ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

H Ρόμα αργά και σταθερά χτίζει κάτι με τον Μουρίνιο

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου δέκα μήνες, προκειμένου να δούμε τη Ρόμα του Μουρίνιο να αποκτά μια υποτυπώδη σταθερότητα.

H Ρόμα αργά και σταθερά χτίζει κάτι με τον Μουρίνιο

Μάιος του 2021. Η Ρόμα αποφασίζει να μην συνεχίσει με τον Πάουλο Φονσέκα και να στραφεί σε διαφορετικό προπονητή. Δύο σεζόν μακριά από το Champions League ήταν πολλές για τους «τζιαλορόσι», οι οποίοι αποφασίζουν να στραφούν στον… Ζοσέ Μουρίνιο! Μια κίνηση που σοκάρει τους πάντες, μιας και ο Πορτογάλος απολύθηκε από την Τότεναμ μόλις λίγες μέρες νωρίτερα και γενικότερα φαίνεται πως δεν περνά τις καλύτερες προπονητικές του ημέρες. Στη Ρώμη όμως πιστεύουν πως είναι ο κατάλληλος για να βγάλει από το τέλμα την ομάδα.

Τα άγρια κύματα των πρώτων μηνών

Η νέα σεζόν ξεκινά εντυπωσιακά, με τη Ρόμα να πηγαίνει τρένο στις πρώτες αναμετρήσεις. Στα φαινομενικά εύκολα παιχνίδια οι «ρωμαίοι» δεν χάνουν βαθμούς, ενώ έρχεται και η πρόκριση στην τελική φάση του Conference League. Κάπου εκεί όμως ξεκινούν τα δύσκολα. Βερόνα, Λάτσιο, Μίλαν, Βενέτσια και Γιουβέντους αναγκάζουν τους «τζιαλορόσι» να χάσουν έδαφος. Παράλληλα, η ταπεινωτική ήττα με 6-1 από τη Μπόντο, καταστρέφει το ηθικό στα αποδυτήρια της Ρόμα.

«Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Ήθελα να ξεκουράσω μερικούς παίκτες, γιατί δεν γίνεται να παίζω με τα ίδια άτομα κάθε φορά» είχε σχολιάσει μετά τη συντριβή ο Ζοσέ. Παρά τα 100+ εκατομμύρια που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι, κρίθηκαν απαραίτητες ακόμα περισσότερες προσθήκες τον χειμώνα. Αίτημα που η διοίκηση πραγματοποίησε, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την στήριξη της στο πρόσωπό του έμπρακτα.

Έτσι, μετά τους Έιμπραχαμ, Σομουρόντοφ, Βίνια, Πατρίσιο και Ρέινολντς, οι Ολιβέιρα και Μέιτλαντ Νάιλς κλείνουν ως δανεικοί στη Ρόμα. Δύο προσωπικές επιλογές του Μουρίνιο, ο οποίος θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα κλείσουν μερικές «τρύπες». Και παρότι αρχικά τα αποτελέσματα δεν δικαίωναν τον Πορτογάλο, στην πορεία τα πράγματα έγιναν καλύτερα.

Το αήττητο σερί και η ανάκαμψη της Ρόμα

Με την ομάδα στην 7η θέση και σε κακή κατάσταση, στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου η Ρόμα φιλοξενεί στο «Ολίμπικο» τη Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι», σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από τους «τζιαλορόσι», είναι σχεδόν απίθανο να κερδίσουν. Ειδικά έτσι όπως διαμορφώνεται το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 3-1. Μέσα σε δέκα λεπτά όμως, το 3-1 γίνεται 3-4 και η Ρόμα βιώνει ένα δίχως προηγούμενο κάζο.

Ο Πορτογάλος ήταν έξαλλος μετά το τελευταίο σφύριγμα και αυτό που ακολούθησε στη συνέντευξη Τύπου, ήταν η πιο… Ζοσέ αντίδραση. «Μερικοί εδώ μέσα είναι υπερβολικά ευγενικοί και μαλακοί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο «special one», με τα γυμνάσια του μάλλον να πιάνουν τόπο. Από τότε, η Ρόμα έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Μια από την Ίντερ στο Κύπελλο και μια αναίμακτη ήττα, ξανά από τη Μπόντο στα ημιτελικά του Conference. Το μεγαλύτερο αήττητο σερί στη Serie A, με τη Ρόμα να πλησιάζει τις θέσεις του Champions League.

Aν και αυτή η σειρά αποτελεσμάτων δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή (7 νίκες, 5 ήττες), η νοοτροπία που έχουν οι παίκτες του έχει αλλάξει σίγουρα. Στα περισσότερα παιχνίδια βρίσκονται πίσω στο σκορ, όμως δεν τα παρατούν. Παλεύουν μέχρι το τέλος, για να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Όπως και έχουν καταφέρει σε πάρα πολλά παιχνίδια στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν (Σαλερνιτάνα, Βερόνα, Νάπολι, Φίτεσε, Ουντινέζε, Σπέτσια και Σασουόλο). Κάποιος θα μπορούσε να πει πως είναι τύχη, όμως και στις επτά προαναφερθείσες αναμετρήσεις να έχει συμβεί από τύχη;

Συνεχίζει με το μομέντουμ για φέτος και από του χρόνου το μεγαλύτερο βήμα

Μπαίνοντας στις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν, η προσωπική μου πρόβλεψη είναι πως πολύ δύσκολα θα δούμε τη Ρόμα στα «αστέρια» τη νέα σεζόν. Το δύσκολο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με το προβάδισμα πέντε βαθμών της Γιουβέντους και οι λίγες αγωνιστικές, καθιστούν ιδιαίτερα απίθανο ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό θαύμα. Παράλληλα, το Conference League δίνει μια ευκαιρία για έναν τίτλο στη Ρόμα, μετά από 14 χρόνια δίψας.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, το καλοκαίρι θα υπάρξουν αλλαγές. Αρκετές αλλαγές. Ήδη, η ομάδα κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι που με τους παίκτες που θέλει ο ίδιος ο Ζοσέ να συνεργαστεί, θα γίνει ακόμα ευκολότερα. Αν και αγωνιστικά το πλάνο των «τζιαλορόσι» δεν εντυπωσιάζει, η φαίνεται πως έχει υιοθετηθεί η σωστή νοοτροπία του συνόλου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ