ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Τα παιχνίδια των προημιτελικών μας άνοιξαν την όρεξη για τους «4»!

Μια από τις καλύτερες φάσεις προημιτελικών στο Champions League τα τελευταία χρόνια, μας άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη για ότι θα ακολουθήσει!

Τα παιχνίδια των προημιτελικών μας άνοιξαν την όρεξη για τους «4»!

Με εξαίρεση μόλις ένα παιχνίδι, τα προημιτελικά του Champions League τα είχαν όλα, πραγματικά όλα! Τεράστιες ανατροπές, αμέτρητα γκολ, ελληνικό στοιχείο, ξύλο και σοκαριστικούς αποκλεισμούς. Κάτι που μας ανοίγει για τα καλά την όρεξη, ενόψει των ημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η μαγεία που μας προσέφεραν Τσέλσι και Ρεάλ

Είναι αδύνατο να ξεκινήσουμε με οτιδήποτε άλλο από τη σειρά της Τσέλσι και της Ρεάλ. Και οι δύο ομάδες έδωσαν παράσταση και στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκαν. Στο πρώτο, η κυριαρχία της «βασίλισσας» ήταν τεράστια και η ποιότητα του Καρίμ Μπενζεμά έκανε πάλι τη διαφορά. Με ένα μαγικό χατ-τρίκ του Γάλλου γκολτζή (και δεύτερο συνεχόμενο μετά την Παρί), οι Λονδρέζοι ταπεινώθηκαν μέσα στο σπίτι τους.

Ωστόσο, ο Τόμας Τούχελ κατάφερε να «μπριζώσει» τους παίκτες του. Η κατσάδα του Γερμανού πρέπει να ήταν πολύ…. δυνατή, καθώς λίγες μέρες μετά οι «μπλε» διέλυσαν τη Σαουθάμπτον με 6-0! Με άλλη ψυχολογία πια, οι πρωταθλητές Ευρώπης πίστευαν πως μπορούσαν να παίξουν πολύ καλύτερα στον επαναληπτικό. Ακριβώς όπως και έκαναν. Πιάνοντας τη Ρεάλ από το λαιμό μέσα στο σπίτι της, ο Μάουντ και Ρούντιγκερ μετά από μόλις 50 λεπτά είχαν ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Συνεχίζοντας με την ίδια πίεση, το γκολ που ακυρώθηκε από τον Αλόνσο, ήρθε από το Βέρνερ. Σκορ πρόκρισης, που κανείς δεν περίμενε ποτέ πως θα δει μέσα στη Μαδρίτη.

Εκεί όμως μίλησε η ατομική ποιότητα δύο παικτών. Το Λούκα Μόντριτς και της «άρρωστης» ασίστ του για το 1-3 και του γνωστού υπόπτου, Καρίμ Μπενζεμά. Με γκολ στην παράταση, ο Γάλλος έσωσε για ακόμα μια φορά τη «βασίλισσα», η οποία όσο τον έχει στην ομάδα της ελπίζει. Οι αδυναμίες της Ρεάλ έγιναν για ακόμα μια φορά αισθητές, όμως ο Μπενζεμά είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Ο άθλος της Βιγιαρεάλ και η Λίβερπουλ στο «σβηστό»

Κάποιοι είχαν ξεγράψει από την κλήρωση τη Βιγιαρεάλ, όταν διασταυρώθηκε με τη Μπάγερν. Και το χειρότερο για τους Βαυαρούς είναι πως αυτό το έκανε ο ίδιος τους ο προπονητής. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε προκαλέσει τους ποδοσφαιρικούς θεούς, λέγοντας πως η πρόκριση θα είχε κριθεί μετά το πρώτο παιχνίδι. Με τη λήξη του πρώτου αγώνα στο «Μαδριγάλ» όμως, ο Γερμανός θα μπορούσε να νιώθει πολύ τυχερός που είχε ηττηθεί με μόλις ένα γκολ.

Ακόμα και τότε όμως συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις, δηλώνοντας αυτή τη φορά πως οι Ισπανοί θα μετάνιωναν που είχαν αφήσει τόσο εύθραυστο σκορ. Με μαζικές επιθέσεις από το πρώτο λεπτό, οι Βαυαροί προσπάθησαν να τρυπήσουν τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς αποτέλεσμα. Ένα λάθος έφερε το μοναδικό γκολ της Μπάγερν, η οποία στο τελευταίο δεκάλεπτο αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεση. Τότε ήταν που το «υποβρύχιο» χτύπησε και με μια φάση ισοφάρισε το παιχνίδι και πήρε την πρόκριση. ΤΟ ταβάνι της; Άγνωστο.

Στην άλλη μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά διαφορετικό. Η Λίβερπουλ στο πρώτο παιχνίδι πήρε αρκετά εύκολα τη νίκη σε βάρος της Μπενφίκα, έχοντας το περιθώριο να κάνει rotation στον δεύτερο αγώνα. Εκεί αν και ο Κώστας Τσιμίκας έλαμψε (MVP της αναμέτρησης με δύο ασίστ), οι Πορτογάλοι επέστρεψαν από το 3-1 και ισοφάρισαν στο ιδιαίτερα χορταστικό 3-3.

Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο αποφάσισαν να το γυρίσουν σε… μποξ

Και το βραβείο του μακράν χειρότερου ζευγαριού, κερδίζει με άνεση το Σίτι-Ατλέτικο. Με ελάχιστα λεπτά πραγματικού ποδοσφαίρου, όσοι κατάφεραν να δουν και τα δύο 90λεπτα είναι ήρωες. Στο πρώτο παιχνίδι οι «ροχιμπλάνκος» αρνήθηκαν να παίξουν έστω και λίγο επιθετικά, ενώ στο δεύτερο μέρος της σειράς η Σίτι έπαθε σχεδόν το ίδιο πράγμα.

Στο αποκορύφωμα της πίεσης των Μαδριλένων στο δεύτερο παιχνίδι, έγινε χαμός. Σκληρά μαρκαρίσματα, θέατρο, βουτιές και τσαμπουκάδες, η κατάσταση ξέφυγε. Μετά από όλα αυτά, η Σίτι κράτησε την ισοπαλία, πήρε την πρόκριση και τα νεύρα συνεχίστηκαν και στην είσοδο των αποδυτηρίων. Ένα παιχνίδι που περισσότερο θα το θυμούνται για τη φασαρία που έγινε, παρά για το αγωνιστικό μέρος του.

Με τις διασταυρώσεις που προκύπτουν, η Ρεάλ πέφτει πάνω στην τρομακτικά φορμαρισμένη Σίτι, ενώ η Λίβερπουλ θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο της μαχητικής Βιγιαρεάλ. Δυο σειρές παιχνιδιών που πιστεύω πως θα μας χαρίσουν απλόχερα ακόμα περισσότερo θέαμα και ίσως μια ακόμα έκπληξη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ