ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Άντριου Ρόμπερτσον εκφράζει απόλυτα όλα όσα πρεσβεύει η Λίβερπουλ!

Ο Άντριου Ρόμπερτσον διανύει μια ακόμη κορυφαία σεζόν, δίνοντας στον Κλοπ ακριβώς αυτά που θέλει μέσα στο γήπεδο.

Ο Άντριου Ρόμπερτσον εκφράζει απόλυτα όλα όσα πρεσβεύει η Λίβερπουλ!

Ο Άντριου Ρόμπερτσον αποτελεί εδώ και χρόνια μια από τις σημαντικότερες σταθερές για τη Λίβερπουλ του Κλοπ. Ο Σκωτσέζος αριστερός μπακ ήρθε στο «Άνφιλντ» το καλοκαίρι του 2017 χωρίς κανείς να δώσει σημασία. Πέντε χρόνια μετά έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο παίκτη της θέσης του και σε έναν ποδοσφαιριστή που μέσα από το παιχνίδι του εκφράζει όσο κανείς το ποδόσφαιρο του Κλοπ και τις αξίες της Λίβερπουλ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Λες και τον έκανε παραγγελία ο Κλοπ

Σε αυτά τα χρόνια που ο Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στον πάγκο της Λίβερπουλ, είναι υπεύθυνος για μερικές σπουδαίες μεταγραφές των «Κόκκινων». Επί των ημερών του ήρθαν στην ομάδα παίκτες που εξελίχθηκαν σε βασικούς πυλώνες των επιτυχιών που ακολούθησαν. Άλισον, Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο, Σαλάχ, Μανέ υπήρξαν όλοι επιλογές του Κλοπ. Στη Λίβερπουλ έκαναν το βήμα παραπάνω και από καλοί παίκτες έγιναν κορυφαίοι. Βέβαια για να ντυθούν στα κόκκινα όλοι οι παραπάνω, χρειάστηκε να βγουν από τα ταμεία αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Κανένας τους δεν κόστισε κάτω από 40 εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχει μια μεταγραφή του Κλοπ που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Το καλοκαίρι του 2017 η Λίβερπουλ αγοράζει από τη Χαλ τον Άντριου Ρόμπερτσον. Ένα αριστερό μπακ που μέχρι εκείνη τη στιγμή, γνώριζαν μόνοι οι μυημένοι του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Σκωτσέζος μπακ προερχόταν από την μια και μοναδική του σεζόν στην Premier League. Η ομάδα του μπορεί να υποβιβάστηκε, όμως εκείνος κατάφερε να ξεχωρίσει κυρίως για την ταχυδύναμη που διέκρινε το παιχνίδι του.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξαν ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Ένα παιδί που στα 23 του, έδειχνε να έχει τα κατάλληλα στοιχεία για να σταθεί στην Premier League. Παρόλα αυτά κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Ο Ρόμπερτσον όχι απλά στέκεται, αλλά με το καλημέρα γίνεται βασικός στη Λίβερπουλ. Η εξέλιξή του είναι ραγδαία. Ο Κλοπ είχε πετύχει διάνα. Είναι λες και παρήγγειλε ένα αριστερό μπακ, ακριβώς όπως τον ήθελε.

Δυνατός, γρήγορος, ακούραστος, εργάτης για την ομάδα, με έφεση στη δημιουργία και νοοτροπία νικητή. Όλα αυτά σε ένα πακέτο που κόστισε στη Λίβερπουλ μόλις 9 εκατομμύρια ευρώ. Δύσκολα θα βρει κανείς πολλές καλύτερες συμφωνίες από αυτή στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. Πέντε χρόνια μετά, η τιμή του Ρόμπερτσον πρέπει να είναι περίπου δεκαπλάσια. Βέβαια αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν θα διαπιστώσουμε ποτέ, καθώς η Λίβερπουλ αποκλείεται να τον αφήσει να φύγει.

Ο καλύτερος στον κόσμο

Η εξέλιξη του Ρόμπερτσον μέσα σε αυτή την πενταετία είναι από τις πιο εντυπωσιακές που έχουμε δει σε οποιονδήποτε παίκτη το ανάλογο διάστημα. Ο Σκωτσέζος δεν έγινε απλά ένα καλό αριστερό μπακ του κορυφαίου επιπέδου. Δεν έγινε καν ένας από τους καλύτερους της θέσης. Έγινε ο καλύτερος στον κόσμο. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι καταπληκτικοί παίκτες στη συγκεκριμένη θέση, όμως κανείς δεν έχει τη διάρκεια και τη συνέπεια του Ρόμπερτσον.

Ο Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου έχει το ταλέντο για να τον κοντράρει. Την προηγούμενη διετία έπαιξε σε ανάλογο επίπεδο, όμως η φετινή περιπέτεια της υγείας του τον άφησε πίσω. Ο Τεό Ερνάντεζ της Μίλαν κάνει κι αυτός καταπληκτικά πράγματα εδώ και τρία χρόνια, όμως δεν έχει αποδείξει ακόμα την αξία του σε μια ομάδα που παλεύει για όλα τα τρόπαια. Τέλος ο Μεντί της Ρεάλ Μαδρίτης έχει επιδείξει αξιοσημείωτη σταθερότητα και ίσως είναι υποτιμημένος, αλλά σίγουρα του λείπει η συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Όσα χρόνια βρίσκεται στη Λίβερπουλ, ο Ρόμπερτσον παίζει σε κορυφαίο επίπεδο. Ακόμα και στην περσινή τραγική για  τον σύλλογο σεζόν, ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν. Με όλη την άμυνα ισοπεδωμένη από τους τραυματισμούς, ήταν ο μόνος που ήταν εκεί και προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει όρθια την ομάδα του. Η συνεισφορά του στο παιχνίδι του Κλοπ είναι ανεκτίμητη.

Αυτός μαζί με τον Άρνολντ άλλαξαν τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τα πλάγια μπακ και έγιναν οι δύο άσσοι που έβγαλε από το μανίκι ο Γερμανός. Αρκεί κανείς να σκεφτεί πως φέτος μετρούν 18 και 15 ασίστ αντίστοιχα. Τα συγκεκριμένα νούμερα τους κατατάσσουν στις πρώτες δύο θέσεις λίστες των «σερβιτόρων» της φετινής Λίβερπουλ. Μόνο που σε αντίθεση με τον Άρνολντ, ο Ρόμπερτσον δεν λαμβάνει την ανάλογη προσοχή. Κάτι που βέβαια δεν φαίνεται να τον χαλάει καθόλου. Μα καθόλου όμως.

Ένας γνήσιος αντιστάρ

Η αλήθεια είναι πως για κάποιο λόγο ο Ρόμπερτσον δεν τραβάει επάνω του τα φώτα. Τουλάχιστον όχι στο σημείο που θα του αναλογούσε με βάση αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο. Αθόρυβα ήρθε από τη Χαλ το 2017 και σε ανάλογο ρυθμό συνεχίζει να κινείται. Ο Σκωτσέζος είναι ένας παίκτης που δε δίνει μια για την προσοχή. He couldn’t care less που θα λέγανε και στο Νησί.

Αυτό που τον ενδιαφέρει πραγματικά είναι να τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Να αφήνει μέχρι και το τελευταίο ίχνος ενέργειάς του προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα. Ένας πραγματικός αντιστάρ, από εκείνους που λατρεύουν οι old school λάτρεις του ποδοσφαίρου. Η ενέργεια, το πάθος, η αυτοθυσία και φυσικά η ποιότητα που βγάζει μέσα στο γήπεδο είναι όσα θέλει να βλέπει κάθε οπαδός ή φίλαθλος από έναν παίκτη της ομάδας του. Εδώ που τα λέμε η Λίβερπουλ του Κλοπ είναι γεμάτη με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Σαλάχ, δεν υπάρχει άλλος παίκτης στους «Κόκκινους» που να είναι σταρ με την κοινή έννοια του όρου. Απλά ο Ρόμπερτσον -και ο Χέντερσον- εκφράζει σε απόλυτο βαθμό τον χαρακτήρα μιας ομάδας που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο τρόπος που οι «Κόκκινοι» αναρριχήθηκαν ξανά στον αφρό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι για σεμινάριο. Με πίστη στο πλάνο, χωρίς να ξοδεύουν αλόγιστα στις μεταγραφές και με προσωπικότητες που έχουν ταυτίσει τη ζωή τους με την ομάδα.

Όσο βλέπεις φιγούρες σαν τον Ρόμπερτσον να ματώνουν τη φανέλα μπορείς να νιώθεις σίγουρος. Ακόμα κι αν στο τέλος δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ξέρεις ότι εκείνος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τα καταφέρει. Ο Σκωτσέζος αριστερός μπακ αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τη Λίβερπουλ και θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους που φόρεσαν την εμβληματική της φανέλα. Μέχρι τότε όμως, έχει ακόμα πολλά και σπουδαία κεφάλαια να γράψει μαζί της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ