ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ δεν είναι «χθεσινή» – Έδωσε ένα σκληρό μάθημα στη Βιγιαρεάλ (vid)

Με μία άκρως κυριαρχική εμφάνιση, η Λίβερπουλ πήρε σοβαρό προβάδισμα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας με 2-0 τη Βιγιαρεάλ.

Η Λίβερπουλ δεν είναι «χθεσινή» – Έδωσε ένα σκληρό μάθημα στη Βιγιαρεάλ (vid)

Στο πλαίσιο του 1ου αγώνα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ υποδέχθηκε στο «Άνφιλντ» την Βιγιαρεάλ. Μετά από ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο, η Λίβερπουλ «ξεκλείδωσε» με λίγο τύχη την άμυνα των φιλοξενούμενων για να κερδίσει τελικά με 2-0.

Έτσι, πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Βιγιαρεάλ παρατάχθηκε με αποκλειστικό σκοπό να μη δεχθεί γκολ και τελικά άντεξε 53 λεπτά. Η νίκη ήρθε δίκαια για τους γηπεδούχους, που κυριάρχησαν και δεν κινδύνεψαν ποτέ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε η διάθεση της Βιγιαρέαλ να περιμένει την αντίπαλο της στο δικό της μισό. Η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που διεύθυνε το παιχνίδι στο ξεκίνημα. Στο 12ο λεπτό, χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Σαλάχ είδε την κάθετη κλινηση σέντερ φορ του Μανέ και τον τροφοδότησε αλλά ο Σενεγαλέζος δε βρήκε τη μπάλα, όπως θα ήθελε.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν έπαιρνε ρίσκα και συνήθως έδιωχνε τη μπάλα όταν βρισκόταν υπό πίεση. Οι φιλοξενούμενοι δεν κρατούσαν πολύ ώρα τη μπάλα στα πόδια τους αλλά έβαζαν δύσκολα στους γηπεδούχους, οι οποίοι δυσκολεύονταν να βρουν κενούς χώρους. Στο 27ο λεπτό, η Λίβερπουλ άλλαξε γρήγορα τη μπάλα και το σουτ του Σαλάχ πέρασε λίγο άουτ.

Τις περισσότερες φορές που η Βιγιαρεάλ επέλεγε να αναπτυχθεί ορθολογικά από πίσω, έχανε τη μπάλα λόγω του ασφυκτικού πρέσινγκ. Κάπως έτσι ο Μανέ πραγματοποίησε τη 2η τελική του στο ματς στο 33΄αλλά αυτή πέρασε κόρνερ.

Η έλλειψη ταχύτητας στην κυκλοφορίας της μπάλας σε συνδυασμό με τη καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Έμερι, καθιστού φλύαρη την κατοχή των γηπεδούχων. Χρειάστηκε μία ατομική έμπμευση του Τιάγκο για την καλύτερη ευκαιρία του παιχνδιού. Αυτή ήρθε από το μακρινό σουτ του Ισπανού που τράνταξε το κάθετο δοκάρι στο 42ο λεπτό.

Προβάδισμα στη Λίβερπουλ με λίγη τύχη και μπόλικη ικανότητα

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, το σκηνικό παρέμενε το ίδιο. Ό,τι της στέρησε η τύχη στην ευκαιρία του Τιάγκο, της το έδωσε πίσω στο 53ο λεπτό. Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό, ο Χέντερσον σέντραρε από τη δεξιά πτέρυγα και η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Έτσι, έκανε εξαιρετικά δύσκολο το έργο του Ρούλι, ο οποίος δε μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα στα χέρια του και δέχτηκε το 1-0.

Αυτό το γκολ γέμισε με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ. Έτσι, δύο λεπτά αργότερα, ο Σαλάχ βρήκε κάθετα στο χώρο τον Μανέ και εκείνος με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Αυτό το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και για ένα τρίτο γκολ. Μόνο μετά από τις τρεις μαζεμένες αλλαγές του Έμερι στο 72ο΄, η Βιγιαρεάλ ξεμύτησε από την περιοχή της. Ακόμα και έτσι, όμως, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να διαχειριστούν άψογα το προβάδισμά τους.

Έχασαν, μάλιστα, τεράστια ευκαιρία για το 3-0, με το σουτ του Λουίζ Ντιάζ από πλάγια θέση να περνάει παράλληλα από την εστία. Στο τελευταίο 10λεπτο, η Λίβερπουλ κυκλοφορούσε τη μπάλα και η Βιγιαρεάλ παρακολουθούσε ανήμπορη να αντιδράσει. Έτσι, δεν άλλαξε τίποτα για το τελικό 2-0.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ