ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Ρούντιγκερ έχει τις απαντήσεις σε κάθε ερώτημα για την άμυνα της Ρεάλ!

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έρχεται στη Ρεάλ Μαδρίτης και αλλάζει επίπεδο την ήδη εξαιρετική αμυντική γραμμή των «Μερένχες».

Ο Ρούντιγκερ έχει τις απαντήσεις σε κάθε ερώτημα για την άμυνα της Ρεάλ!

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ είναι ένας από τους πιο περιζήτητους αμυντικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ο Γερμανός στόπερ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του τα τελευταία δύο χρόνια και πλέον λογίζεται ως ένας εκ των καλύτερων στη θέση του. Το συμβόλαιό του με την Τσέλσι λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και υπήρχε έντονη φημολογία πως δεν θα ανανεωθεί. Τελικά οι φήμες επιβεβαιωθήκαν δια στόματος Τούχελ και ο Ρούντιγκερ ετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αυτός όπως όλα δείχνουν θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Στην καλύτερη φάση της καριέρας του

Η αλήθεια είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ρούντιγκερ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Από το 2017 που βρέθηκε στην Τσέλσι πέρασε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Είχε καλές σεζόν που ήταν σταθερός και αξιόπιστος και άλλες που ήταν λες και είχε συμβόλαιο με τη γκέλα. Από τότε που ανέλαβε ο Τούχελ τα πάντα άλλαξαν. Σε αυτό το διάστημα βλέπουμε την με διαφορά καλύτερη εκδοχή του Ρούντιγκερ. Ο Γερμανός τεχνικός βρήκε τον τρόπο να πάρει το 100% του συμπατριώτη του.

Ως αποτέλεσμα βλέπουμε έναν παίκτη που παίζει με ένταση και πάθος, αλλά παράλληλα βγάζει και μια τεράστια αυτοπεποίθηση. Πλέον αποφεύγει τα εύκολα λάθη και έχει εξελιχθεί σε έναν πλήρη κεντρικό αμυντικό κορυφαίου επιπέδου. Είναι γρήγορος, δυνατός, ικανός με τη μπάλα στα πόδια, καλός στο ψηλό παιχνίδι. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια καλώς εννοούμενη ποδοσφαιρική τρέλα που κάθε ομάδα και κάθε προπονητής έχουν ανάγκη. Ο Ρούντιγκερ κατάφερε να αποτινάξει από πάνω του τη ταμπέλα του μπαλάτου στόπερ που όμως είναι soft και επιρρεπής στο λάθος.

Μετά την περσινή εξαιρετική χρόνια, φέτος είναι ο καλύτερος και πιο συνεπής στην άμυνα της Τσέλσι. Από την αρχή της σεζόν παίζει σε υψηλό επίπεδο και παρά τις διάφορες μεταπτώσεις που βίωσε και βιώνει η Τσέλσι, εκείνος παραμένει σταθερός. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει πως πλέον έχει αλλάξει επίπεδο. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από το ενδιαφέρον που υπήρχε για την περίπτωσή του από πολλούς μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Με το που έγινε γνωστό πως η ανανέωση του στην Τσέλσι εμφανίζει κολλήματα, έγινε περιζήτητος. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης ψάχτηκαν σοβαρά για την περίπτωσή του. Τελικά όπως όλα δείχνουν η «Βασίλισσα» είναι αυτή που κερδίζει τη μάχη και βάζει στη μηχανή της έναν παίκτη που μπορεί να την βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Μάλιστα το καταφέρνει χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ούτε μισό ευρώ στην Τσέλσι. Όχι κι άσχημα ε;

Απαντήσεις σε (σχεδόν) όλα τα ερωτήματα

Η Ρεάλ Μαδρίτης διανύει μια εξαιρετική χρονιά, καθαρίζοντας εύκολα το πρωτάθλημα στην Ισπανία και βρισκόμενη στα ημιτελικά του Champions League. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η άμυνα υπήρξε σημείο αναφοράς για την ομάδα του Αντσελότι. Μπορεί ο Μπενζεμά και ο Βινίσιους να οργιάζουν μπροστά και οι Καζεμίρο-Μόντρις-Κρος να αψηφούν χρόνο και λογική, όμως η άμυνα είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Η προσθήκη του Αλάμπα αποδείχτηκε κίνηση ματ.

Ο Αυστριακός ταίριαξε απόλυτα στο παιχνίδι της ομάδας και είναι εκείνος που με την εμπειρία και την κλάση του κινεί τα νήματα. Δίπλα του είδαμε και τον Έντερ Μιλιτάο να κάνει το βήμα παραπάνω και να δικαιώνει όλους όσους τον πίστεψαν. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε το στοίχημα και απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί σαν βασικός σε αυτό το επίπεδο. Πίσω από αυτούς ο πάντα τίμιος Νάτσο δίνει πολύτιμες λύσεις και βουλώνει συνεχώς ό,τι κενό προκύπτει.

Φυσικά καθοριστικός είναι και ο ρόλος του φανταστικού Τιμπό Κουρτουά που για πολλούς αποτελεί τον κορυφαίο τερματοφύλακα του πλανήτη. Παρόλα αυτά η μεταγραφή ενός πρωτοκλασάτου στόπερ είναι απαραίτητη για τους «Μερέχνες». Πρώτα απ’ όλα αριθμητικά. Πίσω από τους Αλάμπα, Μιλιτάο και Νάτσο δεν υπάρχει άλλος στόπερ πάνω στον οποίο να μπορεί να στηριχθεί ο Αντσελότι. Με την προσθήκη του Ρούντιγκερ αυτό αλλάζει. Οι επιλογές αυξάνονται τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα. Ο Γερμανός μπορεί να ταιριάξει κάλλιστα και με τον Αλάμπα και με τον Μιλιτάο.

Επίσης μπορούν να χωρέσουν και οι τρεις στο ίδιο σχήμα, με τον Αυστριακό ως αριστερό μπακ. Έτσι η απόκτηση του Ρούντιγκερ δίνει βάθος τόσο στα στόπερ, όσο και στα αριστερά της άμυνας. Μην ξεχνάμε πως εκεί πίσω από τον βασικό Μεντί υπάρχει ο φευγάτος Μαρσέλο και ο νεαρός Γκουτιέρεζ. Τέλος ο Ρούντιγκερ γνωρίζει άψογα να παίζει και σε τριάδα. Αυτό δίνει την επιλογή στον Αντσελότι να αλλάξει τη διάταξη σε περίπτωση που το επιθυμεί. Γενικότερα ο Γερμανός είναι μια εξαιρετική κίνηση για τη «Βασίλισσα» που με αυτόν στο ρόστερ κάνει τη ζωή της ευκολότερη.

Το μοναδικό ερωτηματικό

Κάπου εδώ πρέπει να πούμε πως ο Αντόνιο Ρούντιγκερ είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στο αγωνιστικό προφίλ της Ρεάλ. Ο Αντσελότι έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ένταση και την ενέργεια που βγάζει στο χορτάρι. Ο Ρούντιγκερ διαθέτει τα δύο αυτά στοιχεία σε μέγιστο βαθμό. Με τη σκληράδα και τη… φωνή του μπορεί εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα για τα επόμενα χρόνια. Στα 29 του είναι πιο έτοιμος και πιο ώριμος από ποτέ γι’ αυτό το βήμα. Η Τσέλσι είναι σίγουρα μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου, όμως κακά τα ψέματα. Ρεάλ δεν είναι.

Ο Γερμανός στόπερ έχει την ευκαιρία να πάει στη Μαδρίτη και να φορέσει την πιο βαριά φανέλα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Θεωρητικά ταιριάζει γάντι στο παιχνίδι του Αντσελότι. Αν αυτό αποδεχτεί και στην πράξη, δεν βλέπουμε γιατί να μην θριαμβεύσει στο «Μπερναμπέου». Τα πάντα μοιάζουν ευνοϊκά για εκείνον. Προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και πάει σε μια ομάδα που ήδη λειτουργεί ρολόι.

Οι Μιλιτάο και Αλάμπα που θα είναι οι πιο συχνοί παρτενέρ του, τον συμπληρώνουν ιδανικά και το μόνο που έχει να κάνει είναι να είναι ο εαυτός του. Κανείς δεν έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την επιτυχία αλλά οι συνθήκες για Ρεάλ και Ρούντιγκερ μοιάζουν κατάλληλες για να δέσει το γλυκό. Βέβαια αν θέλουμε να κάνουμε τους δικηγόρους του διαβόλου, μπορούμε να σταθούμε σε κάτι που ίσως προκαλεί κάποιες -ελάχιστες- αμφιβολίες.

Ο Ρούντιγκερ έκανε τα καλύτερα παιχνίδια του και άλλαξε επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια, παίζοντας ως επί το πλείστον σε τριάδα στόπερ. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει τεράστια διαφορά σε μια διάταξη με τρία στόπερ και σε μια διάταξη με δύο παίκτες στο κέντρο της άμυνας. Τα καθήκοντα και οι ρόλοι είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Αντσελότι παίζει σταθερά με ένα 4-3-3 το οποίο δεν προβλέπεται να αλλάξει για χάρη του Ρούντιγκερ. Θα μπορέσει ο Γερμανός να είναι το ίδιο αποδοτικός παίζοντας με έναν αντί για δύο παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας; Κάτι μας λέει πως ναι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ