ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Ο Μουρίνιο έπεισε τους παίκτες του να πάνε στον πόλεμο μαζί του!

Η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο κατέθεσε ψυχή και σώμα απέναντι στη Λέστερ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Conference League.

Ο Μουρίνιο έπεισε τους παίκτες του να πάνε στον πόλεμο μαζί του!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει ακούσει πολλά. Έχει αμφισβητηθεί έντονα. Δίκαια και άδικα. Έχει δει την καριέρα του να παίρνει μια καθοδική πορεία με τον ίδιο να μη μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει την κατηφόρα. Η συνεργασία του με τη Ρόμα εξέπληξε πολλούς. Οι «Τζιαλορόσι» αποφάσισαν να ποντάρουν σε αυτόν, όταν όλοι είχαν σταματήσει να τον πιστεύουν. Μερικούς μήνες μετά τους οδήγησε στο πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους μετά το 1991. Πώς; Πείθοντας τους παίκτες του ότι αξίζει να ματώσουν μέσα στο γήπεδο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Καθόλου αμελητέο επίτευγμα

Το Conference League είναι μια νεοσύστατη διοργάνωση που δεν έχουμε προλάβει να συνηθίσουμε. Σε ιεραρχία βρίσκεται ξεκάθαρα στην τρίτη θέση, κάτω από Champions League και Europa League. Στο άκουσμα της δημιουργίας του, πολλοί βιάστηκαν να το απαξιώσουν, όμως η διοργάνωση είναι μάλλον καλύτερη από αυτό που περιμέναμε. Ειδικά από τη φάση των ομίλων και μετά, το επίπεδο προσεγγίζει αρκετά εκείνο του Europa League. Επιπλέον, οι ομάδες που συμμετέχουν κάθε άλλο παρά υποτιμούν τη διοργάνωση. Στα ματς των προημιτελικών και των ημιτελικών πέσανε κορμιά.

Ομάδες όπως οι Μαρσέιγ, Αϊντχόβεν, Φέγενορντ, Λέστερ και Σλάβια Πράγας, υποθετικά θα μπορούσαν να σνομπάρουν το Conference League. Να θεωρούν αποτυχία την παρουσία τους εκεί. Άλλωστε πρόκειται για συλλόγους που θα μπορούσαν άνετα να παίζουν ακόμα και στο Champions League. Κάτι που στην πλειοψηφία τους κατάφεραν στο πρόσφατο παρελθόν. Η πρόκριση της Ρόμα στον τελικό της διοργάνωσης δεν είναι καθόλου αμελητέο επίτευγμα. Η ομάδα του Μουρίνιο πόνταρε πολλά στο Conference League.

Αντιμετώπισε όποιον αντίπαλο βρέθηκε στο δρόμο της, με σοβαρότητα και σεβασμό. Πάλεψε, προσπάθησε και κατάφερε φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό μετά από 31 χρόνια. Ναι σίγουρα δεν αντιμετώπισε μεγαθήρια στη διαδρομή μέχρι εδώ, όμως για μια ομάδα όπως οι «Τζιαλορόσι» κάθε τίτλος είναι πολύ σημαντικός. Τα τρόπαια δεν είναι κάτι που αποτελεί συνήθεια για τη Ρόμα και όποιο κι αν έρθει είναι καλοδεχούμενο. Πόσο μάλλον ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, που σε περίπτωση που κατακτηθεί θα είναι το πρώτο στην ιστορία της ομάδας.

Η εικόνα του «Ολίμπικο» στον ημιτελικό με τη Λέστερ δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την κρισιμότητα που έχει η διοργάνωση για τους «Τζιαλορόσι». Ένα κατάμεστο γήπεδο, με ένα κοινό που βράζει και μια ομάδα έτοιμη να τα δώσει όλα για την πρόκριση. Το τελικό σφύριγμα έφερε τη λύτρωση και οδήγησε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Το πάρτι στην κερκίδα, η ανακούφιση του Έιμπραχαμ, τα δάκρυα του Μουρίνιο. Αντιδράσεις και εικόνες που σε κάνουν να καταλάβεις τι σήμαινε γι’ αυτούς.

Μια ομάδα που παίζει για τον προπονητή της

Το αποτύπωμα του Μουρίνιο στη φετινή Ρόμα είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό. Ο Πορτογάλος είναι μια φιγούρα που εμπνέει. Οι παίκτες τον σέβονται και τον πιστεύουν. Είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα πάντα για εκείνον. Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι μια εικόνα ενωμένης και δεμένης ομάδας. Μπορεί το ποδόσφαιρο που παίζει να μη βγάζει μάτια, όμως η Ρόμα είναι μαχήτρια. Αυτό είναι κάτι που της έχει μεταδώσει ο Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος ζει έντονα τα παιχνίδια και είναι πολύ ενεργός στον πάγκο. Μιλάει συνεχώς με τους παίκτες. Τους στηρίζει, τους εμψυχώνει. Τους παρηγορεί στις κακές τους στιγμές και πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί μαζί τους στις χαρές. Δεν αντιμετωπίζει τη Ρόμα σαν κάτι λιγότερο από αυτό που του αξίζει. Αντίθετα δείχνει να έχει πάθος και όρεξη να μην αφήσει την ευκαιρία να φύγει ανεκμετάλλευτη. Ο Μουρίνιο ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Η πτωτική πορεία της καριέρας του του έχει κοστίζει.

Θέλει όσο τίποτα να δώσει απαντήσεις και να κλείσει τα στόματα των επικριτών του. Η αντίδρασή του μετά τη νίκη επί της Λέστερ λέει πολλά. Ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει τα πάντα, πανηγυρίζει με δάκρια στα μάτια μια πρόκριση στον τελικό του Conference League. Μια ιστορική στιγμή για τον ίδιο, καθώς γίνεται ο πρώτος που φτάνει σε τελικό και των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο Πορτογάλος δεν έχει χάσει ποτέ τελικό ευρωπαϊκό τελικό. Μετράει τέσσερα στα τέσσερα τρόπαια.

Δύο Champions League με Πόρτο και Ίντερ και δύο Europa League με Πόρτο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο τελικός απέναντι στη Φέγενορτ θα είναι ο πέμπτος του στα ευρωπαϊκά κύπελλα και σε καμία περίπτωση δε θέλει να δει το σερί του να χαλάει. Η Ρόμα είναι το φαβορί απέναντι στους Ολλανδούς και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιώσει τον τίτλο της. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μουρίνιο ξέρει πολύ καλά πως να προετοιμάσει τους παίκτες του για μια τέτοια αναμέτρηση.

Να μη μείνει στη μέση το πρότζεκτ

Η φετινή πορεία της Ρόμα δεν είναι εντυπωσιακή, όμως αν έπρεπε να της βάλουμε ένα πρόσημα αυτό μάλλον θα ήταν θετικό. Στο πρωτάθλημα είχε μια αξιοπρεπή παρουσία. Ειδικά από τα μέσα Γενάρη και μετά έτρεξε ένα αξιοσημείωτο αήττητο σερί που την έβαλε ακόμα και στη διεκδίκηση για την τετράδα. Οι «Τζιαλορόσι» φάνηκε ότι δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τις Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι και Γιουβέντους κι αν κατάφερναν κάτι τέτοιο θα συνιστούσε υπέρβαση. Αυτή τη στιγμή μάχονται με Λάτσιο, Φιορεντίνα και Αταλάντα για την πέμπτη θέση που δίνει απευθείας έξοδο στο Europa League.

H Ρόμα ισοβαθμεί στους 59 βαθμούς με τη μισητή συμπολίτισσα και τα πάντα θα κριθούν στην κόψη του ξυραφιού. Βέβαια σε περίπτωση κατάκτησης του Conference League, η κατάκτηση της πέμπτης θέσης θα αφορά μόνο το γόητρο. Αυτό γιατί ο νικητής της διοργάνωσης παίρνει απευθείας εισιτήριο για το Europa League της επόμενης σεζόν. Παρόλα αυτά, Ρόμα και Μουρίνιο έχουν υψηλότερες φιλοδοξίες. Δεν θέλουν να βρίσκονται απλά κοντά στην τετράδα. Θέλουν να τρυπώσουν σφήνα. Ο συγκεκριμένος στόχος δεν είναι ουτοπικός.

Το οικοδόμημα της φετινής σεζόν έχει αρκετά ισχυρά θεμέλια. Με τις κατάλληλες προσθήκες το ερχόμενο καλοκαίρι, η ομάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση θέσεων που οδηγούν στο Champions League. Η αλήθεια είναι πως το ρόστερ της υστερεί σημαντικά σε σχέση με τα ρόστερ των ομάδων που βρίσκονται από πάνω της. Χωρίς ποιοτική αναβάθμιση δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Μουρίνιο να κάνει θαύματα. Είδαμε πόσο μεγάλη διαφορά έκανε η μεταγραφή του Έιμπραχαμ, ο οποίος εξελίχθηκε σε αρχισκόρερ της ομάδας.

Η άφιξη τριών, τεσσάρων παικτών αυτού του επιπέδου το ερχόμενο καλοκαίρι, θα αναβαθμίσει σημαντικά το ρόστερ. Μαζί και τις πιθανότητες της ομάδας για ένα καλύτερο πλασάρισμα και επιστροφή στην πρώτη τετράδα της Serie A. Ο Μουρίνιο έφτιαξε κάτι που δείχνει να έχει προοπτικές. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε τι και αν μπορεί να εξελιχθεί σε βάθος χρόνου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ