ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Κρίστοφερ Νκουνκού είναι ο παίκτης αποκάλυψη της φετινής σεζόν!

Ο Κρίστοφερ Νκουνκού κάνει μια αδιανόητη σεζόν δείχνοντας ότι είναι ξεκάθαρα ένας παίκτης από το πάνω ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Κρίστοφερ Νκουνκού είναι ο παίκτης αποκάλυψη της φετινής σεζόν!

Η Λειψία πήρε σπουδαίο διπλό πρόκρισης στην έδρα της Αταλάντα, με τον Κρίστοφερ Νκουνκού να σκοράρει δύο φορές. Αυτή ήταν ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση του 24χρονου  Γάλλου που οργιάζει φέτος με τη φανέλα των «Ταύρων». Είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι που μας έρχεται, ο πρώην παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν θα αναγκάσει κάποια από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης να ξοδέψει πολλά λεφτά για να τον κάνει δικό της.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Κάνει απίστευτα πράγματα

Αυτά που κάνει φέτος ο Νκουνκού είναι πέρα από κάθε φαντασία. Τα νούμερά του είναι νούμερα που συναντάς πολύ σπάνια. Μόνο οι πραγματικά κορυφαίοι μπορούν να γράψουν τέτοιους αριθμούς μέσα σε μια σεζόν. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός της Λειψίας έχει αγωνιστεί σε 43 παιχνίδια, σκοράροντας 30 γκολ και μοιράζοντας 18 ασίστ. Μιλάμε για άμεση συνεισφορά σε 48 γκολ της ομάδας του. Όλα αυτά ενώ η Λειψία έχει ακόμα να δώσει το λιγότερο δέκα παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο Νκουνκού είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες όχι μόνο στην Bundesliga, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τον Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα, δεν έχει κάνει την παραμικρή κοιλιά στην απόδοσή του. Όπου κι αν παίξει κάνει τη διαφορά. Είτε σαν επιθετικός μέσος, είτε σαν δεύτερος επιθετικός, είτε σαν σέντερ φορ που τον βλέπουμε τελευταία, ο Γάλλος είναι όλα τα λεφτά. Το γεγονός ότι αγωνίζεται στη Λειψία κλέβει λίγο από τη λάμψη του, όμως αυτό μετράει μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Οι «Ταύροι» είναι μια ομάδα χωρίς κοινό και ιστορία, με αποτέλεσμα να μην τραβούν πολλά φώτα πάνω τους. Την ίδια στιγμή ωστόσο έχουν καθιερωθεί ως ένα κλαμπ που ξέρει καλά πως να αναδεικνύει ποδοσφαιρικά διαμάντια. Διανέμοντάς τα στη συνέχεια στους μεγάλους της Ευρώπης. Ακριβώς αυτό κάνει και με την περίπτωση του Νκουνκού. Από το 2019 που βρέθηκε στην ομάδα, ο απόφοιτος των ακαδημιών της Παρί εξελίσσεται συνεχώς.

Οι δύο πρώτες του σεζόν ήταν ήδη σε υψηλό επίπεδο, όμως φέτος ήρθε η εκτόξευση. Παίκτης με απίστευτο επιθετικό ρεπερτόριο τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία. Ένας σύγχρονος πολυθεσίτης μεσοεπιθετικός που τρέχει ασταμάτητα και βρίσκεται παντού από τη μέση και μπροστά. Στη φετινή σεζόν απέδειξε περίτρανα πως διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για να κάνει τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο πιο βελτιωμένος παίκτης στην Ευρώπη

Στο NBA υπάρχει ένα ατομικό βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο στον πιο βελτιωμένο παίκτη της εκάστοτε σεζόν. Αν το συγκεκριμένο βραβείο υπήρχε και στο ποδόσφαιρο, ο Κρίστοφερ Νκουνκού θα ήταν το μεγαλύτερο φαβορί για να το κατακτήσει. Ο Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης ή ο Μπέλινγκχαμ της Ντόρτμουντ, θα ήταν δύο εξίσου σοβαρές υποψηφιότητες. Ο ποδοσφαιριστής της Λειψίας όμως, έχει κάνει ένα πραγματικά εντυπωσιακό step-up. Όλοι γνωρίζαμε πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο παίκτη που έχει προοπτικές να παίξει κάποια στιγμή σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Αυτό που βλέπουμε όμως, είναι κάποιος που σε κάνει να απορείς τι κάνει ακόμα στη Λειψία.

Η υψηλή παραγωγικότητα σε συνδυασμό με τη συνέπεια που έχουν οι εμφανίσεις του, τον καθιστούν ως την απόλυτη αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε πως ο Νκουνκού φιγουράρει στην πρώτη θέση τόσο των σκόρερ, όσο και των πασέρ της Λειψίας. Είναι εκείνος γύρω από τον οποίο περιστρέφονται τα πάντα στο επιθετικό κομμάτι για την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο.

Κάπου εδώ να δώσουμε τα εύσημα και στον 36χρονο Ιταλό τεχνικό που ανέλαβε τον Δεκέμβρη και παρουσίασε μια ακόμη πιο βελτιωμένη εκδοχή του Νκουνκού. Ήταν εκείνος που τοποθέτησε τον Γάλλο ακόμη πιο μπροστά μέσα στο γήπεδο και του έδωσε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Υπό τις οδηγίες του ο παίκτης μονιμοποιήθηκε περισσότερο σε έναν ελεύθερο ρόλο ως δεύτερο φορ και αύξησε ακόμη περισσότερο τα ήδη εντυπωσιακά του νούμερα.

Γρήγορα εξελίχθηκε στην πλέον καθοριστική φιγούρα της αντεπίθεσης της Λειψίας, η οποία μετά από ένα κακό ξεκίνημα, κατάφερε να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη. Με ηγέτη τον Νκουνκού οι «Ταύροι» επανήλθαν στην τετράδα της Bundesliga, βρίσκονται στα ημιτελικά του Europa League και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Όσο εκείνος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, μπορούν να ελπίζουν πως φέτος θα είναι η χρονιά που θα πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο στην -μικρή- ιστορία τους.

Αναμένεται σφαγή για χάρη του

Όπως είναι φυσικό, οι φετινές εμφανίσεις του Νκουνκού δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Ενδιαφέρον για την περίπτωσή του υπήρξε και τα προηγούμενα χρόνια, όμως πια η μεταγραφή αποτελεί μονόδρομο για εκείνον. Βέβαια η τιμή του θα είναι πλέον αρκετά τσιμπημένη, καθώς οι παίκτες με τη δική του επιθετική συνεισφορά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι ομάδες που έχουν ακουστεί πιο έντονα για την περίπτωσή του είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Η τελευταία πρέπει να νιώθει αρκετά ηλίθια που πριν τρία χρόνια άφησε ένα δικό της παιδί να φύγει για μόλις 13 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα αν θέλει να τον φέρει πίσω θα χρειαστεί να ξοδέψει τα πενταπλάσια. Η Λειψία είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι αποτελεί προθάλαμο για τους μεγάλους της Ευρώπης. Το καλοκαίρι του 2019 πούλησε τον Ναμπί Κεϊτά στη Λίβερπουλ. Πρόπερσι ήταν η σειρά του Τίμο Βέρνερ να πάει στην Τσέλσι. Πέρυσι Ουπαμεκανό και Κονατέ πωλήθηκαν σε Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Καμία από αυτές τις μεταγραφές δεν ξεπέρασε τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης καμία δεν έπεσε κάτω από τα 40. Γιατί το λέμε αυτό; Για να δείξουμε πως πρόκειται για μια ομάδα που βγάζει λεφτά από τις πωλήσεις αλλά δεν αξιώνει παράλογα ποσά. Δεν στέκεται δηλαδή  εμπόδιο στην επιθυμία των ποδοσφαιριστών της. Ο Νκουνκού ίσως είναι το πρώτο ντιλ των «Ταύρων» που θα ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και πάλι όχι κατά πολύ.

Όποια ομάδα καταφέρει να τον κάνει δικό της, θα βάλει στη μηχανή της έναν ποδοσφαιριστή με σπάνια χαρίσματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχει πλάνο για το πως θα τον αξιοποιήσει. Παίκτες που παίζουν σε τέτοιους ελεύθερους και αδιευκρίνιστους ρόλους συχνά δημιουργούν σπαζοκεφαλιές στους προπονητές. Πάντως αν κάποιος καταφέρει να του βρει έναν ρόλο που του ταιριάζει, ο Νκουνκού μπορεί αποδεδειγμένα να καταστρέψει τις αντίπαλες άμυνες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ