ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ισπανία

Χοακίν: Τα δάκρυα χαράς ενός ζωντανού θρύλου της Μπέτις (vid/stat)

Ο Χοακίν ξέσπασε σε κλάματα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, διότι κατανόησε ότι ήταν πια ένας ζωντανός θρύλος της Μπέτις.

Χοακίν: Τα δάκρυα χαράς ενός ζωντανού θρύλου της Μπέτις (vid/stat)

Ο Χοακίν είναι και επίσημα ένας ζωντανός θρύλος της Ρεάλ Μπέτις. Σε ηλικία 40 ετών κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας για 3η φορά στην καριέρα του και για με τη φανέλα των «βερδιμπλάνκος».

Ειδικότερα, η Μπέτις επικράτησε της Βαλένθια στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς στην κανονική διάρκεια το σκορ έμεινε στο 1-1. Αυτό ήταν το 3ο Κύπελλο Ισπανίας για τη Μπέτις. Ο Χοακίν είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του κλαμπ που έχει κατακτήσει δύο τίτλους. Επομένως, αυτό τον κατατάσσει ως τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ισπανός φορ, μάλιστα, είχε και σημαντική συνεισφορά στην κατάκτηση του τροπαίου. Ειδικότερα, μπήκε ως αλλαγή στο 86ο λεπτό και ευστόχησε σε ένα από τα πέντε πέναλτι που εκτέλεσε η ομάδα του.

Μετά το τέλος του αγώνα, ξέσπασε σε κλάματα από τη συγκίνησή του. Ήταν δάκρυα χαράς. Γνώριζε ότι είχε μετατραπεί σε ένα ζωντανό θρύλο της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;




Κατέκτησε το Κύπελλο σχεδόν 17 χρόνια μετά

Ο Χοακίν είναι διαχρονικός. Αρκεί να καταλάβει κανείς ότι την προηγούμενη φορά που κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με τη Μπέτις ήταν το 2005 σε ηλικία 23 ετών.

Μετά από 16 έτη, 10 μήνες και 12 μέρες επανέλαβε αυτό το φαινομενικό αδύνατο επίτευγμα. Ας σημειωθεί ότι το 2007 είχε πανηγυρίσει το ίδιο τρόπαιο με τη φανέλα της Βαλένθια.

Στη φετινή διοργάνωση, ο 40χρονος μέτρησε 2 γκολ και 2 ασίστ σε 5 συμμετοχές.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Χοακίν αφιέρωσε αυτόν τον τίτλο στους οπαδούς, οι οποίοι έχουν βιώσει δύο υποβιβασμούς από το 2005 και την προηγούμενη κατάκτηση του Κυπέλλου.

«Αυτά τα δάκρυα είναι το καταπιεσμένο συναίσθημα όλων αυτών των ημερών, του να βλέπουμε τον κόσμο και πώς μας στήριξε, γνωρίζοντας την ευθύνη να παίζουμε αυτού του είδους το παιχνίδι», είπε στο TVE. «Είναι φυσιολογικό να κυλούν αυτά τα δάκρυα, είμαστε πολύ χαρούμενοι.

«Ας απολαύσουμε τη στιγμή, είμαστε Κυπελλούχοι Ισπανίας και το αφιερώνουμε σε όλους όσους είναι δίπλα μας. Το προσωπικό, οι προπονητές, οι μάγειρες, όλοι οι άνθρωποι που δεν φαίνονται, για τις κόρες μου, τη γυναίκα μου, αδέρφια, οι γονείς μου, όλοι οι Μπέτικος».




Ο τελευταίος χορός του Χοακίν;

Αυτή η σεζόν αναμένεται να είναι η τελευταία του Χοακίν ως παίκτη. Το συμβόλαιο του λήγει το προσεχές καλοκαίρι και ο ίδιος υπονόησε τον περασμένο Νοέμβριο ότι μάλλον γράφει τα τελευταία του ένσημα. Ο κόουτς της Μπέτις, Μάνουελ Πελεγκρίνι, είχε σπεύσει να καλύψει αυτές τις δηλώσεις, τονίζοντας ότι αυτές οι αποφάσεις θα παρθούν μετά το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, η κατάκτηση του Κυπέλλου προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για να κρεμάσει τα παπούτσια του ο Χοακίν. Τα λεπτά συμμετοχής του στη La Liga έχουν περιοριστεί σημαντικά. Φέτος, έχει ξεκινήσει μόλις 2 φορές ως βασικός στη La Liga και συνολικά μετράει 395 λεπτά συμμοετοχής.

Ενώ, όμως, οι 32 εμφανίσεις του είναι στην πραγματικότητα δύο περισσότερες από τις περσινές, ο μέσος όρος λεπτών συμμετοχής του ανά παιχνίδι (36) είναι 12,4 λεπτά λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Συνεπώς, η σκηνή έχει στηθεί άψογα για να αποχαιρετήσει ως ζωντανός θρύλος την ομάδα που αγάπησε όσο καμία άλλη.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ