ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Άιντραχτ μεταμορφώνεται στην Ευρώπη και έχει μάτι που γυαλίζει!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πήρε ένα ακόμα σπουδαίο διπλό στο Europa League και πλέον βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον τελικό της διοργάνωσης.

Η Άιντραχτ μεταμορφώνεται στην Ευρώπη και έχει μάτι που γυαλίζει!

Το 2019 η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του Europa League, όμως είδε την Τσέλσι να την αφήνει εκτός στη διαδικασία των πέναλτι. Από τότε, μέχρι σήμερα, λίγα πράγματα έχουν παραμείνει ίδια στην ομάδα. Αυτό πάντως που σίγουρα δεν άλλαξε είναι η δίψα και η πίστη για διάκριση. Η εντυπωσιακή πορεία της Άιντραχτ στη φετινή διοργάνωση συνεχίστηκε με μια ακόμη μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Αυτή τη φορά το θύμα είναι η Γουέστ Χαμ. Η πρόκριση στον τελικό μοιάζει πλέον πιο κοντά από ποτέ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Στο Europa League είναι κυριολεκτικά ανίκητη

Η φετινή σεζόν της Άιντραχτ στη Γερμανία είναι μια μέτρια προς κακή σεζόν σε σχέση με το στάτους της ομάδας στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Η ένατη θέση στη Bundesliga και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Βάλντχοφ Μάνχαϊμ της τρίτης κατηγορίας έχουν ένα μάλλον αρνητικό πρόσημο. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή θα ήταν μια χρονιά που ο σύλλογος και οι οπαδοί του θα ξεχνούσαν γρήγορα. H Άιντραχτ είναι εδώ και χρόνια μια ομάδα που προσπαθεί να πλασαριστεί στην πρώτη επτάδα-πεντάδα της βαθμολογίας.

Ξέρει πως αυτό είναι το ταβάνι της και ο πραγματικός της στόχος είναι η έξοδος στο Europa League. Κάτι που κατάφερε πέρυσι μετά την πέμπτη θέση στην Bundesliga. Φέτος αυτός ο στόχος μοιάζει αρκετά μακριά βάσει βαθμολογίας, όμως ο σύλλογος μπορεί του χρόνου να αγωνίζεται στο Champions League. Πως; Κατακτώντας το Europa League. Βλέπετε η σεζόν της Άιντραχτ στη Γερμανία μπορεί να είναι εντελώς αδιάφορη, όμως στην Ευρώπη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ πραγματοποιεί μια μαγική πορεία, πέρα από κάθε προσδοκία. Είναι ανίκητη σε έντεκα παιχνίδια, έχοντας πάρει σπουδαίες προκρίσεις και τεράστια διπλά. Στον όμιλο πέρασε πρώτη και άφησε πίσω της Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε και Άντβερπ. Στη συνέχεια απέκλεισε διαδοχικά Μπέτις και Μπαρτσελόνα, με τελευταίο της θύμα της Γουέστ Χαμ. Στη διαδρομή της μέχρι τα ημιτελικά, η μόνη ομάδα από τις παραπάνω που δεν κέρδισε εκτός έδρας, ήταν η Φενέρ.

Με πέντε εκτός έδρας νίκες είναι εκείνη με τα περισσότερα διπλά στη διοργάνωση. Επίσης είναι η μόνη ομάδα από αυτές που ξεκίνησαν στο Europa League που ακόμη δεν έχει γνωρίσει την ήττα. Πριν τρία χρόνια οι Γερμανοί βρέθηκαν ξανά στα ημιτελικά, όμως αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Τσέλσι. Αυτή τη φορά φιλοδοξούν να κάνουν όχι μόνο ένα, αλλά δύο βήματα παραπάνω. Αρχικά να περάσουν στον τελικό και στη συνέχεια να σηκώσουν το τρόπαιο.

Δύναμή της οι χιλιάδες οπαδοί της

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει όσο τίποτα τη φετινή πορεία της Άιντραχτ είναι η συγκλονιστική στήριξη των οπαδών της. O κόσμος στη Φρανκφούρτη ζει και αναπνέει για την ομάδα και αποτελεί ένα από τα πιο πιστά και θερμά κοινά στη Γερμανία. Όποιος θυμάται τους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2018, καταλαβαίνει απόλυτα τι λέμε. Η Άιντραχτ μπορεί να μην είναι κάποια παραδοσιακή δύναμη του εγχώριο ποδοσφαίρου, όμως εδρεύει σε μια από της μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας.

Οι οπαδοί της έχουν δώσει δυναμικό παρόν σε όλες της εκτός έδρας αναμετρήσεις του φετινού Europa League και η στήριξή τους έχει δώσει τεράστια ώθηση στην ομάδα. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι βέβαια το ματς του «Καμπ Νου», καθώς εκεί συναντάμε τον ορισμό του «το πήρε η κερκίδα». Κι όταν αυτό λέγεται για ένα εκτός έδρας ματς, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη σημασία αποκτά. Όταν η Άιντραχτ κληρώθηκε με τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, κανείς δεν έδινε τύχη στους Γερμανούς.

Οι «Μπλαουγκράνα» ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Ευρώπη εκείνη την περίοδο και το Europa League αποτελούσε την τελευταία τους ευκαιρία για διάκριση. Το 1-1 του πρώτου αγώνα άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, όμως στο ασφυκτικά γεμάτο «Καμπ Νου» όλοι πίστευαν πως η Μπαρτσελόνα θα έκανε περίπατο. Τελικά το «Καμπ Νου» ήταν όντως ασφυκτικά γεμάτο, μόνο που μέσα βρίσκονταν και 30.000 οπαδοί της Άιντραχτ. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι εξωπραγματικός για εκτός έδρας αναμέτρηση. Προφανώς τα εισιτήρια που είχε προμηθευτεί ο σύλλογος δεν πλησίαζαν καν αυτό το νούμερο.

Απλά ο κόσμος της ομάδας βρήκε τρόπο να μπει στο γήπεδο και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Οι παίκτες και ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση να συναντήσουν μια τέτοια ατμόσφαιρα. Όπως παραδέχτηκαν στη συνέχεια, αυτό τους επηρέασε σημαντικά. Η σαστισμένη ομάδα του Τσάβι έμεινε πίσω με 0-3 και μετά έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Άιντραχτ να πανηγυρίζει έναν θρίαμβο, ο οποίος έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή των οπαδών της.

Τεράστια υπόθεση η κατάκτηση του τροπαίου

Η Άιντραχτ έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει περήφανη που έφτασε ως εδώ, όμως ο μεγάλος στόχος ήταν και παραμένει η κατάκτηση του τροπαίου. Η ρεβάνς απέναντι στη Γουέστ Χαμ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Τα «Σφυριά» έχουν ανάλογα ισχυρό κίνητρο για διάκριση στη συγκεκριμένη διοργάνωση και θα πάνε στη Φρανκφούρτη με το μαχαίρι στα δόντια. Άλλωστε εδώ που τα λεμέ, το σκορ του πρώτου αγώνα μάλλον τους αδικεί.

Η ομάδα του Μόγιες είχε συνολικά τρία δοκάρια και σίγουρα νιώθει θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει το παιχνίδι. Τα λέμε όλα αυτά για τονίσουμε πως η πρόκριση στον τελικό σε καμία περίπτωση δεν έχει κριθεί. Προφανώς και το διπλό στο Λονδίνο δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα, όμως από τη στιγμή που δεν μετράει πλέον το εκτός έδρας γκολ, τα πράγματα παραμένουν ρευστά. Η Άιντραχτ πρέπει να συνεχίσει να τρυπά στο ταβάνι της προκειμένου να σηκώσει το τρόπαιο στον ουρανό της Σεβίλλης.

Για ομάδες όπως αυτή, το Europa League είναι μια διοργάνωση τεράστιας σημασίας. Αρχικά από μόνο του αποτελεί έναν ευρωπαϊκό τίτλο αρκετά μεγάλου κύρους. Επίσης έχει και ένα επιπλέον μεγάλο ατού. Την έξοδο στο Champions League. Για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση. Μέσω της κατάκτησης του Europa League μπορεί να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει παίξει στη διοργάνωση μόλις μια φορά στην ιστορία του. Το μακρινό 1960, όταν ακόμα λεγόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών. Φανταστείτε τι έχουν να δουν τα μάτια μας από τον κόσμο της ομάδας σε περίπτωση που του χρόνου παίζει στο Champions League. Δύο βήματα της έμειναν για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Μπορεί να τα καταφέρει;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ