ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Κλοπ παρουσιάζει την πιο ώριμη εκδοχή της δικής του Λίβερπουλ!

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δημιουργήσει μια Λίβερπουλ που εκτός από ομαδάρα είναι πλέον και απόλυτα κυνική σε σχέση με τα θέλω της.

Ο Κλοπ παρουσιάζει την πιο ώριμη εκδοχή της δικής του Λίβερπουλ!

Είναι γνωστό πως ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο απόλυτος αναμορφωτής της Λίβερπουλ. Με τον Γερμανό στο τιμόνι, οι «Κόκκινοι» κατάφεραν να επιστέψουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και να λογίζονται ως μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Η δουλεία του Κλοπ υπήρξε σίγουρα εντυπωσιακή όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται εκεί. Φέτος όμως βλέπουμε μια Λίβερπουλ που είναι ξεκάθαρα αναβαθμισμένη. Όχι τόσο ως προς την ποιότητα του παιχνιδιού της, αλλά περισσότερο σε σχέση με την ωριμότητα που δείχνει σαν σύνολο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Σίγουρη για τον εαυτό της

Μετά την κακή και περίπλοκη περσινή σεζόν, η Λίβερπουλ έχει επιστρέψει για τα καλά στα γνωστά της στάνταρ.  Ποια είναι αυτά; Η διεκδίκηση όλων των τροπαίων φυσικά. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη, οι Κόκκινοι παραμένουν μέσα σε όλους τους στόχους τους. Μετά την κατάκτηση του Carabao, προκρίθηκαν πρώτα στα ημιτελικά του Champions League και στη συνέχεια στον τελικό του FA Cup. Παράλληλα συνεχίζουν την τιτανομαχία με τη Σίτι για τον τίτλο στην Premier League.

Η ομάδα του Κλοπ δεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρό που την έχουμε δει να παίζει όσο ο Γερμανός κάθεται στον πάγκο της, είναι όμως σίγουρα πιο αποτελεσματική από ποτέ. Φυσικά δεν εννοούμε πως η Λίβερπουλ παίζει άσχημα. Κάθε άλλο. Απλά ίσως να μην είναι τόσο εντυπωσιακή, όσο το 2020 ή το 2019. Τουλάχιστον όχι με την ίδια συχνότητα. Αυτό που για πρώτη φορά καταφέρνει είναι να κρατά ταυτόχρονα τόσα πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Εδώ κάποιος βιαστικός θα μας παραπέμψει στη σεζόν 18/19 που οι «Κόκκινοι» πήραν το Champions League, φτάνοντας παράλληλα μια ανάσα από την κατάκτηση της Premier League. Όταν όμως λέμε ‘’πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη’’ εννοούμε όντως πολλά. Το πρωτάθλημα Αγγλίας και το Champions League είναι πράγματι τα δυο σημαντικότερα τρόπαια σε μια σεζόν, όμως υπάρχουν κι άλλα. Είναι η πρώτη φορά στην εποχή Κλοπ που -ασχέτως αν θα τα κατακτήσει- η Λίβερπουλ πάει για όλα. Φυσικά αυτό είναι κάτι ακραία δύσκολο.

Σε τέτοιο επίπεδο και με αυτόν τον ανταγωνισμό, μόνο οι πραγματικά σπουδαίες ομάδες μπορούν να φτάσουν τόσο μακριά. Μια τέτοια σπουδαία ομάδα είναι η Λίβερπουλ. Κάτι που φυσικά οφείλει στον προπονητή της. Ο Κλοπ έχει φτιάξει ένα σύνολο που παίζει καιρό μαζί, με παίκτες που γνωρίζονται άψογα μεταξύ τους και που έχουν τυφλή εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Αυτή η σιγουριά που βγάζουν οι «Κόκκινοι» στο παιχνίδι τους είναι το μεγαλύτερο όπλο τους ενόψει του φινάλε μιας σεζόν που ενδεχομένως να εξελιχθεί σε ιστορική.

Τα έμαθες τα νέα; Ο Βασιλιάς στο Instagram δίνει δωράρα με τρία βήματα

Ο Κλοπ δεν σταματά να εξελίσσεται

Ο Κλοπ αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους κορυφαίους προπονητές των ευρωπαϊκών γηπέδων. Για πολλούς τον κορυφαίο. Το μοναδικό δίλημμα που εμείς βλέπουμε για τον συγκεκριμένο άτυπο τίτλο είναι σε σύγκριση με τον Πεπ Γκουανρτιόλα. Οι δυο τους έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά και η συνύπαρξή τους στην Premier League έχει δώσει πολλά στο ποδόσφαιρο. Κάτι που συχνά ξεχνάμε να αναγνωρίσουμε σε φιγούρες που βρίσκονται χρόνια στην κορυφή, είναι η εξέλιξη. Θεωρούμε δεδομένο πως από τη στιγμή που βρέθηκαν ψηλά είναι λογικό να παραμένουν εκεί.

Ξεχνάμε όμως ότι πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου έπεσαν από τον κορυφή απότομα. Επειδή μιλάμε για προπονητές, αναφέρουμε ως παράδειγμα τον Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος ήταν επί χρόνια ένας από τους καλύτερους στη δουλειά. Η κόντρα του με τον Πεπ έχει μείνει στην ιστορία και το βιογραφικό του προκαλεί δέος μέχρι και σήμερα. Γιατί λοιπόν άρχισε να χάνει έδαφος; Γιατί σταμάτησε να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται. Τουλάχιστον σε βαθμό που θα τον κρατήσει στον αφρό.

Το ποδόσφαιρο είναι μια δυναμική διαδικασία. Με τα χρόνια αλλάζει, αποκτά άλλες απαιτήσεις. Αν σταματήσεις να προχωράς μαζί του αναπόφευκτα σε αφήνει πίσω. Το κλισέ που λέει πως ακόμα πιο δύσκολο από το να ανέβεις στην κορυφή είναι να παραμείνεις εκεί, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Ο Κλοπ είναι σήμερα ένας πολύ καλύτερος προπονητής από εκείνον που ανέλαβε τη Λίβερπουλ το 2015.

Για να ακριβολογούμε, εκείνη την εποχή ήταν περισσότερο ένα στοίχημα με καλές πιθανότητες να βγει, παρά μια έτοιμη και σίγουρη λύση. Ο Γερμανός λατρεύει τη δουλειά του και είναι ταγμένος σε αυτή. Στους «Κόκκινους» βρήκε ένα περιβάλλον που του ταιριάζει και έναν σύλλογο που τον εμπιστεύεται απόλυτα.  Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν σταματά να προοδεύει και να βελτιώνεται σαν προπονητής. Αυτό αποτυπώνεται πλήρως και στην ομάδα του. Μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα και έχει κερδίσει με το σπαθί της τον σεβασμό όλων.

Μια λύση για κάθε πρόβλημα

Μετά την κατάκτηση του Carabao Cup, γράφαμε από εδώ πως το βάθος που έχει πλέον η Λίβερπουλ, την αλλάζει επίπεδο. Πράγματι αυτό συμβαίνει. Η απουσία πρωτοκλασάτων επιλογών στον πάγκο ήταν όλα αυτά τα χρόνια η μοναδική αχίλλειος πτέρνα των «Κόκκινων». Μπορεί η φανταστική δουλειά του Κλοπ και η απόδοση των βασικών να καμουφλάριζε αυτό το κενό, όμως η πληγή υπήρχε. Σταδιακά, με μελετημένες κινήσεις και χωρίς υπερβολές, η Λίβερπουλ απέκτησε επιλογές που της δίνουν τη δυνατότητα να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα μέσα στη σεζόν, υπήρχε η πεποίθηση ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ «κουβαλούσε» τη Λίβερπουλ. Πράγματι ο Αιγύπτιος έκανε πράγματα και θαύματα και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους -μπορεί και τον σημαντικότερο- παίκτη της ομάδας. Από τον Μάρτη και μετά ωστόσο, ο Σαλάχ διανύει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Στα δέκα ματς που έχει συμμετάσχει σε αυτό το διάστημα, μετρά μόλις δύο γκολ και μία ασίστ. Κάτι που δεν επηρέασε ούτε στο ελάχιστο την πορεία και τους στόχους της Λίβερπουλ.

Προφανώς οι «Κόκκινοι» είναι πολλά παραπάνω από μια ομάδα που τα περιμένει όλα από έναν. Η ποιότητά τους είναι τέτοια που τους επιτρέπει να απορροφήσουν το ντεφορμάρισμα του σούπερ σταρ τους. Στο διάστημα που η παραγωγικότητα του Σαλάχ έπεσε, οι υπόλοιποι της επίθεσης βγήκαν μπροστά και… εξαφάνισαν το πρόβλημα. Ο Αιγύπτιος είναι δεδομένο πως άμεσα θα βρει ξανά τον καλό του εαυτό. Το σημαντικό είναι αυτό να γίνει τώρα που κρίνονται τα πάντα.

Όλα αυτά τα λέμε για να τονίσουμε πως η Λίβερπουλ είναι πλέον ικανή να ξεπερνά όποιο πρόβλημα βρεθεί μπροστά της. Η ομάδα αυτή έχει χτιστεί πάνω σε στέρεες βάσεις και ξέρει πολύ καλά πώς να εκμεταλλεύεται τα δυνατά της στοιχεία. Με την ψυχολογία στα ύψη και όλα τα όπλα στη φαρέτρα, μοιάζει ικανή να πετύχει όλους της τους στόχους. Ακόμα όμως κι αν δεν τα καταφέρει σε όλα τα μέτωπα, σου δίνει την βεβαιότητα ότι του χρόνου θα είναι ξανά εδώ. Έτοιμη για όλα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ