ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μαρσέλο αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία της Ρεάλ!

Ο σπουδαίος Μαρσέλο κλείνει τον κύκλο του στη Μαδρίτη όντας ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της.

Ο Μαρσέλο αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία της Ρεάλ!

Το 35ο πρωτάθλημα της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν ένας σημαδιακός τίτλος για τον Μαρσέλο. Το συγκεκριμένο τρόπαιο τον ανέβασε στην κορυφή της λίστας με τους μεγαλύτερους νικητές στην ιστορία της ομάδας. Ένα παιδί που ήρθε στη Μαδρίτη στα 19 του και αποχωρεί δεκαπέντε χρόνια μετά, έχοντας κατακτήσει 24 τρόπαια ως παίκτης των «Μερέχνες». Τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο που φόρεσε τη θρυλική τους φανέλα.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Μια σχέση ζωής

Ο Μαρσέλο και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δύο έννοιες ταυτόσημες. Η κοινή τους συμπόρευση όλα αυτά τα χρόνια τους έδεσε για πάντα. Σε όλες τις μεγάλες και τις δύσκολες στιγμές της «Βασίλισσας» ο Βραζιλιάνος ήταν εκεί. Σε όποιο πόστο και όποιο ρόλο του ζητήθηκε έδινε πάντα τον καλύτερό του εαυτό. Ήρθε τον Γενάρη του 2007 με σκοπό να γίνει ο διάδοχος ενός από τους εμβληματικότερους παίκτες στην ιστορία της ομάδας. Του Ρομπέρτο Κάρλος. Οι δύο τους συνυπήρξαν στη Μαδρίτη για μισό χρόνο μέχρι να γίνει η αλλαγή σκυτάλης.

Ποιος να φανταζόταν τότε, πως η Ρεάλ αντικαθιστά τον καλύτερο αριστερό μπακ του πλανήτη, με τον επόμενο καλύτερο αριστερό μπακ του πλανήτη. Τα επόμενα χρόνια ο Μαρσέλο θα έδειχνε σε όλους πως ήταν κάτι παραπάνω από άξιος να διαδεχθεί τον Ρομπέρτο Κάρλος. Όχι μόνο στη Ρεάλ, αλλά και ως ο κορυφαίος στον κόσμο για τη θέση. Τα ονόματα των δύο μονοπωλούν τις συζητήσεις γύρω από το ποιος είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ όλων των εποχών. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Ο Μαρσέλο έκανε απίστευτα πράγματα στο «Μπερναμπέου». Για περισσότερο από μια δεκαετία έπαιζε σταθερά σε ένα φοβερά υψηλό επίπεδο. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει περάσει σε δεύτερο ρόλο, όμως κανείς δεν γίνεται να ξεχάσει την τεράστια συνεισφορά του σε όλες τις ιστορικές επιτυχίες της Ρεάλ τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά στο διάστημα που η «Βασίλισσα» κατέκτησε τέσσερα Champions League σε μια πενταετία, αυτά που είδαμε από τον Βραζιλιάνο θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις μνήμες μας.

Ένας παίκτης με αδιανόητη ποιότητα και αξιοθαύμαστη συνέπεια στις εμφανίσεις του. Τα 6.5 εκατομμύρια που έδωσε η Ρεάλ για να τον πάρει από την Φλουμινένσε το 2007, τον καθιστούν ένα από τα κορυφαία ντιλ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεκαπέντε χρόνια μετά αποχωρεί ακριβώς όπως του αξίζει. Ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ στους «Μερένχες».

Κανείς σαν αυτόν

Το σφύριγμα της λήξης στον αγώνα με την Εσπανιόλ τελείωσε και τυπικά κάτι που από καιρό είχαμε καταλάβει. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ξανά πρωταθλήτρια Ισπανίας. Για 35η φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Αντσελότι επέστρεψε στο θρόνο με χαρακτηριστικό τρόπο. Από νωρίς έδειξε σε όλους πως φέτος δεν θα έχει αντίπαλο. Παρά το γεγονός πως η σεζόν ξεκίνησε με σχετικά χαμηλές προσδοκίες, η Ρεάλ έκανε περίαπτο στην Primera Division. Ο συγκεκριμένος τίτλος έχει τη σφραγίδα προσώπων που πρωταγωνίστησαν και αξίζουν ειδική αναφορά.

Ο Κάρλο Αντσελότι που θεωρούταν τελειωμένος, επέστεψε ως λύση ανάγκης και έφτιαξε μια ομάδα που ανήκει στις τρεις κορυφαίες του κόσμου. Ο τεράστιος Καρίμ Μπενζεμά που κάθε χρόνο εμφανίζεται όλο και καλύτερος καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Οι Κρος, Κασεμίρο και Μόντριτς που παραμένουν αναλλοίωτοι στο χρόνο και κάνουν το μεγαλείο να μοιάζει ως κάτι δεδομένο. Ο Βινίσιους που έκανε φέτος το βήμα παραπάνω και διέλυσε κάθε αμφιβολία σχετικά με το αν μπορεί να αποτελέσει πυλώνα στη νέα εποχή της ομάδας.

Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο φετινό θρίαμβο των «Μερέχνες». Ωστόσο υπάρχει κάποιος που με αυτόν τον τίτλο πέρασε στο πάνθεο της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Ο Μαρσέλο φέτος δεν έπαιξε πολύ. Η αγωνιστική του παρουσία δεν άλλαξε τις ισορροπίες στη φετινή πορεία της ομάδας. Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα αυτό τον σημάδεψε όσο κανέναν. Βλέπετε αυτός ήταν ο 24ος τίτλος της τεράστιας καριέρας του με τη Ρεάλ.

Έτσι άφησε πίσω του μια μυθική μορφή της ομάδας. Το εμβληματικό αρχηγό Πάκο Χέντο που απεβίωσε πριν λίγους μήνες. Ο Μαρσέλο αποχωρεί έχοντας στις αποσκευές του μεταξύ άλλων έξι πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και τέσσερα Champions League. Σε δεκάξι σεζόν πραγματοποίησε 545 εμφανίσεις, σκόραρε 38 γκολ και μοίρασε 103 ασίστ. Είναι τόσα χρόνια εκεί που έχει υπάρξει συμπαίκτης με τους Ρονάλντο, Μπέκαμ, Ραούλ, Γκούτι και Ελεγκέρα. Τι να πει κανείς.

Δεν λένε αντίο

«Είμαι ο παίκτης με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου του κόσμου. Και αυτό είναι ανεκτίμητης αξίας». Αυτή ήταν η δήλωση του Μαρσέλο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η καριέρα του στη Ρεάλ μπορεί να ολοκληρώνεται, όμως αυτά που ζήσανε μαζί ήταν πράγματι ανεκτίμητης αξίας. Βέβαια και οι δυο πλευρές θα θέλανε ένα ακόμα εντυπωσιακότερο φινάλε με μια ενδεχόμενη κατάκτηση ενός ακόμα Champions League.

Ακόμη όμως κι αν αυτή δεν έρθει, ο Μαρσέλο θα φύγει χορτασμένος από τίτλους και διακρίσεις. Αυτό που μένει να δούμε είναι ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του. Το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι η επιστροφή τα πάτρια εδάφη. Και πιο συγκεκριμένα στο μέρος που ξεκίνησαν όλα. H Φλουμινένσε είναι ο ιδανικός προορισμός για να γράψει τα τελευταία κεφάλαια της ποδοσφαιρικής του ιστορίας. Η ομάδα που τον ανέδειξε και του έδωσε την ευκαιρία να πάει στη Ρεάλ και να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Η αλήθεια είναι πως ο Μαρσέλο δεν βρίσκεται σε κατάσταση για να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο. Το να πάει σε μια μικρότερης δυναμικής ευρωπαϊκή ομάδα δεν βγάζει νόημα. Επίσης μια ενδεχόμενη μετακίνηση στο Κατάρ, την Κίνα ή της Η.Π.Α θα κάνει καλό στην τσέπη του αλλά όχι στην υστεροφημία του. Η επιστροφή στη Φλουμινένσε θα δώσει ένα παραμυθένιο τέλος σε μια παραμυθένια καριέρα. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στην Ισπανία και τη Μαδρίτη. Η αγάπη του για τη Ρεάλ είναι τέτοια που δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά της για καιρό.

Ο Βραζιλιάνος λατρεύτηκε όσο λίγοι στο «Μπερναμπέου» που αναγνώρισε και αναγνωρίσει την προσφορά του. Τέτοιες σχέσεις δεν έχουν αντίο. Είναι παντοτινές. Νικούν το χρόνο καθώς μνημονεύονται όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η σχέση του Μαρσέλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε πολλά στο αγαπημένο μας παιχνίδι και μας χάρισε αξέχαστες στιγμές. Τους ευχαριστούμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ