ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ιταλία

Λίπι: «Οι παίκτες κατέβασαν τα σορτσάκια» πριν τα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2006

Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Ιταλίας, Μαρσέλο Λίπι, αποκάλυψε μία αστεία ιστορία από το Μουντιάλ της Γερμανίας, το μακρινό 2006.

Λίπι: «Οι παίκτες κατέβασαν τα σορτσάκια» πριν τα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2006

O Μαρσέλο Λίπι ήταν ο αρχιτέκτονας πίσω από την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 από την Ιταλία. Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του θυμήθηκε εκείνη την ιστορική επιτυχία.

«Κέρδισα πολλά στην εποχή μου, αλλά πιστέψτε με, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανοποίηση της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη χώρα σου. Δεν υπάρχει Champions League ή Scudetto που να μπορούν να συγκριθούν. Η συγκίνηση του να χαρίζει στους Ιταλούς το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι εντελώς μοναδική».

Οι «ατζούρι» κέρδισαν το τρόπαιο το 2006 στη Γερμανία, με την κοινότητα των Ιταλών που ζούσε εκεί να πηγαίνει στο ξενοδοχείο μετά από κάθε αγώνα της Ιταλίας, ζητώντας να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου..

«Πίστεψε με, υπήρχαν Ιταλοί που έρχονται στο ξενοδοχείο στη Γερμανία με δάκρυα και μας ζητούσαν να τους δώσουμε αυτή τη χαρά. Και το κάναμε. Ήταν υπέροχο. Όπως πάντα σε αυτές τις διοργανώσεις, χρειάζεται επίσης λίγη τύχη. και αποφύγαμε τις μεγάλες ομάδες μέχρι τα ημιτελικά.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Οι παίκτες της Ιταλίας έδειξαν τους πισινούς τους

Η «σκουάντρα ατζούρα» φιλοξενήθηκε από την οικοδέσποινα Γερμανία στα ημιτελικά. Στην παράταση κέρδισε με 2-0 χάρη σε τέρματα του Γκρόσο και του Ντελ Πιέρο. Ο Μαρσέλο Λίπι αποκάλυψε μία αστεία ιστορία παραμονές εκείνης της αναμέτρησης.

«Το πρωί του ημιτελικού με τη Γερμανία, ζεσταινόμασταν κοντά στο Ντόρτμουντ όταν είδα αυτές τις λάμψεις φωτός να έρχονται από τα δέντρα εκεί κοντά. Υποψιαζόμουν ότι κάποιοι φωτογράφοι κρύβονταν και προσπαθούσαν να πάρουν κάποιες εμπιστευτικές πληροφορίες για τις τακτικές μας. Έτσι ζήτησα από τους παίκτες μου να παραταχθούν όλοι με την πλάτη τους στα δέντρα και με δική μου εντολή, να σκύψουν και να τραβήξουν το σορτσάκι τους προς τα κάτω» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το έκαναν και όλοι γελάσαμε. Το γεγονός ότι δεν δημοσιεύτηκε καμία φωτογραφία υποδηλώνει ότι δεν υπήρχε φωτογράφος, αλλά τουλάχιστον διασκεδάσαμε, ένα απαραίτητο στοιχείο για μια ομάδα που κερδίζει. Η τεχνική ποιότητα από μόνη της δεν αρκεί αν δεν έχετε αρμονία μέσα στην ομάδα. Ο καλύτερος προπονητής δεν είναι ο πιο ικανός, αλλά αυτός που μπορεί να δημιουργήσει το καλύτερο ομαδικό πνεύμα».

Ο Λίπι αποσύρθηκε από τους πάγκους το 2019 μετά από μία περιπέτεια στην Κινα με την Guangzhou Evergrande και με την εθνική ομάδα της χώρας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ