ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Χάαλαντ έρχεται στη Σίτι και αλλάζει τον ποδοσφαιρικό χάρτη!

Με τη μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ η Μάντσεστερ Σίτι συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το κενό στη θέση του φορ και αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Χάαλαντ έρχεται στη Σίτι και αλλάζει τον ποδοσφαιρικό χάρτη!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι από εκείνους τους παίκτες που βγαίνουν μια φορά στα είκοσι χρόνια. Στα 22 του, ο Νορβηγός φορ έχει ήδη αποδείξει την παγκόσμια κλάση του. Ένα τέρας της φύσης που συνδυάζει ταλέντο με αποτελεσματικότητα και παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του. Από τα πρώτα του παιχνίδια στη Ντόρτμουντ έγινε φανερό πως το «Βεστφάλεν» θα είναι προσωρινός σταθμός για εκείνον. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν όλοι ήξεραν πως από του χρόνου θα αγωνίζεται σε κάποιο κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ. Η μάχη για την απόκτησή του ήταν μακροχρόνια και σκληρή. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι τελικά η ομάδα που κάνει δικό της έναν παίκτη που μαζί με τον Μπαπέ αναμένεται να κυριαρχήσουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για πολλά ακόμη χρόνια.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Καλύτερα δεν γίνεται

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με ένα χτυπητό κενό στο ρόστερ. Μετά την αποχώρηση του θρυλικού Κουν Αγκουέρο, η θέση του σέντερ φορ παρέμενε κενή. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς θεωρείται τυπικά σέντερ φορ, όμως στην πραγματικότητα είναι περισσότερο ένας παίκτης που κινείται περιφερειακά της επίθεσης. Η Σίτι είχε δείξει από πέρυσι ότι μπορεί άνετα να είναι αποτελεσματική και χωρίς ένα κλασσικό φορ. Τα προβλήματα τραυματισμών του Αγκουέρο ανάγκασαν τον Πεπ να προσαρμόσει την ομάδα του.

Πράγματι οι «Πολίτες» είχαν μια άκρως πετυχημένη σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Champions League. Παρόλα αυτά, η απόκτηση ενός κεντρικού επιθετικού ήταν ψηλά στην ατζέντα για το καλοκαίρι. Η Σίτι έστρεψε όλη της την προσοχή στον Χάρι Κέιν. Πίεσε, έδωσε πάνω από 100 εκατομμύρια, έφτασε κοντά, όμως η Τότεναμ ήταν ανένδοτη. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου έφτασε μια ανάσα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως ο Πορτογάλος επέλεξε τη Γιουνάιτεντ.

Ο Πεπ αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να ρίξει τα στάνταρ του απλά για καλύψει το κενό. Έκρινε ότι μπορεί να βγάλει τη χρόνια με τους παίκτες που ήδη έχει στην επίθεση. Τελικά όπως είδαμε τα κατάφερε. Η Σίτι κατάφερε να μείνει σε κορυφαίο επίπεδο ακόμη και χωρίς ένα πρωτοκλασάτο φορ. Η συγκεκριμένη έλλειψη του ρόστερ φάνηκε σε στιγμές και όχι σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, η μεταγραφή ενός επιθετικού παρέμενε προτεραιότητα.

Η απόκτηση του Χουλιάν Άλβαρεζ από τη Ρίβερ ήρθε ως ορεκτικό για το κυρίως που θα ακολουθούσε. Όπου κυρίως πιάτο βάλτε το όνομα του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ναι η Σίτι καλύπτει το κενό της με την απόκτηση του πλέον ανερχόμενου φορ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έναν παίκτη που στα 22 του έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Μετά από δυόμιση χρόνια και 85 γκολ σε 88 συμμετοχές, ο Χάαλαντ αφήνει τη Ντόρτμουντ και ανηφορίζει στο Μάντσεστερ.

Την κάνει…τρομακτική

Η άφιξη του Χάαλαντ στο «Έτιχαντ» ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο ένα ρόστερ που ήδη έμοιαζε παντοδύναμο. Ο Νορβηγός αποτελεί εγγύηση στο σκοράρισμα. Μας συστήθηκε πριν τρία χρόνια ως μια μηχανή των γκολ και έτσι συνεχίζει. Το ρεπερτόριό του είναι ατελείωτο. Μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με οποιοδήποτε τρόπο. Ο συνδυασμός ύψους, δύναμης και ταχύτητας τον μετατρέπει σε έναν φορ χωρίς την παραμικρή αδυναμία. Μπορεί να παίξει ως κλασσικός φορ περιοχής, μπορεί να τραβηχτεί έξω από αυτή, μπορεί να φύγει στη κόντρα.

Δεν ξέρουμε για εσάς, εμείς πάντως δεν θυμόμαστε άλλον παίκτη ύψους 1.94 με τέτοια ταχύτητα. Η άνεση που έχει στο γκολ είναι κάτι που συναντάς σε ελάχιστους σέντερ φορ στον κόσμο. Απλά κανείς από αυτούς δεν είναι κάτω από 30. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ο Χάαλαντ αποτέλεσε μήλον της έριδος για όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Το πακέτο που προσφέρει εκτός από παρόν περιέχει και μπόλικο μέλλον. Χάαλαντ

Η μεταγραφή του συνιστά τεράστια επιτυχία για τη Σίτι σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά βάζει στη μηχανή της έναν παίκτη που έχει το γκολ στο DNA του. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο Νορβηγός φορ, πλαισιωμένος από μεσοεπιθετικούς όπως ο Ντε Μπρούιν, ο Φόντεν, ο Μαχρέζ, ο Στέρλινγκ και ο Μπερνάρντο Σίλβα. Σε μια ομάδα που παράγει τόσες τελικές σε κάθε ματς, η παρουσία ενός παίκτη με τη δική του εκτελεστική δεινότητα μοιάζει με cheat code.

Την ίδια στιγμή η συμφωνία είναι εξαιρετική και σε οικονομικό επίπεδο. Μπορεί να ακουστεί προκλητικό, αλλά τα 75 εκατομμύρια που χρειάστηκαν για να σπάσει η ρήτρα είναι ένα αστείο πόσο με βάση τη σύγχρονη αγορά. Κάπως έτσι από τη νέα χρονιά, ο Πεπ θα έχει την ευκαιρία να μας παρουσιάσει την καλύτερη Σίτι που έχουμε δει ποτέ.

Άλλα μέτρα, άλλα σταθμά

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ίσως η ομάδα που κρίνεται αυστηρότερα από οποιαδήποτε άλλη. Η αδυναμία κατάκτησης του Champions League της έχει βάλει μια στάμπα που την αδικεί. Είμαι σίγουρος ότι στα σχόλια κάτω από το συγκεκριμένο κείμενο θα υπάρχουν πολλοί υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί. «Έλα μωρέ ποια Σίτι», «όποιον κι αν πάρει στη φάπα θα είναι», «ό,τι κι αν κάνει θα παραμείνει λούζερ» και άλλα τέτοια. Θα μας επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Πράγματι το Champions League είναι μια διοργάνωση που πληγώνει τη Σίτι.

Είναι επίσης αλήθεια πως υπήρξαν φορές που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και λύγισε στην πίεση. Όλα αυτά ισχύουν και καταγράφονται, όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαξιώνονται όσα σπουδαία έχουν πετύχει οι «Πολίτες» τα τελευταία χρόνια. Αν οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Αγγλία είχε κατακτήσει τρεις Premier League σε τέσσερα χρόνια θα την αποθεώναμε ασταμάτητα ακόμα κι αν στο Champions League δεν έφτανε ούτε στα ημιτελικά.

Η Σίτι πάει για το τέταρτο πρωτάθλημά της στην τελευταία πενταετία σε μια εποχή που η Premier League είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Αν τα καταφέρει θα φτάσει τα οχτώ και θα βρίσκεται μόλις ένα πίσω από την Έβερτον που είναι η τέταρτη σε κατακτήσεις. Όσο κάποιοι την αποκαλούν λούζερ εκείνη χτίζει την ιστορία της.

Στα 26 χρόνια του στη Γιουνάιτεντ ο Σερ Άλεξ κέρδισε 13 πρωταθλήματα από τα συνολικά 20 της ομάδας. Ξέρετε πόσα Champions League πήρε; Μόλις δύο. Το πρώτο ήρθε μετά από δεκατρία χρόνια που βρισκόταν στην ομάδα και το δεύτερο μετά από είκοσι δύο. Ο Πεπ είναι έξι χρόνια στη Σίτι, έχει -σχεδόν- πάρει τέσσερα πρωταθλήματα και κάποιοι επιλέγουν να σταθούν στο ότι δεν έχει πάρει το Champions League. Κινήσεις όπως η μεταγραφή του Χάαλαντ δείχνουν πως Σίτι και Πεπ σκοπεύουν να πρωταγωνιστούν για πολλά χρόνια ακόμα. Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα έρθει και το Champions League.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ