ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι απλά η μεγαλύτερη ομάδα στον πλανήτη!

Με φανέλα που ζυγίζει τόνους, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε ακόμα μια επική πρόκριση και ετοιμάζεται για 14ο Champions League της ιστορίας της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι απλά η μεγαλύτερη ομάδα στον πλανήτη!

Είτε την αγαπάς, είτε την μισείς, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος που υπάρχει στον κόσμο. Η αύρα και το ειδικό βάρος της φανέλας είναι κάτι που δεν συναντάς πουθενά αλλού. Η «Βασίλισσα» δεν ονομάστηκε έτσι τυχαία. Μέσα από την ιστορία κέρδισε και φρόντισέ να συντηρήσει την θέση της στην κορυφή. Αυτό το κατάφερε μέσα από μεγάλες στιγμές και τεράστιες νίκες, όπως η πρόκριση απέναντι στη Σίτι. Όπως όλες οι προκρίσεις που έχει πάρει φέτος στο δρόμο για τον μεγάλο τελικό. Απλά σεβασμός.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο Μάντσεστερ, ο Καρίμ Μπενζεμά στάθηκε μπροστά από τις κάμερες για τις καθιερωμένες δηλώσεις. Λίγο πριν είχε σημειώσει δύο μαγικά γκολ που κράτησαν ζωντανή τη Ρεάλ στο κόλπο της πρόκρισης. Ένα με αδιανόητο τελείωμα στην κίνηση και ένα με πέναλτι α λα Πανένκα. Ανάμεσα σε άλλα, ο Γάλλος επιθετικός είπε: «Ελάτε στο Μπερνμαπέου να μας δείτε να περνάμε στον τελικό. Θα κάνουμε κάτι μαγικό». Η Σίτι είχε μόλις κερδίσει το ματς και έδειχνε συνολικά μια καλύτερη ομάδα.

Το τελικό 4-3 την αδικούσε βάσει εικόνας, όμως είχε την πίστη ότι τελικά θα πάρει την πρόκριση στον τελικό. Ο Μπενζεμά όμως ήξερε. Και ήξερε γιατί το έχει βιώσει πολλές φορές στη ζωή του. Την Ρεάλ, άμα δεν την σκοτώσεις όταν μπορείς, θα την βρεις μπροστά σου. Δεν χρειάζεται να κοιτάξει κανείς στο παρελθόν για να το καταλάβει αυτό. Στους δύο προηγούμενος γύρους μας έδειξε ακριβώς πως γίνεται κόντρα σε Παρί και Τσέλσι.

Γάλλοι και Άγγλοι έπαιξαν στα ίσα την πρόκριση και έφτασαν μια ανάσα από το να την πάρουν. Στο τέλος όμως ήταν η Ρεάλ εκείνη που πέρασε. Διότι διαθέτει έναν χαρακτήρα που έχει χτιστεί πάνω στο DNA του πρωταθλητισμού. Μπορεί σε σύνολο δύο αγώνων οι Παριζιάνοι και οι «Μπλε» να είχαν καλύτερη εικόνα, αλλά όταν χρειάστηκε η Ρεάλ τους ισοπέδωσε. Το ίδιο έκανε και με τη Σίτι. Η ρεβάνς της Μαδρίτης ήταν ένα κλειστό ματς, με εκατέρωθεν ευκαιρίες και λεπτές ισορροπίες.

Όταν οι «Πολίτες» σκόραραν στο 73 οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η πρόκριση κρίθηκε. Εδώ που τα λέμε έτσι θα γινόταν αν δεν υπήρχε ο συγκλονιστικός Τιμπό Κουρτουά που με τις παγκόσμιας κλάσεις επεμβάσεις του, είπε όχι σε ένα δεύτερο γκολ. Παρακολουθώντας το παιχνίδι είπα σε έναν φίλο πως αν η Σίτι φάει το πρώτο, σίγουρα θα φάει και δεύτερο. Χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό για να δικαιωθώ.

Γεννημένη για τις μεγάλες περιστάσεις

Όταν η Ρεάλ είδε τη Σίτι να αποτυγχάνει να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ, έγινε ένα άγριο ζώο. Όσο το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος του, το γήπεδο έγερνε προς την εστία του Έντερσον. Οι παίκτες της «Βασίλισσας» έμοιαζαν με κατακτητές που είναι εδώ για να πάρουν ό,τι τους ανήκει και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από αυτό. Ο Ροντρίγκο ήρθε από τον πάγκο και έβαλε τα δύο μεγαλύτερα γκολ της ζωής του. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τελευταία και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο στην πιο σημαντική στιγμή της σεζόν για τους «Μερέχνες». Σημάδεψε μια ιστορικό πρόκριση σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια.

Η ομάδα του Αντσελότι μοιάζει να απολαμβάνει τέτοιες περιστάσεις και να νιώθει περισσότερο ο εαυτός της όταν η πίεση ανεβαίνει στα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό πως με την Τσέλσι που είχε ισχυρό προβάδισμα από το πρώτο ματς, λίγο έλειψε να πάθει μεγάλο κάζο στη ρεβάνς. Αντίθετα στα παιχνίδια κόντρα σε Παρί και Σίτι που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, θριάμβευσε. Μάλιστα το έκανε με τρόπο τέτοιο που έδειξε πόσο μεγαλύτερο μέγεθος διαθέτει από τις συγκεκριμένες ομάδες.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τρεις συλλόγους που αναρριχήθηκαν τα τελευταία χρόνια μετά από επενδύσεις δισεκατομμυριούχων, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη παράδοση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η Ρεάλ από την άλλη είναι το ακριβώς αντίθετο. Η απόλυτη αυτοκράτειρα της Ευρώπης. Η ομάδα που έχει κατακτήσει 13 φορές την κορυφή της και που έχει μάθει να παίζει μεγάλα παιχνίδια από τη μέρα που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα.

Η παρουσία της στον τελικό ήρθε πανάξια. Μέσα από το πιο δύσκολο μονοπάτι που θα μπορούσε να προκύψει. Οι ομάδες που αντιμετώπισε ήταν οι τρεις από τις πέντε καλύτερες που υπάρχουν στην Ευρώπη. Εκείνη που μένει -αν συμπεριλάβουμε και την ίδια στη λίστα- είναι η Λίβερπουλ. Αυτή δηλαδή που θα βρει μπροστά της στο τελικό της 28ης Μαΐου.

Ο απόλυτος τελικός

Στον τελικό του Παρισιού, δύο ευρωπαϊκοί κολοσσοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. «Κόκκινοι» και «Μερέχνες» μετρούν συνολικά 20 τίτλους και διαθέτουν ονόματα βαριά σαν ιστορία. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι από μόνη της ένα τεράστιο γεγονός, όμως υπάρχει κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος σε αυτό το παιχνίδι. Οι ανοιχτοί λογαριασμοί από το 2018 είναι κάτι που δεν έχει φύγει από τη μέση. Τότε η Ρεάλ είχε πάρει το τρόπαιο σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε από τις γκάφες του Κάριους και ακόμα περισσότερο από τον τραυματισμό του Σαλάχ.

Ο Αιγύπτιος που διένυε μια τρομακτική σεζόν, ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Λίβερπουλ. Ένα ύπουλο μαρκάρισμα του Ράμος τον έβγαλε εκτός αναμέτρησης και η πλάστιγγα έγειρε εντελώς προς τη μεριά των Μαδριλένων που έτσι κι αλλιώς ήταν το φαβορί. Τότε πολλοί μίλησαν ακόμα και για πρόθεση του Ράμος να τραυματίσει τον Σαλάχ και να τον βγάλει εκτός αγώνα. Εμείς προφανώς δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο, ξέρουμε όμως πως ο Αιγύπτιος έχει καλά χαραγμένη εκείνη τη μέρα στο μυαλό του.

«Θέλω να παίξουμε στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης! Μας νίκησαν πριν από μερικά χρόνια, οπότε θέλω να παίξω και πάλι μαζί τους». Αυτή ήταν η δήλωσή του μετά την πρόκριση επί της Βιγιαρεάλ και όλοι καταλάβαμε το μετακείμενο. Ο τελικός ανάμεσα σε Ρεάλ και Λίβερπουλ είναι σίγουρα ο κορυφαίος των τελευταίων ετών. Τόσο από πλευράς ιστορίας, όσο και από πλευράς ποιότητας των ομάδων. Σε αντίθεση με το ματς του 2018, οι διαφορές αναμεσά τους είναι μηδαμινές.

Αν οι «Μερέχνες» καταφέρουν να κατακτήσουν το τρόπαιο, θα μιλάμε για μια από τις πιο εντυπωσιακές πορείες στην ιστορία της διοργάνωσης. Η εμπειρία τους και η άνεση που νιώθουν σε αγώνες τέτοιας σημασίας τους καθιστά -οριακό- φαβορί για την κούπα. Άλλωστε με όλα αυτά που έχουν καταφέρει φέτος, ποιος μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ