ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Ζωντανό τo quadruple – Στο FA Cup κουμάντο η Λίβερπουλ (vid)

Το όνειρο των τεσσάρων τίτλων φέτος έμεινε ζωντανό για τη Λίβερπουλ μετά τη νίκη με 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι και την πρόκριση στον τελικό του FA Cup.

Ζωντανό τo quadruple – Στο FA Cup κουμάντο η Λίβερπουλ (vid)

Στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας κονταροχτυπήθηκαν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στο στάδιο «Γουέμπλεϊ». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πλήρωσε τις αρκετές αλλαγές με τις οποίες παρέταξε την ομάδα του αλλά και την κούραση από το ματς με την Ατλέτικο. Η Λίβερπουλ που ήταν φρέσκια, καθώς είχε κάνει ροτέισον στη ρεβάνς με τη Μπενφίκα, πρέσαρε ακατάπαυστα τους «πολίτες.

Έτσι, η ομάδα του Κλοπ αν και τα «χρειάστηκε» στο τέλος, προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντας με 3-2. Στον τελικό θα συναντήσει μία εκ των Τσέλσι ή Κρίσταλ Πάλας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το απόγευμα για τη Σίτι ήταν φανερό ότι θα είναι δύσκολο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μόλις στο 9ο λεπτό, οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με 1-0, με τον Κονατέ να παίρνει παραμάζωμα τους αντίπαλους αμυντικούς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον.

Η ομάδα του Κλοπ πίεζε ασφυκτικά ψηλά μέχρι τον Στέφεν δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξή της αντιπάλου της. Έτσι, η Σίτι έχανε πολλές κατοχές και η Λίβερπουλ κέρδιζε ξανά τη μπάλα.

Το 2-0 ήταν συνδυασμός της απειρίας του Στέφεν και της πίεσης του Μανέ. Ο κίπερ των σίτιζενς κράτησε υπερβολικά πολύ ώρα τη μπάλα και ο Μανέ ερχόμενος με φόρα έγραψε το 2-0 με τάκλιν στο 17ο λεπτό.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου. Πολλές λάθος πάσες υπό πίεση και αβίαστα λάθη χαρακτήριζαν το παιχνίδι της. Αντιθέτως, οι «κόκκινοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και χωρίς να βιάζονται προσκαλούσαν τη Σίτι να τους πιέσει. Με εξαίρεση ορισμένα σποραδικά λάθη, διαχειρίζονταν άψογα το προβάδισμά τους.

Εν τέλει, αυτό αυξήθηκε ακόμα παραπάνω στο 45ο λεπτό. Η Λίβερπουλ με μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια έκρυψε τη μπάλα και ο Μανέ την έστειλε στα δίχτυα με υπέροχο γυριστό για το 3-0.

Στο τέλος «λαχτάρησε» η Λίβερπουλ

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Σίτι μπήκε φουριόζα μειώνοντας σε 3-1. Ειδικότερα, η φάση ξεκίνησε από την κάθετη του Φερναντίνιο και μετά το γύρισμα του Ζεσούς, ο Γκρίλις μείωσε σε 3-1.

Αυτό το παιχνίδι ανανέωσε το ενδιαφέρον, δίνοντας κουράγιο στους «πολίτες». Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν πτοήθηκε και δεν άλλαξε τίποτα στο πλάνο της. Έτσι, με ολύμπια ψυχραιμία κυκλοφορούσε τη μπάλα και πίεζε ψηλά.

Η Σίτι, πάντως, προειδοποίησε στο 70ο λεπτό, με τον Ζεσούς να νικιέται από τον Άλισον στο 71ο λεπτό. Η απάντηση ήρθε με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σαλάχ δύο λεπτά αργότερα μετά από τραγικό λάθος του Ζιντσένκο.

Η ομάδα του Κλοπ έμοιαζε να έχει κλειδώσει τη νίκη πρόκριση αλλά λαχτάρησε στο τέλος. Ειδικότερα, στο 90ο λεπτό, ο Μαχρέζ πάτησε περιοχή και γύρισε, με τον Μπερνάντο Σίλβα να μειώνει σε 3-2 με κοντινό πλασέ. Στο τέλος, ο Φερναντίνιο είχε μία ευκαιρία με ένα σουτ ενός περιοχής αλλά τελικά η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση που δικαιούταν.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ