ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ σκέφτεται να κάνει «πειράματα» στο Κύπελλο!
Προπονητής της Ρεάλ συνεχάρη τον Αλόνσο για το ιστορικό τρόπαιο! (pic)
Η τεχνολογία μίλησε – Ο «υπολογιστής» αποκάλυψε τον πρωταθλητή της Premier League!
Ο Τσάβι… νευρίασε: «Έλεος! Παίζουμε μια πρόκριση, μην ασχολείστε με μένα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μαρκ Νομπλ περίμενε όλη του τη ζωή για μια διάκριση με τη Γουέστ Χαμ!

Για πολλά χρόνια ο Μαρκ Νομπλ ήταν «εγκλωβισμένος» στη μετριότητα που ταλαιπωρούσε τη Γουέστ Χαμ. Τώρα όμως ήρθε η ώρα του να χαρεί με την ομάδα του!

Ο Μαρκ Νομπλ περίμενε όλη του τη ζωή για μια διάκριση με τη Γουέστ Χαμ!

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μείνεις σε μια ομάδα για ολόκληρη την ποδοσφαιρική καριέρα σου. Ειδικά όταν η παραμονή σου σε αυτή δεν συνδυάζεται με τίτλους και επιτυχίες. Ωστόσο, η χαρά για πολλούς δεν είναι μονάχα η κατάκτηση τίτλων και τα διθυραμβικά σχόλια του Τύπου. Για άτομα όπως ο Χαρι Νομπλ, μια ευκαιρία να αγωνίζεται με την αγαπημένη του ομάδα, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει.

«Χάμερ» για μια ζωή

Γεννημένος περίπου ένα χιλιόμετρο από το θρυλικό «Άπτον Παρκ», ο Νομπλ ήταν «καταδικασμένος» να γίνει φίλαθλος των «σφυριών». Αν και ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία από τις ακαδημίες της Άρσεναλ, η αγαπημένη του ομάδα σύντομα έδειξε το ενδιαφέρον της και τον απέκτησε. Στα 15 του ήταν ήδη μέλος της δεύτερης ομάδας (ο νεότερος στην ιστορία της), ενώ πριν ενηλικιωθεί είχε ήδη συμμετοχές στη μεγάλη ομάδα και την επιστροφή της στην Premier League.

Η μοναδική περίοδος που πέρασε μακριά από το Λονδίνο, ήταν το 2006. Δύο δανεισμοί σε Χαλ και Ίπσουιτς ήταν απαραίτητοι, μιας και ο Άλαν Πάρντιου δεν του έδινε χρόνο συμμετοχής. Επιστρέφοντας την επόμενη χρονιά και με νέο προπονητή, η ισορροπία άρχισε να αποκαθίσταται. Παίρνοντας ολοένα και περισσότερο χρόνο, σε ηλικία 20 ετών είχε γίνει πλέον μόνιμο στέλεχος της αρχικής ενδεκάδας των Λονδρέζων.

Παραμένοντας στο Λονδίνο, ο Νομπλ αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της ομάδας γρήγορα. Αντί όμως να αλλάξει στρατόπεδο όπως είχαν κάνει οι Κάρικ, Κόουλ και Λάμπαρντ στο παρελθόν, προτίμησε να μείνει. Το 2011 η Γουέστ Χαμ υποβιβάστηκε στην Championship και οι ευκαιρίες για να φύγει ήταν πολλές. Ο ίδιος όμως, όχι μόνο δεν το σκέφτηκε, αλλά ανανέωσε την επόμενη χρονιά, στην επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια της Αγγλίας.

Η τελευταία σεζόν του Νομπλ και η πιο μαγική για τον ίδιο

Η εικόνα που έχει κατακλείσει το ίντερνετ τις τελευταίες ημέρες, είναι αυτή που δείχνει τον Άγγλο να κλαίει, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. Παράλληλα, υπάρχει ακόμα μια που τον δείχνει να καθαρίζει τα αποδυτήρια της Λυών, αφήνοντας τα σε άριστη κατάσταση. Για τους περισσότερους που δεν γνωρίζουν τον χαρακτήρα του Νομπλ, είναι λογικό να απορούν. Ο 35χρονος, αποτελούσε πάντα υπόδειγμα παίκτη και χαρακτήρα στα «σφυριά». Όντας αρχηγός εδώ και μια επταετία, μπορούσε να δώσει το σωστό παράδειγμα στους συμπαίκτες του, πέρα από το να τους εμπνεύσει.

Τα τελευταία χρόνια, ο αγωνιστικός του χρόνος έχει μειωθεί σημαντικά. Ηλικία και τραυματισμοί έχουν αρχίσει να «πιάνουν» τον Άγγλο, ο οποίος στις αρχές της σεζόν είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του από την ενεργό δράση τον προσεχή Ιούνιο. To 2016 και το 2017, η ρουμάνικη Άστρα, είχε στερήσει από τη Γουέστ Χαμ την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Φέτος, τα «σφυριά» επιτέλους τα κατάφεραν, μπαίνοντας σε φάση ομίλων μετά από περίπου 40 χρόνια. Η είσοδος τους όμως δεν ήταν αρκετή. Έχοντας φτάσει πλέον στα ημιτελικά, οι «χάμερς» έχουν μια σπουδαία ευκαιρία για να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο.

Στις λίγες εβδομάδες που τον χωρίζουν από την απόσυρση, ο Νόμπλ έχει περάσει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις της καριέρας του. Μια ευκαιρία για την παρουσία του σε έναν ευρωπαϊκό, μια ευκαιρία για έναν τίτλο με την αγαπημένη του ομάδα και μια ευκαιρία για να δεi την ομάδα του, ως φίλαθλος πλέον, στα αστέρια του Champions League. H μεγαλύτερη ευκαιρία του να αφήσει την ομάδα της καρδιάς του στην καλύτερη κατάσταση της, στον 21ο αιώνα. Ακριβώς όπως θα ήθελε κάθε πιστός φίλος της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ