ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Τεν Χαγκ έρχεται στη Γιουνάιτεντ αποφασισμένος να πετύχει!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Έρικ Τεν Χαγκ και ποντάρει σε εκείνον ώστε να την σώσει από την… κατάθλιψη.

Ο Τεν Χαγκ έρχεται στη Γιουνάιτεντ αποφασισμένος να πετύχει!

Εδώ και καιρό ο Έρικ Τεν Χαγκ ήταν το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάθε μέρα που περνούσε ο Ολλανδός ερχόταν όλο και πιο κοντά στους «Κόκκινους Διαβόλους» και τελικά η συμφωνία επισημοποιήθηκε. Βέβαια τα δύσκολα ξεκινούν από δω και πέρα. Ο Τεν Χαγκ παραλαμβάνει μια ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Οι τομές και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να μπει ξανά στο σωστό δρόμο είναι πολλές και ριζικές. Ευτυχώς ο πρώην -πλέον- τεχνικός του Άγιαξ, έθεσε ως όρο πριν υπογράψει ακριβώς αυτό. Ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να αλλάξει τα πάντα.

Τα έμαθες τα νέα; Ο Βασιλιάς στο Instagram δίνει δωράρα με τρία βήματα

Άλλαξέ το

«Είναι ντροπιαστικό, είναι απογοητευτικό, μας διέσυραν. Πρέπει όμως να το δεχτούμε και να καταλάβουμε πως η Λίβερπουλ είναι έξι χρόνια μπροστά από εμάς. Αυτή η ομάδα έχει 25 μονοθέσια της Formula 1. Όταν ο Γιούργκεν ήρθε εδώ, η Λίβερπουλ τερμάτισε στην όγδοη θέση έχοντας κατά μέσο όρο 1.6 πόντους ανά αγώνα. Είναι σκληρή η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή την ώρα. Αυτή η ομάδα χρειάζεται να χτιστεί ξανά από την αρχή. Θέλουμε πολλές μεταγραφές, ίσως και δέκα». Αυτά ήταν τα λόγια του Ραλφ Ράνγκνικ μετά τον τελευταίο διασυρμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε απόλυτα εμφανές πόσο μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει τους «Κόκκινους Διάβολους» από το κορυφαίο επίπεδο. Απέναντι στους μεγάλους τους αντιπάλους έδειξαν παντελώς ανήμποροι να είναι έστω αξιοπρεπείς. Η ομάδα του Κλοπ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και το τελικό 4-0 δικαιολογεί απόλυτα την εικόνα του αγώνα.

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στην Γιουνάιτεντ μοιάζει απελπιστική. Η αισιοδοξία με την οποία ξεκίνησε η σεζόν, γρήγορα αποδείχτηκε πως δεν είχε βάση. Ο Έρικ Τεν Χαγκ έρχεται να αναλάβει ένα σύνολο που έχει πάψει εδώ και καιρό να πιστεύει στον εαυτό του. Το ρόστερ είναι γεμάτο παίκτες οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται εκεί. Οι δέκα προσθήκες για τις οποίες μίλησε ο Ράνγκνικ στη συνέντευξη τύπου δεν είναι υπερβολή. Το κλαμπ χρειάζεται ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.

Ο Τεν Χαγκ φέρνει μαζί του μια διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία που για να την εφαρμόσει θα χρειαστεί και τα κατάλληλα εργαλεία. Παίκτες με σύγχρονα χαρακτηριστικά, ενέργεια, ταχύτητα, ικανότητα να εξυπηρετήσουν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Πάνω απ’ όλα όμως αυτοί που θα έρθουν χρειάζεται να έχουν κίνητρο. Δίψα για διάκριση, φλόγα για να πετύχουν. Η σημερινή Γιουνάιτεντ είναι μια ομάδα χωρίς σταθερές, χωρίς χαρακτήρα, χωρίς ταυτότητα. Ο Τεν Χαγκ καλείται να την στήσει από το μηδέν, όπως αυτός θεωρεί σωστό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Λευκή επιταγή

Όλες αυτές τις βδομάδες που Γιουνάιτεντ και Τεν Χαγκ βρίσκονταν σε επαφές, ένα πράγμα γινόταν σαφές σε κάθε ευκαιρία. Ο Ολλανδός ήθελε πλήρη έλεγχο των πραγμάτων. Κάθε απόφαση που αφορά το αγωνιστικό κομμάτι θα περνάει από εκείνον. Διαφορετικά δεν δεχόταν να αναλάβει. Κατά τη γνώμη μας, η συγκεκριμένη απαίτηση δείχνει πολλά για τη νοοτροπία του. Όταν ένας τόσο μεγάλος σύλλογος σου δίνει την ευκαιρία να δουλέψεις για αυτόν, είναι δύσκολο να βάλεις τις κόκκινες γραμμές σου ρισκάροντας να χάσεις τη δουλειά.

Ειδικά όταν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεις τον πάγκο ενός εκ των μεγαλύτερων brand name στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο Τεν Χαγκ κολακεύτηκε από την πρόταση, αλλά δεν θαμπώθηκε. Στον Άγιαξ ήταν καλά και θα τον άφηνε μόνο αν του δινόταν η ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα με τον τρόπο που εκείνος ήθελε. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην πράξη, αλλά στη θεωρία η Γιουνάιτεντ έχει δώσει λευκή επιταγή στο νέο της προπονητή. Οι φήμες για τις αποχωρήσεις και τις αφίξεις παικτών ήδη οργιάζουν.

Πολλές από αυτές θα αποδειχτούν εντελώς αβάσιμες, ωστόσο είναι σίγουρο πως οι ανακατατάξεις στο ρόστερ θα είναι πολλές. Μην ξεχνάμε πως ο Τεν Χαγκ έχει στήσει μια εξαιρετική ομάδα στον Άγιαξ με παίκτες οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομά του και εύκολα θα τον ακολουθούσαν στη Γιουνάιτεντ. Τα ονόματα των Τίμπερ και Άντονι έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο ρεπορτάζ των «Κόκκινων Διαβόλων». Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει τα βλέμματα των μεγάλων και είναι ικανοί να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι στη νέα εποχή του συλλόγου.

Επίσης δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ενεργοποίηση του Φαν ντε Μπεκ. Ο 25χρονος Ολλανδός πρέπει να λυτρώθηκε στο άκουσμα της πρόσληψης Τεν Χαγκ. Μαζί ζήσανε σπουδαίες στιγμές στον Άγιαξ και φιλοδοξούν να επαναλάβουν το ίδιο και στο Μάντσεστερ. Γενικότερα οι -πολλές- καλοκαιρινές μεταγραφές αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον. Εκεί θα αρχίσει να σχηματίζεται μια εικόνα για τη νέα εκδοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το πανόραμα του ρόστερ

Από το τωρινό ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι μόνοι που θα πρέπει να θεωρούνται  βασικοί του χρόνου, είναι οι Μπρούνο Φερνάντες, Βαράν και Σάντσο. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε θέση στην ομάδα. Κάποιοι από αυτούς ακόμα και ως βασικοί, ενώ κάποιοι άλλοι σαν εναλλακτικές λύσεις. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Ντε Χέα, Σο και Ράσφορντ. Στην δεύτερη βρίσκονται παίκτες όπως ο Φρεντ, ο ΜακΤόμινεϊ, ο Μπισάκα και ο Ελάνγκα.

Όπως θα παρατηρήσατε αφήσαμε έξω τον Πολ Πογκμπά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό συνέβη διότι πρόκειται για δύο περιπτώσεις με αρκετές ιδιαιτερότητες. Το συμβόλαιο του Πογκμπά λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν θα βρίσκεται στην ομάδα του χρόνου. Όλα δείχνουν ότι ο Γάλλος θα κινήσει για άλλες πολιτείες και αν θέλετε τη γνώμη μας καλά θα κάνει.

Η σχέση Πογκμπά και Γιουνάιτεντ έχει φτάσει εδώ και καιρό σε ένα αδιέξοδο, με τις δύο πλευρές να βλάπτουν η μία την άλλη. Καλύτερα να διαλέξουν χωριστούς δρόμους και να κάνουν μια νέα αρχή μακριά ο ένας απ’ τον άλλο. Ο Κριστιάνο από την άλλη, έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά το τοπίο σε σχέση με την παραμονή του παραμένει θολό. Ο Πορτογάλος έχει ακούσει πολλά για τη φετινή του εικόνα, όμως η πραγματικότητα είναι πως χωρίς αυτόν η Γιουνάιτεντ δεν θα έμπαινε ούτε στην οχτάδα.

Με 21 γκολ σε 35 συμμετοχές είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες στο φετινό ναυάγιο. Παρόλα αυτά αν το τρένο της τετράδας και του Champions League χαθεί, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα παραμείνει. Σε κάθε περίπτωση ο Τεν Χαγκ θα χρειαστεί σημαντικές προσθήκες σε όλες τις γραμμές. Ειδικά στο κέντρο και την άμυνα που υπάρχει καμένη γη. Παίκτες από το πάνω ράφι που παράλληλα θα εξυπηρετούν το πλάνο του. Πάντως όλα δείχνουν πως θα έχει στα χέρια του ένα αρκετά μεγάλο μπάτζετ για να το κάνει. Θα τα καταφέρει;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ