Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αρνούνται οι παίκτες της Ατλέτικο να κάνουν «pasillo» στην πρωταθλήτρια Ρεάλ
Ατλέτικο Μαδρίτης

Αρνούνται οι παίκτες της Ατλέτικο να κάνουν «pasillo» στην πρωταθλήτρια Ρεάλ

Απρόθυμοι είναι οι παίκτες της Ατλέτικο να τιμήσουν με το παραδοσιακό «pasillo» την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης.

02.05.2022 | 13:22

To επόμενο παιχνίδι της Ατλέτικο είναι κόντρα στη επίσημη πια πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο». Η «βασίλισσα» αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας μετά τη νίκη επί της Εσπανιόλ και τώρα το ερώτημα είναι κατά πόσο οι «ροχιμπλάνκος» θα τηρήσουν το παραδοσιακό έθιμο επίδειξης τιμής προς τους Πρωταθλητές, το λεγόμενο pasillo.

Ακόμα δεν έχει παρθεί μία επίσημη απόφαση. Ωστόσο, οι παίκτες της Ατλέτικο δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι στην ιδέα.

Ο στόπερ της Ατλέτικο, Χοσέ Χιμένεζ, με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι δε θα ήθελε σε καμία περίπτωση να τιμήσει με «pasillo» τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Να κάνουμε pasillo; Τους συγχαίρουμε αλλά έχουμε πολύ σεβασμό για τους οπαδούς μας».

Ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο, Γιαν Όμπλακ, έχει την ίδια άποψη αλλά τόνισε ότι στο τέλος θα κάνει ό,τι αποφασίσει ο σύλλογος.

«Ως αρχηγός είμαι ένας από αυτούς που δεν τους αρέσει να κάνει ή να λαμβάνει το pasillo. Ο σύλλογος θα αποφασίσει και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί.

Τι είχε συμβεί το 2014 σε αντίστοιχη περίπτωση με την πρωταθλήτρια Ατλέτικο

Μερικά από τα μεγαλύτερα μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Όμπλακ, θα θυμούνται ότι όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2014, η Ρεάλ δεν έκανε pasillo στο επόμενο παιχνίδι.

Ωστόσο, η επόμενη συνάντηση τους είχε ιδιαιτερότητες. Ήταν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβόνα. Οι διοργανωτές της UEFA συνήθως δεν αλλάζουν τον προγραμματισμό τους για τέτοιες εκδηλώσεις.

Στην αρχή της τρέχουσας σεζόν της La Liga, η Έλτσε τίμησε την Ατλέτικο τη 2η εβδομάδα, αλλά η Θέλτα δεν το έπραξε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Τι είναι το pasillo

Σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά, μπορεί να μεταφραστεί ως «η διαδρομή της δόξας».

Στην ουσία μετά την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι Πρωταθλητές τιμούνται με αυτόν τον τρόπο από τους αντιπάλους τους.

Πώς γίνεται αυτό; Πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας παρατάσσονται ο ένας απέναντι από τον άλλο στον αγωνιστικό χώρο, σχηματίζοντας νοητά ένα διάδρομο από τον οποίο περνάνε οι Πρωταθλητές και δέχονται το χειροκρότημα.

Πρόκειται για μία κίνηση ένδειξης σεβασμού προς τον Πρωταθλητή.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version