ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Διέρρευσε η εμφάνιση της Άρσεναλ για τη σεζόν 2024/25 (pic)
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα (vid)
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Χοακίν συνεχίζει τον θρύλο του γιατί απλά μπορεί!

Ο θρύλος της Ρεάλ Μπέτις, Χοακίν Σάντσεθ, θα δώσει για ακόμα μια χρονιά την αγάπη του στην ομάδα που αγάπησε όσο καμία άλλη.

Ο Χοακίν συνεχίζει τον θρύλο του γιατί απλά μπορεί!

Λένε πως αν κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα, δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ στη ζωή σου. Ο Χοακίν Σάντσεθ, παίζοντας στην αγαπημένη του Μπέτις, έχει πετύχει ακριβώς αυτό. Δεν νιώθει ότι πηγαίνει για δουλειά. Και παρότι διανύει το 41ο έτος της ηλικίας του, δείχνει πως έχει ακόμα αρκετά να προσφέρει στην ομάδα του. Για αυτό κιόλας, παρατείνει κατά ακόμα ένα χρόνο την απόσυρσή του.

Ένα τρόπαιο, ακριβώς όπως άξιζε η Μπέτις

Η φετινή κατάκτηση του Copa del Rey από τη Μπέτις ήταν σίγουρα κάτι απροσδόκητο στις αρχές της σεζόν. Μπορεί ο Μανουέλ Πελεγκρίνι να είχε κάνει ξεκάθαρα καλή δουλειά στην ομάδα του, όμως κανείς δεν περίμενε να φτάσει τόσο ψηλά. Λίγες αγωνιστικές ακόμα πριν τη λήξη της σεζόν, η ομάδα της Ανδαλουσίας κυνηγά ακόμα και την έξοδο στο Champions League. Κάτι που δείχνει την σταθερότητα που έχουν βρει σε σχέση με παλιότερα χρόνια στη Σεβίλλη.

Και στο κύπελλο όμως, η συνέπεια είναι μια λέξη που χαρακτήριζε τη Μπέτις. Νίκη-πρόκριση κόντρα στη μισητή Σεβίλλη, τεσσάρα στην κάτοχο του τροπαίου, Σοσιεδάδ και μια πειστική εμφάνιση στον τελικό. Όλα αυτά, με τον Χοακίν βασικό στα απερισσότερα παιχνίδια, παρά τα 40 του χρόνια. Μάλιστα, με δύο γκολ και άλλες τόσες ασίστ, η συνεισφορά του ήταν ουσιαστική και όχι απλά «τα τελευταία ένσημα».

Από τη μέρα που γύρισε άλλωστε, ο Ισπανός βοηθά ουσιαστικά την ομάδα του. Το 2015 ήταν 34, δηλαδή μια αρκετά προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία. Και όμως, από τότε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να συμπληρώσει 200+ συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις! Όλα αυτά φυσικά σε μια περίοδο που η ομάδα του όχι απλά υπάρχει, αλλά είναι και ανταγωνιστική.

Tο «όχι» στους μνηστήρες όταν πλησίασαν

Για τον Χοακίν, η Μπέτις δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι το σπίτι του. Από πολύ μικρός ξεχώριζε στην Ανδαλουσία και όχι άδικα. Ταχύτατος, με περίτεχνες ντρίμπλες και σέντρες φαρμάκι, ο Ισπανός εξτρέμ ήταν ένας παίκτης που ήθελες να έχεις στην ομάδα σου την δεκαετία του 2000. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιο μεγαθήριο θα χτυπούσε την πόρτα των «βερδιμπλάνκος» για την αγορά τους. Πρώτη και καλύτερη, η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, είχε δεχθεί το πικρό «άκυρο» από τον Ισπανό.

Γυρίζουμε πίσω στο 2005. Ο «special one» έχει ταξιδέψει στο ξενοδοχείο “Αλφόνσο ο 13ος” στη Σεβίλλη. Η αποστολή της Τσέλσι, μαζί με τον ίδιο τον Μουρίνιο περιμένουν αγωνιωδώς τον Χοακίν για να συζητήσουν από κοντά. «Δεν πήγα ποτέ. Ήξερα ως αν πήγαινα, θα με έπειθαν να φύγω, κάτι που δεν το ήθελα» θυμάται ο ίδιος. «Ζήτησα συγγνώμη από του Μουρίνιο μετά, όμως αυτός μου είπε “εκτιμώ την ειλικρίνεια σου, είσαι ο πρώτος παίκτης που μου λέει όχι”.

Αν και τελικά έναν χρόνο μετά, η Βαλένθια ανακοίνωσε την απόκτησή του, η αγκαλιά της Μπέτις παραήταν μεγάλη για να τον αφήσει μόνο του. Το καλοκαίρι του 2015 επιστρέφει σε αυτή και η συνέπεια γίνεται χαρακτηριστικό του. 381 εμφανίσεις συνολικά στο πρωτάθλημα και νέο ρεκόρ συλλόγου, δεύτερος στην all time λίστα της La Liga, σε συνολικές συμμετοχές με 594. Πάνω από παίκτες όπως ο Ραούλ, ο Λιονέλ Μέσι και πίσω μόνο από τον Άντονι Σουμπισαρέτα.

Η χαρά του Χοακίν, χαρά του κάθε ποδοσφαιρόφιλου

Οι τελευταίοι μήνες, ήταν μερικοί από τους ποιο χαρούμενους της καριέρας του ηγέτη της Μπέτις. Αγωνιζόταν σε μια ανταγωνιστική ομάδα, έπαιζε ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, διεκδικεί εισιτήριο στο Champions League της νέας σεζόν και τελικά κατέκτησε και έναν τίτλο. Μόλις τον τρίτο στην καριέρα του και τον δεύτερο με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας.

Ενώ όλα πάνε τόσο καλά, δεν έχει λογική να αποχωρήσει. Εφόσον φυσικά μπορεί και αποδίδει ακόμα. «Όταν φτάνεις στα 30 κάτι, σκέφτεσαι χρόνο με το χρόνο αν μπορείς να συνεχίσεις». Ο Χοακίν χτύπησε τα 40 και ακόμα τον παίρνει να συνεχίσει. Πλέον, κάνει γιόγκα σε εξωφρενική ζέστη, ενώ έχει και εξαιρετικά γονίδια, που τον έχουν κρατήσει μακριά από σοβαρούς τραυματισμούς. Κάτι ιδιαίτερα περίεργο, αν αναλογιστεί κάποιος τη ζωή που έκανε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Μια ανέκδοτη ιστορία του επικεφαλής ιατρού της Μπέτις είναι διαφωτιστική. «Κάθε βράδυ έβγαινε έξω. Θυμάμαι ένα κλαμπ της Σεβίλλης, το οποίο είχε στρωμένη αμμουδιά. Μια μέρα ήρθε στο προπονητικό κέντρο, με τα παπούτσια του γεμάτα κάτι κίτρινο. Όταν ο προπονητής του, Λορένζο Σέρα Φερέρ, τον ρώτησε τι ήταν, αυτός του είπε πως είχε κάνει… αγώνα ανώμαλου δρόμου! Ήταν ακόμα μεθυσμένος».

Αυτός ο τύπος λοιπόν, αποφάσισε να αλλάξει, για το καλό της καριέρας του. Κρίνοντας από το γεγονός πως έχει φτάσει λίγο πριν τα 41 και ακόμα αγωνίζεται, τότε καταλαβαίνουμε τη δουλειά που έχει ρίξει. Και όλα αυτά για να συνεχίσει για λίγο παραπάνω στην αγαπημένη του ομάδα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ