απέναντι στην Τσέλσι ήταν εκείνος που με την ατελείωτη κλάση του, οδήγησε τη Ρεάλ σε μια μεγάλη -όπως αποδείχτηκε- πρόκριση.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Αδιανόητος ποδοσφαιριστής

Η φετινή σεζόν εξελίσσεται ιδανικά για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Αντσελότι έχει καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση τίτλος στην Ισπανία και πλέον βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Όλα αυτά σε μια χρονιά που ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες και χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Οι «Μερένχες» παρουσιάζουν ένα δεμένο και συμπαγές σύνολο που διαθέτει την ποιότητα ώστε να πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτή τη διαδρομή υπάρχουν προφανώς φιγούρες που ξεχωρίζουν.

Εκτός του Αντσελότι που παίρνει τα αναμενόμενα εύσημα, οι Μπενζεμά και Βινίσιους είναι οι παίκτες της Ρεάλ που ακούγονται περισσότερο. Ο Γάλλος και ο Βραζιλιάνος οργιάζουν από την αρχή της χρονιάς και δίκαια στρέφουν τα βλέμματα επάνω τους. Ειδικά ο Μπενζεμά, ο οποίος θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα. Από εκεί και πέρα όμως, στο ρόστερ βρίσκεται ένας παίκτης που -και- φέτος κάνει μυθικά πράγματα. Ο Λούκα Μόντριτς βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση και για ακόμη μια φορά αποδεικνύει πόσο μεγάλος παίκτης είναι.

Οι τελευταίες εμφανίσεις του απέναντι σε Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι πρέπει να διδάσκονται σε νέα παιδία ως οδηγός για το τι θα πει ολοκληρωμένος χαφ. Σε δύο ζευγάρια που όλα τα φώτα στράφηκαν στον Μπενζεμά και τα γκολ του, ο Κροάτης μέσος ήταν απλά συγκλονιστικός. Ειδικά στο ματς με την Τσέλσι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πόσο σπουδαίο παιχνίδι κάνει. Η πάσα του στο γκολ του Ροντρίγκο είναι μια στιγμή που θα μείνει στην ιστορία.

Ένα γνήσιο ποδοσφαιρικό διαμάντι, με την υπογραφή ενός σπάνιου παίκτη. Η ακρίβεια και η τεχνική που χρειάζεται για να κάνεις αυτή την πάσα με το εξωτερικό φάλτσο είναι ο λόγος που καμιά φορά λέμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τέχνη. «Αυτή η πάσα του Λούκα Μόντριτς είναι ο λόγος που έχασα τη φωνή μου σήμερα! Αυτό ήταν “παράνομο”». Η παραπάνω δήλωση έγινε από τον Ρίο Φέρντιναντ μετά το τέλος του αγώνα. Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμείς ταυτιζόμαστε απόλυτα.

Δεν χορταίνεις να τον βλέπεις στο γήπεδο

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο οι επιθετικοί και οι μεσοεπιθετικοί παίκτες θα είναι πάντα ευνοούμενοι. Είναι τέτοια η φύση του παιχνιδιού που πάντα η περισσότερη προσοχή και συμπάθεια θα στρέφεται σε αυτούς. Όλοι θέλουν να δουν γκολ, ντρίμπλες, περίτεχνες ενέργειες. Πράγματα που ως επί το πλείστον γίνονται από τους επιθετικούς και τους μεσοεπιθετικούς. Για όσους όμως είναι βαθιά μυημένοι σε αυτό το υπέροχο παιχνίδι δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να βλέπεις μια καλή εμφάνιση ενός ολοκληρωμένου χαφ.

Έναν παίκτη που κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά μιας ομάδας. Το σημαντικότερο γρανάζι στη μηχανή της. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι σύνηθες. Οι μέσοι που μπορούν προσφέρουν τόσο ολοκληρωτικές εμφανίσεις είναι ελάχιστοι. Ένας από αυτούς είναι ο Λούκα Μόντριτς. Η προσφορά του στο παιχνίδι της Ρεάλ είναι ανεκτίμητη. Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο γήπεδο που να μην κάνει.

Η ποιότητα στη δημιουργία, η ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια, ο έλεγχος του ρυθμού, η αυτοθυσία στα μαρκαρίσματα, τα ατελείωτα τρεξίματα, η διαρκής διάθεση να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Ο Κροάτης μέσος συνδυάζει φινέτσα με σκληράδα. Είναι αυτός που κόβει και ράβει στη μεσαία γραμμή. Εκείνος που θα βγάλει μια αδιανόητη ασίστ όπως αυτή με την Τσέλσι και που παράλληλα θα δώσει μέχρι και την τελευταία ρανίδα ενέργειάς του για την ομάδα.

Στο τέλος της ρεβάνς με τους «Μπλε» όλοι έτρεξαν πάνω του. Όχι τυχαία. Ήξεραν ότι χωρίς αυτόν δεν θα τα είχαν βγάλει πέρα. Ο τίτλος του MVP της αναμέτρησης ήρθε ως φυσικό επακόλουθο μιας μεγαλειώδους εμφάνισης.  Στα 37 του, ο Λούκα Μόντριτς παραμένει ένας από τους κορυφαίους μέσους στον κόσμο. Στην καλή του μέρα είναι πραγματικά απολαυστικός. Το θέμα είναι πως εδώ και -σχεδόν- μια δεκαπενταετία, οι καλές του μέρες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Κι όπως φαίνεται έτσι θα είναι μέχρι να αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ένας νικητής παλαιάς κοπής

Ο Μόντριτς είναι ένας από τους «παλιούς» που έχουν απομείνει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κουβαλάει μαζί του μια άλλη λογική, μια διαφορετική νοοτροπία. Δεν προσέχει την εμφάνισή του, δεν είναι γεμάτος τατουάζ, δεν φλεξάρει τα άπειρα λεφτά που έχει βγάλει από το ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν έχουμε ακούσει κάτι για εκείνον που να μην αφορά το παιχνίδι και μόνο. Ποτέ δεν έχει απασχολήσει για τους λάθους λόγους. Σαν παιδί μεγάλωσε μέσα στην κόλαση του πολέμου και έμαθε ότι για να επιβιώσεις πρέπει να μοχθήσεις. Ό,τι κι αν καταφέρεις δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Άσε τους άλλους να σε αποθεώσουν. Το μόνο που μετράει είναι να μην τα παρατάς ποτέ.

Μετά τη λήξη του αγώνα με την Τσέλσι, όλοι ήθελαν μια δήλωση από τον απόλυτο πρωταγωνιστή. Ο Κροάτης στήθηκε μπροστά από τις κάμερες και είπε ακριβώς όσα χρειαζόταν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. «Δεν μπορώ να περιγράψω εύκολα αυτό το ματς. Ήμασταν… άδειοι μπορώ να πω. Δεν παίξαμε τόσο άσχημα, αλλά ήταν καλύτερη η Τσέλσι και δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες φάσεις. Στο τέλος όμως δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, δεν τα παρατάει κανείς ποτέ εδώ. Δεν είναι λύση για εμάς αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πολλοί μπορεί να μη βρίσκουν τίποτα ιδιαίτερο σε αυτά τα λόγια, όμως στην πραγματικότητα περιγράφουν ακριβώς ό,τι είδαμε στο γήπεδο. Η Τσέλσι ήταν σαφώς ανώτερη. Αγωνιστικά άξιζε να βρίσκεται εκείνη στα ημιτελικά. Ο μόνος λόγος που πέρασε η Ρεάλ είναι ο χαρακτήρας της. Η νοοτροπία του «είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης και εδώ κανείς δεν τα παρατάει ποτέ». Στο ποδόσφαιρο αυτό έχουν ακουστεί τόσες φορές που ίσως έχουν αποκτήσει γραφικό χαρακτήρα. Παρόλα αυτά ισχύουν 100%.

Το πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού παραμένει ιδιαίτερα σημαντικό. Η προσωπικότητα και η άρνηση της ήττας μπορούν να οδηγήσουν μια ομάδα σε υπερβάσεις που διαφορετικά δεν θα έρχονταν. Ένας από τους κυριότερους εκφραστές της refuse to lose νοοτροπίας με την οποία είναι μπολιασμένη η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι φυσικά ο Λούκα Μόντριτς. Ένας ζωντανός θρύλος της «Βασίλισσας».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ