ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Τονάλι μπορεί να σηκώσει το βάρος ως επόμενος ηγέτης της Μίλαν!

Ο Σάντρο Τονάλι είναι καθοριστικός για τη Μίλαν στο φινάλε της σεζόν, κρατώντας την με νύχια και με δόντια στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Τονάλι μπορεί να σηκώσει το βάρος ως επόμενος ηγέτης της Μίλαν!

Η φετινή χρόνια είναι χρονιά καθιέρωσης για τον Σάντρο Τονάλι. Ο νεαρός Ιταλός χαφ ήρθε το 2020 στη Μίλαν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του εγχώριου ποδοσφαίρου, όμως του πήρε κάποιο χρόνο να προσαρμοστεί. Δεν ήταν κακός, αλλά δεν ήταν και εκείνος που έκανε τη διαφορά. Φέτος αυτό έχει αλλάξει για τα καλά. Ο Τονάλι είναι βασικός πυλώνας των «Ροσονέρι» και αποδεικνύει ότι μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της επόμενης μέρας. Στο φινάλε της σεζόν είναι εκείνος που βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και οδηγεί την ομάδα του στην κατάκτηση του Σκουντέτο.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Στόφα μεγάλου παίκτη

Ο Σάντρο Τονάλι ξεχώρισε από νωρίς. Με το που τον πρωτοείδαμε στα ιταλικά γήπεδα όλοι κατάλαβαν πως αυτό το παιδί ήρθε για να μείνει. Ξεχώριζε τόσο που έφτασε στο σημείο να γίνει διεθνής με την εθνική ανδρών όταν ακόμα ήταν 19 χρονών και έπαιζε στη Serie B. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι τον είχαν στο στόχαστρο, επέλεξε να ακολουθήσει τη Μπρέσια στη Serie A. Εκεί απλά επιβεβαίωσε τη φήμη που τον συνόδευε. Σε μια κακή ομάδα, που υποβιβάστηκε εύκολα, ο Τονάλι έμοιαζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

Το καλοκαίρι του 2020 ο Ιταλός χαφ παρέμενε περιζήτητος. Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Σίτι, Ίντερ και Γιουβέντους ψάχτηκαν ζεστά για την περίπτωσή του, όμως εκείνος είχε άλλα σχέδια. Σε μια απόφαση αρκετά επηρεασμένη από το συναίσθημα, επέλεξε τη Μίλαν ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οι «Ροσονέρι» σαφώς και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη, όμως εκείνο τον καιρό υστερούσαν σημαντικά από τις υπόλοιπες ομάδες που θα μπορούσε να επιλέξει.

Για τον Τονάλι αυτό δεν είχε την παραμικρή σημασία. Ήθελε μόνο Μίλαν. Βλέπετε ήταν η ομάδα που υποστήριζε από παιδί και το να φορέσει τη φανέλα της ήταν ένα μεγάλο όνειρο για εκείνον. Η αλήθεια είναι πως η πρώτη χρόνια στο ανώτερο επίπεδο είχε αρκετές δυσκολίες για τον ποδοσφαιριστή. Μην ξεχνάμε ότι είχε μπροστά του ένα δίδυμο που αποτελούσε σημείο αναφοράς για τη Μίλαν. Κεσί και Μπενασέρ είχαν ταιριάξει απόλυτα και ήταν δύσκολο για οποιονδήποτε να μπει ανάμεσά τους.

Ο Τονάλι είχε μια μέτρια πρώτη σεζόν με τη Μίλαν. Στις 37 συμμετοχές του δεν κατάφερε να σκοράρει κάποιο γκολ ή να μοιράσει κάποια ασίστ. Δεν ήταν κακός, αλλά σίγουρα δεν δικαιολόγησε και όλο αυτό τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη μεταγραφή του. Βέβαια ο μικρός δεν το έβαλε κάτω, με αποτέλεσμα φέτος να εμφανίζεται μεταμορφωμένος. Με στόφα και προσωπικότητα μεγάλου παίκτη είναι μια από τις σημαντικότερες μονάδες για την ομάδα του Πιόλι.

Καθοριστικός στο φινάλε

Ο Τονάλι ξεκίνησε τη φετινή χρονιά αποφασισμένος να αποδείξει πως μπορεί να αποτελέσει έναν παίκτη πρώτης γραμμής για τη Μίλαν. Κι αυτό ακριβώς έκανε. Με την απόδοσή του ανάγκασε τον Πιόλι είτε να σπάει το δίδυμο Μπενασέρ-Κεσί, είτε να ξεκινάει και τους τρεις στην εντεκάδα. Ο 22χρονος Ιταλός έβαλε ένταση και τσαμπουκά στο παιχνίδι του. Πλέον μπαίνει στο γήπεδο με άλλον αέρα. Σίγουρος για τον εαυτό του και για όσα μπορεί να κάνει πάνω στο χορτάρι. Ξεκινώντας ως αμυντικό χαφ έγινε κομβικός σε πολλά επίπεδα.

Οι σωστές του επιλογές με τη μπάλα στα πόδια και η ποιότητα στο passing game βοηθούν πολύ τη Μίλαν στην κυκλοφορία της μπάλας. Αυτός είναι ένας ρόλος που Κεσί και Μπενασέρ δεν μπορούν να παίξουν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πλέον ο Τονάλι έχει την ικανότητα παράλληλα με αυτό, να βγάζει σκληράδα και ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι ένα soft αμυντικό χαφ που ξέρει μπάλα, αλλά θέλει κάποιον δίπλα του για να εξισορροπεί την αδυναμία του στο αμυντικό κομμάτι. Μπορεί να σταθεί εξαιρετικά και στο 4-3-3 αλλά και στο 4-2-3-1.

Αυτό που βλέπουμε φέτος είναι ένας παίκτης με ισορροπία στο παιχνίδι του, που δεν φοβάται να πάρει ευθύνες και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Ακόμα και όταν κρίνονται τα πάντα. Όπως ακριβώς κάνει στα τελευταία ματς. Μίλαν και Ίντερ μας χαρίζουν μια συναρπαστική κούρσα τίτλου που τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Οι «Ροσονέρι» είχαν το προβάδισμα, όμως οι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες τους έριξαν από την κορυφή και επέτρεψαν στους «Νερατζούρι» να ανέβουν εκεί. Μετά όμως η Ίντερ έκανε μεγάλη γκέλα απέναντι στην Ουντινέζε και έδωσε την ευκαιρία στη Μίλαν να την προσπεράσει και να παραμείνει στην κορυφή μέχρι και σήμερα. Αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν δεν υπήρχε ο Σάντρο Τονάλι που σημείωσε τρία γκολ χρυσάφι. Ένα στις καθυστερήσεις με τη Λάτσιο και δύο στην ανατροπή κόντρα στην Ελλάς Βερόνα.

Έτοιμος για το ρόλο του ηγέτη

Τα γκολ του Τονάλι σε αυτά τα δύο παιχνίδια χάρισαν συνολικά έξι βαθμούς στη Μίλαν και της επέτρεψαν να κρατά την τύχη στα χέρια της. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε, η ομάδα του Πιόλι βλέπει την επιστροφή στο θρόνο πιο κοντά από ποτέ. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα είναι εύκολο για εκείνη. Αταλάντα και Σασουόλο θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Ειδικά οι «Μπεργκαμάσκι» οι οποίοι είναι μια αποδεδειγμένα ποιοτική ομάδα με ισχυρό κίνητρο καθώς κυνηγά ένα εισιτήριο για το Europa League.

Η Αταλάντα καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια ως μια υπολογίσιμη δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου, τερματίζοντας στην τετράδα τέσσερεις φορές την τελευταία πενταετία. Από τη σεζόν 17/18 παίζει συνεχώς στην Ευρώπη κι αν φέτος δεν τα καταφέρει, θα συνιστά τεράστιο πισωγύρισμα. Είναι δεδομένο πως ο Γκασπερίνι και οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα στο «Σαν Σίρο». Το ματς είναι πολύ δύσκολο και η Μίλαν θα χρειαστεί τα βαριά της χαρτιά σε καλή κατάσταση. Ο Τονάλι είναι ένας από τους παίκτες που αναμένεται να βγουν μπροστά. Το έκανε στα προηγούμενα ματς, μπορεί να το κάνει και τώρα.

Μάλιστα στο στρατόπεδο των «Ροσονέρι» υπάρχει η πίστη, πως ο 22χρονος Ιταλός θα είναι ένας από αυτούς που βγαίνουν μπροστά για πολλά χρόνια ακόμη. Στην προσπάθεια επιστροφής της στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Μίλαν θα χρειαστεί ηγέτες. Ποδοσφαιριστές που θα ταυτίσουν την καριέρα τους με εκείνη. Ο Τονάλι έχει το τέλειο πακέτο για να υπηρετήσει αυτό το ρόλο.

Παίκτης με τεράστιες προοπτικές, νέος, Ιταλός και οπαδός της ομάδας από παιδί. Ακριβώς ότι χρειάζεται κάποιος για να γίνει σημαία μιας τόσο μεγάλης και ιστορικής ομάδας. Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί φέτος, ο Τονάλι απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια άκρως σημαντική φιγούρα στη νέα εποχή της Μίλαν. Αμφιβάλλει κανείς;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ