ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο εγκληματικά υποτιμημένος Φαμπίνιο είναι πάντα εκεί για τη Λίβερπουλ!

Ο Φαμπίνιο μπορεί να μην τραβάει πάνω του τα φώτα, ωστόσο παραμένει ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της Λίβερπουλ.

Ο εγκληματικά υποτιμημένος Φαμπίνιο είναι πάντα εκεί για τη Λίβερπουλ!

Μια ομάδα που παίζει με την ένταση και την ενέργεια της Λίβερπουλ, έχει ανάγκη από χαφ που να μασάνε σίδερα. Αυτό ακριβώς είναι ο Φαμπίνιο. Ένας αμυντικός χαφ με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που βάζει τα πόδια και το κορμί του στη φωτιά, προκείμενου το σύνολο του Κλοπ να λειτουργεί στην εντέλεια. Σκληρός, σταθερός και γεμάτος πάθος, ο Φαμπίνιο είναι πάντα εκεί όταν οι «Κόκκινοι» τον χρειάζονται. Με κάθε κόστος και κάθε τρόπο. Ακόμα και σκοράροντας κρίσιμα γκολ, όπως αυτό στη ρεβάνς με τη Βιγιαρεάλ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ένας καμικάζι πολυτελείας

Οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου έχουν φέρει μια σύγχυση ως προς τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα αμυντικό χαφ στο κορυφαίο επίπεδο. Συχνά βλέπουμε ομάδες να προτιμούν ανασταλτικούς μέσους που ξεχωρίζουν για την ικανότητά τους με τη μπάλα στα πόδια και την ακρίβεια στο passing game. Καλά όλα αυτά και προφανώς πολύ σημαντικά, όμως κατά τη γνώμη μας αλλά είναι τα προαπαιτούμενα για έναν παίκτη στη συγκεκριμένη θέση. Ενέργεια, ταχύτητα, αμυντική προσήλωση και πάνω απ’ όλα σκληράδα.

Η τεχνική και η ποιότητα είναι δουλειές για τα οχτάρια, τα δεκάρια και τους επιθετικούς. Προφανώς και ένα αμυντικό χαφ σε αυτό το επίπεδο δε νοείται να μην ξέρει μπάλα, όμως ένας παίκτης στη συγκεκριμένη θέση πρέπει να είναι πρώτα μαχητής, σκυλί του πολέμου, όπως θέλετε πείτε το. Ο Φαμπίνιο είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιου παίκτη στο κορυφαίο επίπεδο. Ο μέσος της Λίβερπουλ διαθέτει σε αφθονία όλα όσα αναφέραμε παραπάνω. Ψηλός, δυνατός, γρήγορος, απροσπέλαστος και πάντα έτοιμος να παίξει σκληρά αν χρειαστεί.

Ο ρόλος του στην ομάδα του Κλοπ είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός. Η παρουσία του στη μεσαία γραμμή είναι κομβικής σημασίας για την εφαρμογή του περίφημου gegenpress. Η δυνατότητα του Φαμπίνιο να ανακτά τη μπάλα στο κέντρο και η ικανότητα του να την προωθήσει σωστά μπροστά, βοηθάει τη Λίβερπουλ να παίζει γρήγορα. Η  πίεση που ασκεί πάνω στη μπάλα και τα κλεψίματα που πετυχαίνει δημιουργούν ανισορροπία και επιτρέπουν στους επιθετικούς να βρουν την αντίπαλη άμυνα ανοργάνωτη.

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος έχει ατελείωτα τρεξίματα και αντοχές για να παίζει μονίμως στα κόκκινα. Ταυτόχρονα είναι αρκετά καλός και στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού. Διαθέτει καλές επιλογές με τη μπάλα στα πόδια, ενώ φέτος βλέπουμε και μια βελτιωμένη επιθετική εκδοχή του. Το γκολ του απέναντι στη Βιγιαρεάλ ήταν το 8ο στη σεζόν. Όλα αυτά τη στιγμή που στις προηγούμενες τρεις σεζόν του στην ομάδα, είχε σημειώσει μόλις τρία τέρματα.

Από τους πιο υποτιμημένους στην Ευρώπη

Στη ρεβάνς απέναντι στη Βιγιαρεάλ, η Λίβερπουλ τα βρήκε πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι περίμενε. Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και ξάφνιασε την ομάδα του Κλοπ που στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε στο γήπεδο. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 2-0 και προσωρινά άγχωσαν τους «Κόκκινους». Φυσικά μια ομάδα με αυτή την εμπειρία ήξερε πώς να παραμείνει ψύχραιμη σε τέτοιες καταστάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μια κανονική Λίβερπουλ που έβγαλε στο γήπεδο τα γνωστά της στοιχεία και καθάρισε εύκολα το παιχνίδι.

Η είσοδος τους Λουίς Ντιάζ ήταν καθοριστικής σημασίας προκειμένου να αλλάξουν οι ισορροπίες. Ο Κολομβιανός ήταν πράγματι καταπληκτικός και η Βιγιαρεάλ δεν είχε απάντηση για εκείνον. Δίκαια αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, το πρώτο και πιο κρίσιμο γκολ ήρθε από τα πόδια του Φαμπίνιο που σαν αμυντικό χαφ βρέθηκε σε σημείο να τελειώνει μια φάση εντός μεγάλης περιοχής. Από εκεί και μετά το γήπεδο άρχισε να γέρνει επικίνδυνα.

Φυσικά δεν περιμέναμε το συγκεκριμένο γκολ για να καταλάβουμε την άξια του Φαμπίνιο. Ενός παίκτη που εδώ και χρόνια είναι σταθερά ανάμεσα στους διακριθέντες μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο. Ο Βραζιλιάνος έχει κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στην ελίτ των παικτών που αγωνίζονται στη θέση του. Βρίσκεται σε ανάλογο επίπεδο με ποδοσφαιριστές όπως ο Κασεμίρο, ο Καντέ, ο Κίμιχ, ο Ράις και ο Ρόντρι.

Παρόλα αυτά το όνομά του ακούγεται λιγότερο σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Αυτό σχετίζεται άμεσα με το προφίλ που έχει τόσο ο ίδιος, όσο και η Λίβερπουλ σαν ομάδα. Οι «Κόκκινοι» επί Κλοπ είναι ένας σύλλογος με τελείως αντί-σταρ κουλτούρα και ο ακούραστος εργάτης Φαμπίνιο ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το προφίλ. Στην πραγματικότητα όλα αυτά μικρή σημασία έχουν. Ο Κλοπ και οι φίλοι της ομάδας γνωρίζουν πολύ καλά το μέγεθος της αξίας του. Γι’ αυτό άλλωστε τον εμπιστεύονται απόλυτα και έτσι θα συνεχίσουν να κάνουν.

History in the making

Όσο άλλοι κερδίζουν δημοσιότητα και πρωτοσέλιδα, Φαμπίνιο και Λίβερπουλ γράφουν ιστορία μαζί. Η περίοδος που διανύουμε είναι μια από τις καλύτερες για να είσαι οπαδός των «Κόκκινων». Μετά από ένα τεράστιο διάστημα που ο σύλλογος είχε χάσει το δρόμο του, πλέον βρίσκεται και πάλι εκεί που ιστορικά είχε συνηθίσει. Στην κορυφή και στη μάχη για όλα τα μεγάλα τρόπαια. Ο Φαμπίνιο ήταν και εξακολουθεί να είναι, ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης αντεπίθεσης. Στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται εκεί, έχει ήδη πανηγυρίσει ένα Champions League και μια Premier League.

Ήταν παρόν στην επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά από δεκατέσσερα χρόνια και στην επιστροφή στην κορυφή της Αγγλίας μετά από τριάντα χρόνια. Οι συγκεκριμένοι τίτλοι έχουν ιστορική σημασία για το κλαμπ. Αποτελούν σφραγίδα και δήλωση πως η Λίβερπουλ είναι και πάλι εδώ. Φέτος μάλιστα βρίσκεται ξανά μέσα σε όλα και έχει την ευκαιρία να γράψει την ίσως πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Το όνειρο του περίφημου quadruple παραμένει για τα καλά εντός κάδρου.

Η ομάδα του Κλοπ έχει ήδη κλείσει εισιτήριο για τους τελικούς του F.A Cup και του Champions League, ενώ παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τη Σίτι τέσσερεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League. Ο Φαμπίνιο είναι ένας από τους στρατιώτες που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή των μεγάλων μαχών που έρχονται. Στα 29 του έχει ακόμα αρκετά χρόνια μπάλας μπροστά του και όπως όλα δείχνουν τα περισσότερα από αυτά, θα τα περάσει στο μεγαλύτερο λιμάνι της Αγγλίας.

Ο Βραζιλιάνος έχει ήδη συνδέσει το όνομά του με μια σπουδαία περίοδο για το κλαμπ, που όπως φαίνεται σκοπεύει να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. Μετά την ανανέωση του Κλοπ μέχρι το 2026, η Λίβερπουλ έδωσε σε όλους να καταλάβουν πως ήρθε για να μείνει. Το ίδιο και ο Φαμπίνιο που το 2018 αγοράστηκε έναντι 45 εκατομμυρίων από τη Μονακό, αλλά η προσφορά του όσα χρόνια βρίσκεται εκεί είναι ανεκτίμητη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ