ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: 1-0 οι Τούρκοι με σουτ του Καχβετσί (vid)
Ίντερ: Ο μόνος παίκτης που μπορεί να πουληθεί το καλοκαίρι!
Τρελαμένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γέμισε το γήπεδο νωρίς νωρίς! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Μάτα αφήνει τη Γιουνάιτεντ με χαμόγελα αλλά και πόνο μέσα του!

Μετά από οκτώ χρόνια με κακή αξιοποίηση και ελάχιστο χρόνο συμμετοχής τις τελευταίες σεζόν, ο Χουάν Μάτα αποχαιρετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μάτα αφήνει τη Γιουνάιτεντ με χαμόγελα αλλά και πόνο μέσα του!

Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να αναφέρω πως θεωρώ τον Χουάν Μάτα έναν τρομερά υποτιμημένο ποδοσφαιριστή. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκλεισε μόλις πριν λίγες ημέρες τα 34 και ήδη έχει ξεχαστεί από το ευρύ κοινό. Ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς στην ιστορία της Premier League, πέρασε τα καλύτερα του χρόνια παίζοντας «λάθος». Σε λάθος θέση και με ρόλο που δεν του ταίριαζε. Κάτι που στοίχησε τόσο στον ίδιο, όσο και στην ομάδα του.

«Φόρος τιμής», όταν θα μπορούσε να είναι παίκτης ουσίας

Βαθμολογική σημασία για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Μπρέντφορντ δεν υπήρχε. To Champions League φαίνεται χαμένο για τη νέα σεζόν, με τη συμμετοχή στο Europa σχεδόν σίγουρη. Χρειάστηκε να περάσουν 35 αγωνιστικές προκειμένου να δει εμφάνιση ως βασικός ο Χουάν Μάτα. Και αυτό συνέβη περισσότερο από ένδειξη σεβασμού στον Ισπανό μιας και αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ», παρά για λόγους τακτικής. Όντας γνωστό πως το συμβόλαιο του δεν θα ανανεωθεί, ο Ισπανός θα αποχωρήσει μετά από οκτώ χρόνια.

Βλέποντας την ευκαιρία μπροστά του, δεν δίστασε. Την άρπαξε καλά και μας χάρισε μια υπέροχη εμφάνιση. Μαζί με τον άλλον «τελειωμένο» για πολλούς, Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Μπορεί να μην έβγαλε κάποια ασίστ ή να σκόραρε κάποιο τέρμα, όμως κινούσε όλα τα νήματα.

Αυτός ήταν άλλωστε ο ρόλος του από όταν ήταν αρκετά νεότερος. Στα νιάτα του, όταν αγωνιζόταν στις πτέρυγες, είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο μεταξύ εξτρέμ και επιτελικού μέσου. Βαλένθια και Τσέλσι πήραν τις καλύτερες χρονιές του βάσει εμφανίσεων, όταν ακόμα η ταχύτητα ήταν ένα από τα προσόντα του. Για αυτό το λόγο κιόλας η Γιουνάιτεντ θέλησε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2014, έναντι περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, υπήρχε ένα βασικό πρόβλημα. Δεν ήξεραν ακριβώς τι αγόραζαν και κυρίως, πως θα αξιοποιούσαν τον παίκτη.

Τα λάθη της Γιουνάιτεντ «έκαψαν» (και) τον Μάτα

Η μετά Φέργκιουσον εποχή στο Μάντσεστερ συνοδεύτηκε από έλλειψη τίτλων και τεράστιες μεταγραφικές αστοχίες. Το δεύτερο ειδικά είναι κάτι που μέχρι και σήμερα «καίει». Tα λάθη των επιλογών των Γκλέιζερ σε αυτό το διάστημα είναι αναρίθμητα, καταστρέφοντας πολλούς παίκτες σε αυτό το διάστημα. Στο μεταβατικό στάδιο που βρισκόταν η Γιουνάιτεντ, ο Μάτα ερχόταν για να αγωνιστεί σε ένα ρόλο μπαλαντέρ. Μια ως εξτρέμ και μια ως δεκάρι, ο Ισπανός δεν είχε κάποια σταθερή θέση υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες.

O Σκωτσέζος τεχνικός αποχώρησε το 2014, όμως ούτε ο Λουίς Φαν Χάαλ κατάφερε να αξιοποιήσει σωστά τον Ισπανό. Η έλευση του Άνχελ Ντι Μαρία δεν έκανε καλύτερη την κατάσταση, με τον Μάτα να αγωνίζεται σχεδόν μόνιμα στο δεξί άκρο της επίθεσης. Μια θέση που πλέον ξεκάθαρα δεν ταίριαζε στο στυλ που είχε διαμορφώσει ο ποδοσφαιριστής, έχοντας χάσει και αρκετή από την έκρηξή του. Οι προπονητές συνέχιζαν να αλλάζουν, το ίδιο και οι θέσεις αλλά και τα σχήματα που καλούταν να αγωνιστεί ο ίδιος. Οι γρήγοροι παίκτες που είχε ανάγκη να έχει δίπλα του δεν ήρθαν ποτέ, καταδικάζοντας αυτή τη μεταγραφή σε αποτυχία.

Κάνοντας ταμείο από την παραμονή του στο «Ολντ Τράφορντ» υπήρχαν μερικές καλές χρονιές, αλλά και αρκετές μετριότητας. Κάτι που δεν οφείλεται τόσο στη δική του ανικανότητα, αλλά στην αδυναμία να χτιστεί μια ομάδα γύρω του. Οι φίλαθλοι γνωρίζουν πως ακόμα και όταν οι συνθήκες γύρω του δεν ήταν οι ιδανικές, αυτός έδινε τον καλύτερο εαυτό του. Για αυτό και η θερμή αγκαλιά του κόσμου το βράδυ της Δευτέρας, στον συμπαθέστατο και αρκετά συνειδητοποιημένο Ισπανό, ο οποίος έμεινε στη βροχή για αρκετή ώρα μοιράζοντας αυτόγραφα και χαμόγελα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ