ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Ίντερ βγάζει ψυχή και προσωπικότητα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν!

Η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι δείχνει μέταλλο και χαρακτήρα πρωταθλήτριας σε ένα χρονικό σημείο που οι ανταγωνιστές της λυγίζουν από την πίεση.

Η Ίντερ βγάζει ψυχή και προσωπικότητα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν!

Μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, οφείλει να είναι στα καλύτερά της εκεί που κρίνονται όλα. Η Ίντερ βιώνει φέτος μια μεταβατική σεζόν. Μετά την περσινή εύκολη επιστροφή της στην κορυφή, είδε τους δύο καλύτερους παίκτες της και τον προπονητή της να αποχωρούν. Παρόλο που πολλοί πίστευαν ότι θα καταρρεύσουν, οι «Νερατζούρι» κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να εμφανιστούν ξανά ανταγωνιστικοί. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να κάνουν τον περσινό «περίπατο», όμως παρουσιάστηκαν ξανά σοβαροί και άκρως ανταγωνιστικοί. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς βρίσκονται στο κυνήγι όλων των εγχώριων τροπαίων και πλησιάζοντας προς το φινάλε, μοιάζουν πιο έτοιμοι και αποφασισμένοι από τους μεγάλους αντιπάλους τους.

Τα έμαθες τα νέα; Ο Βασιλιάς στο Instagram δίνει δωράρα με τρία βήματα

Έτοιμη εκεί που η μπάλα καίει

Η φετινή σεζόν ήταν ένα μεγάλο τεστ για την Ίντερ. Ο τρόπος που θα ανταποκρινόταν στις απώλειες των Λουκάκου, Χακίμι και Κόντε, θα έδειχνε πολλά για το μέταλλό της. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τρεις από τους βασικότερους συντελεστές στην επιστροφή της στον τίτλο. Δύο παίκτες και ένας προπονητής παγκόσμιας κλάσης που η ομάδα αναγκάστηκε να αποχωριστεί εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Παρά τη φυγή των τριών, η χρονιά ξεκίνησε με την πίστη πως η Ίντερ μπορεί να κατακτήσει ξανά τον τίτλο.

Παρά τα εντυπωσιακά ξεκινήματα των Μίλαν και Νάπολι, οι «Νερατζούρι» διατήρησαν επαφή με την κορυφή. Σταδιακά μείωναν τη διαφορά και σε κάποιο σημείο κατάφεραν να βρεθούν εκεί. Γρήγορα έγινε ξεκάθαρο πως η φετινή κούρσα θα είναι υπόθεση για τρεις. Η Ίντερ έδειχνε πιο πλήρης και πιο σίγουρη από τους ανταγωνιστές της. Από τη στιγμή που πάτησε στην πρώτη θέση, έμοιαζε ως το φαβορί για να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Και κάπου εκεί έρχεται ο Φλεβάρης και μαζί φέρνει ένα απρόσμενο και παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

Η ομάδα του Ιντζάγκι κάνει μόλις μία νίκη σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος. Σε αυτό το αρνητικό σερί χάνει εντός έδρας από Μίλαν και Σασουόλο και έρχεται ισόπαλη με Νάπολι, Τζένοα, Τορίνο και Φιορεντίνα. Από την πρώτη θέση πέφτει ξαφνικά στην τρίτη. Ευτυχώς για εκείνη, οι ανταγωνιστές της δεν εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και δεν αυξάνουν σημαντικά τη διαφορά. Η διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων έρχεται σαν βάλσαμο για την Ίντερ. Της δίνει την ευκαιρία να ηρεμήσει και να ανασυνταχθεί.

Η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις συνοδεύεται με ένα τεράστιας σημασίας διπλό μέσα στο Τορίνο. Στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους οι «Νερατζούρι» δεν ήταν καλύτεροι, όμως βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν ένα ματς που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό στη συνέχεια. Ακολουθήσαν ακόμα δύο νίκες για τη Serie A, κόντρα σε Βερόνα και Σπέτσια. Αυτές σε συνδυασμό με τις γκέλες των Μίλαν και Νάπολι, επανάφεραν την ομάδα σε ρόλο οδηγού της κούρσας για τον τίτλο.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Βλέπει τρεμπλ!

Ο θρίαμβος απέναντι στη Μίλαν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ήρθε να επιβεβαιώσει πως αυτή τη στιγμή η Ίντερ είναι σε καλύτερη κατάσταση από οποιαδήποτε ομάδα στην Ιταλία. Το τελικό 3-0 εκτός από πρόκριση στον τελικό, έδωσε και μια τεράστια τόνωση στη ψυχολογία. Μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της Νάπολι, οι δύο ομάδες του Μιλάνο απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα. Αυτή τη στιγμή η Μίλαν βρίσκεται στην πρώτη θέση με 71 βαθμούς, με την Ίντερ να ακολουθεί στους 69. Βέβαια οι «Νερατζούρι» έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, που αν κερδίσουν αυτόματα αφήνουν πίσω τη μισητή συμπολίτισσα.

Από τη στιγμή που ο τίτλος εξελίσσεται σε υπόθεση των δύο, καταλαβαίνει κανείς ότι η επιβλητική νίκη στο Κύπελλο δίνει μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα που την κατέκτησε. Η Ίντερ είναι η μόνη ομάδα στην Ιταλία που βρίσκεται στο κυνήγι όλων των εγχώριων τροπαίων. Τον Γενάρη κατέκτησε το Super Cup κερδίζοντας τη Γιουβέντους με buzzer beater τους Αλέξις Σάντσες. Στο Copa Italia έκλεισε θέση για τον τελικό και περιμένει τον αντίπαλό της που θα είναι είτε οι «Μπιανκονέρι», είτε η Φιορεντίνα.

Στο πρωτάθλημα κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού αν κερδίσει όλα τα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν, θα είναι ξανά πρωταθλήτρια. Η ερχόμενη αγωνιστική θα κρίνει πολλά. Η Ίντερ υποδέχεται την -εδώ και δώδεκα ματς αήττητη- Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο. Το ματς απέναντι στους «Τζιαλορόσι» είναι το πιο δύσκολο από τα εναπομείναντα και με μια νίκη εκεί θα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τον τίτλο.

Με τα βαριά της χαρτιά σε καλή κατάσταση και χωρίς προβλήματα τραυματισμών, η ομάδα του Ιντζάγκι έχει την ευκαιρία να φτάσει σε ένα ιστορικό τρεμπλ. Αν τα καταφέρει θα πρόκειται για σπουδαίο επίτευγμα σε μια χρονιά που ξεκίνησε με χαμηλά τον πήχη και ενδέχεται να εξελιχθεί σε καλύτερη από την προηγούμενη. Ακόμη όμως κι αν το τρεμπλ δεν έρθει, η Ίντερ έχει πολλά πράγματα να κρατήσει από τη φετινή σεζόν.

Μια σεζόν που την «μεγαλώνει»

Η περσινή Ίντερ μπορεί να επέτρεψε με χαρακτηριστικό τρόπο στις κούπες, κατακτώντας το Σκουντέτο με διαφορά 11 πόντων από τη δεύτερη Μίλαν, όμως δεν είχε ανάλογη επιτυχία στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους στα ημιτελικά, ενώ στο Champions League έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων. Μια ομάδα του δικού της βεληνεκούς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη με τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Η ευρωπαϊκή πορεία αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τις μεγάλες ομάδες. Αν η Ίντερ θέλει να θεωρείται τέτοια, οφείλει να προχωράει αρκετά περισσότερο στο Champions League.

Φέτος δεν μπορεί να πει κανείς ότι συνέβη κάτι τέτοιο, όμως σίγουρα έγινε το βήμα παραπάνω. Δεν είναι τόσο η πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ, όσο η εικόνα της στις αναμετρήσεις με τη Λίβερπουλ. Απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, η Ίντερ στάθηκε παραπάνω από αξιοπρεπώς. Η ήττα της με 0-2 στο Μιλάνο δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του ματς. Οι «Νερατζούρι» έπαιξαν στα ίσα τη Λίβερπουλ, είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν και πλήρωσαν την απειρία τους σε ματς τέτοιου επιπέδου.

Παρά το γεγονός ότι μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα όλοι θεώρησαν ότι η πρόκριση έχει κριθεί, η ομάδα του Ιντζάγκι εμφανίστηκε στο «Άνφιλντ» έτοιμη για όλα. Σε μια τόσο δύσκολη έδρα, έπαιξε σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα και κατάφερε να προηγηθεί με μια γκολάρα του Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Δυστυχώς δύο λεπτά μετά ήρθε η αποβολή του Αλέξις Σάντσες που της απαγόρευσε να κυνηγήσει την τεράστια ανατροπή.

Ακόμη κι έτσι, κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα και να φύγει με το διπλό από την Αγγλία, αποχωρώντας από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά. Η βελτιωμένη ευρωπαϊκή παρουσία, σε συνδυασμό με την μέχρι τέλους διεκδίκηση όλων των διαθέσιμων τίτλων στην Ιταλία, συνιστά «μεγάλωμα» για την Ίντερ. Μια ομάδα που ήταν χρόνια μακριά από τα γνωστά της στάνταρ, αλλά πλέον δείχνει να επιστρέφει μέσα από προσεκτικά και ιδιαίτερα μελετημένα βήματα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ