ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Ντένις, ο τρομερός: Ο Μπέργκαμπ μεγαλώνει μαζί με τον θρύλο του! (vid)

Ο Ντένις Μπέγκαμπ γεννήθηκε σαν σήμερα το 1969 στο Άμστερνταμ, αλλά, το ποδοσφαιρικό του «σπίτι» είναι στο Λονδίνο και την Άρσεναλ.

Ντένις, ο τρομερός: Ο Μπέργκαμπ μεγαλώνει μαζί με τον θρύλο του! (vid)

Υπάρχουν πολλές ιστορίες και ακόμη περισσότερες δηλώσεις γύρω από την κλάση του Ντένις Μπέργκαμπ. Για το πόσο σπουδαίος ήταν σαν παίκτης. Αλλά κυρίως σαν άνθρωπος. Για το κύρος που είχε και τον σεβασμό που εξέπεμπε.

Ο Ολλανδός γεννήθηκε μία μέρα σαν σήμερα στο Άμστερνταμ. Και όπως ήταν λογικό, αφού είχε έφεση, με την μπάλα στα πόδια του έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Άγιαξ. Που αλλού;

Ήδη από τα μικράτα του έδειχνε ότι θα πάει μπροστά.  Τεχνική κατάρτιση, καλές επαφές με την μπάλα και μπορούσε εύκολα να σκοράρει. Σίγουρα νούμερά του δεν ήταν τόσο καλά για να σπάσει το ένα ρεκόρ, μετά το άλλο. Ακόμα και τότε που οι άμυνες ήταν πιο… χαλαρές σε σχέση με τώρα.

Ωστόσο, ξεχώριζε για το αρχοντικό στιλ παιχνιδιού του. Αέρινο! Ήταν… ιπτάμενος και ας μην έβαζε το πόδι του σε αεροπλάνο -από το 1994 και έπειτα-. Μετά τον Άγιαξ ακολούθησε η Ίντερ με τον Μπέργκαμπ να είναι κάτοικος Μιλάνου για δύο χρόνια (1993-1995), χωρίς όμως να το αγαπήσει και να αγαπηθεί από αυτό.

Μέχρι που ήρθε η μεταγραφή του στην Άρσεναλ και εκεί άλλαξαν όλα. Όχι μόνο για τον ίδιο. Αλλά και για την αγγλική ομάδα που μαζί του… απογειώθηκε και κατάφερε να συνδυάσει το θέαμα με την αποτελεσματικότητα!

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Μερικά πράγματα που έκανε μόνο ο Ντένις Μπέργκαμπ στην Άρσεναλ

Μερικά πράγματα που έκανε μόνο ο Ντένις Μπέργκαμπ στην Άρσεναλ

Ο Ντένις Μπέργκαμπ, όπως γράψαμε και πιο πάνω, τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα έζησε στην Αγγλία με τη φανέλα της Άρσεναλ. Δίπλα στον Αρσέν Βενγκέρ που τον εμπιστεύτηκε με κλειστά μάτια.

Ο Ολλανδός φόρεσε τη φανέλα με το κανόνι στο στήθος από το 1995 ως το 2006. Ήταν μέλος -και μάλιστα σημαντικό- του τελευταίου πρωταθλήματος των Λονδρέζων το 2004. Ήταν μέλος των «Ανίκητων», ενώ πανηγύρισε 87 γκολ, 94 ασίστ σε 315 ματς και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα.

Παράλληλα, το «Έμιρεϊτς» άνοιξε τις πύλες του τον Αύγουστο του 2006 για το προς τιμήν του φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε θρύλος του Άγιαξ και της Άρσεναλ.

Εκτός αυτού υπάρχει άγαλμα έξω από το γήπεδο για χάρη του, ενώ το τέρμα του με αντίπαλο την Νιούκαστλ κόντρα στον Νίκο Νταμπίζα θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο που έχει σημειωθεί στην Premier League.

Χρόνια πολλά σπουδαίε Ντένις Μπέργκαμπ!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ