ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Χιουνγκ-Μιν Σον είναι ο πιο υποτιμημένος παίκτης στην Ευρώπη!

Όσο κάποιοι επιλέγουν να στρέψουν αλλού την προσοχή της, ο Σον συνεχίζει τις παγκόσμιας κλάσεις εμφανίσεις με τη φανέλα της Τότεναμ.

Ο Χιουνγκ-Μιν Σον είναι ο πιο υποτιμημένος παίκτης στην Ευρώπη!

Όσα χρόνια βρίσκεται στην Τότεναμ, ο Χιουνγκ-Μιν Σον είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες στην Premier League. Ο Νοτιοκορεάτης εξτρέμ έχει αποδείξει ότι είναι παίκτης διαφοράς στο κορυφαίο επίπεδο και ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Φέτος διανύει ακόμη μια καταπληκτική χρονιά, ίσως την καλύτερη της καριέρας του. Παρόλα αυτά, η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη επιμένει να μη του δίνει την προσοχή που του αναλογεί. Δεν υπάρχει παίκτης στην Ευρώπη που η αξία του να υποτιμάται περισσότερο από του Σον.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Σταθερά κορυφαίος

Η σεζόν που διανύουμε είναι η έβδομη του Σον με τη φανέλα της Τότεναμ. Ο παίκτης ήρθε στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2016 και έκτοτε αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες των «Πετεινών». Αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη του αναγνωριστική χρονιά, ο Σον γράφει σταθερά νούμερα παγκόσμιας κλάσης. Γιατί όταν ένα εξτρέμ σου δίνει σε μέσο όρο 20+ γκολ και 10+ ασίστ επί έξι σερί σεζόν, τότε μάλλον κάτι κάνει πολύ καλά. Ειδικά όταν τα καταφέρνει σε ένα πρωτάθλημα όπως η Premier League που όλοι αναγνωρίζουν ως το πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον πλανήτη.

Ο Νοτιοκορεάτης εξτρέμ είναι ένας παίκτης με φοβερά χαρακτηριστικά. Γρήγορος, ποιοτικός, έξυπνος και αδίστακτος μπροστά από την αντίπαλη εστία. Η συνεισφορά του στο επιθετικό παιχνίδι της Τότεναμ είναι ανεκτίμητη. Μαζί με τον Χάρι Κέιν έχουν δημιουργήσει ένα φονικό δίδυμο με εξαιρετική χημεία. Δεν είναι τυχαίο πως οι δυο τους έχουν συνδυαστεί περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο δίδυμο στην ιστορία της Premier League, όσον αφορά το σκοράρισμα.

Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, όλη η επιθετική λειτουργία της Τότεναμ βασίζεται στις ορέξεις τους. Στη φετινή σεζόν για παράδειγμα, ο Σον είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, μετρώντας συνολικά 20 τέρματα σε 32 συμμετοχές. Αυτό τον φέρνει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω μόνο από τον Μοχάμεντ Σαλάχ που έχει 22. Βέβαια πέντε από τα γκολ του Αιγύπτιου έχουν προέλθει από πέναλτι, ενώ ο Σον δεν έχει εκτελέσει ούτε μια φορά από την άσπρη βούλα.

Με τα 21 γκολ που έχει σημειώσει συνολικά στη χρονιά, ο 30χρονος εξτρέμ βρίσκεται μόλις ένα τέρμα μακριά από το προσωπικό του ρεκόρ. Τα περισσότερα γκολ που έχει σημειώσει ποτέ σε μια σεζόν είναι τα 22 περσινά. Οι επιδόσεις που καταγράφει είναι το λιγότερο αξιοσημείωτες. Παρόλα αυτά η προσοχή που λαμβάνει δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την αξία του.

Σταθερά υποτιμημένος

Αν οποιοσδήποτε άλλος παίκτης έκανε αυτά που κάνει ο Σον στην Premier League, θα τον βλέπαμε μέχρι και στον ύπνο μας. Φανταστείτε πως στα επτά του χρόνια στην Τσέλσι, ο Εντέν Αζάρ ξεπέρασε τα 20 γκολ μόνο μια φορά. Σε ανάλογο χρονικό διάστημα ο Νοτιοκορεάτης το έχει πετύχει ήδη τέσσερεις φορές. Αυτό δεν το λέμε για να ισχυριστούμε πως ο Σον είναι καλύτερος από τον Αζάρ την εποχή που έπαιζε στην Τσέλσι. Απλά θυμηθείτε πόσο θόρυβος γινόταν γύρω από το όνομα του Βέλγου τότε, αναλογικά με το τι συμβαίνει στην περίπτωση του Σον σήμερα.

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν αυτή την κατάσταση. Συγκεκριμένα εμείς μπορέσαμε να σκεφτούμε τρεις. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του παίκτη. Ο Σον είναι ένα ήρεμο και συνεσταλμένο παιδί. Τουλάχιστον αυτό βγάζει προς τα έξω. Δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια, δεν έχει απασχολήσει ποτέ με κάποια δήλωσή του ή με την εξωγηπεδική του ζωή. Ο δεύτερος λόγος που οδηγεί στην υποτίμησή του έχει να κάνει με την ομάδα που αγωνίζεται. Σον Τοτέναμ

Η αδυναμία της Τότεναμ να πρωταγωνιστήσει σε συνδυασμό με την περιορισμένη δημοφιλία της εκτός Νησιού, αναπόφευκτα τραβούν τα φώτα από τους παίκτες της. Αν ο Σον έπαιζε στη Λίβερπουλ, τη Σίτι ή τη Γιουνάιτεντ, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Ο τρίτος και τελευταίος λόγος έχει να κάνει με την εθνικότητα του παίκτη. Η Νότια Κορέα αλλά και η Ασία γενικότερα δεν έχουν ιδιαίτερη παράδοση στο ποδόσφαιρο.

Πάρα τον πολυπληθή πληθυσμό τους, σπάνια βλέπουμε παίκτες από εκείνα τα μέρη να φτάνουν ψηλά. Ο Σον είναι ίσως ο κορυφαίος Ασιάτης ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν έπαιζε όπως παίζει και ήταν Βραζιλιάνος ή ακόμα καλύτερα Άγγλος. Θα είχε βουίξει ο τόπος. Οι παραπάνω λόγοι εξηγούν την υποτίμηση του Σον, όμως σε καμία περίπτωση δεν τη δικαιολογούν.

Ένας πιστός «Πετεινός»

Μπορεί ο Σον να είναι υποτιμημένος στη συνείδηση της κοινής γνώμης, όμως όσοι βρίσκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου γνωρίζουν καλά την αξία του. Δεν είναι τυχαίο πως όλα αυτά τα χρόνια που οργιάζει με την Τότεναμ, πολλές μεγάλες ομάδες έχουν ψαχτεί για εκείνον. Τσέλσι, Παρί και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκείνες που ασχολήθηκαν πιο έντονα, όμως εκείνος πάντα ήθελε Τότεναμ. Παρά το γεγονός πως οι «Πετεινοί» δεν μπορούν με τίποτα να κατακτήσουν κάποιον τίτλο, αυτός δεν ψάχτηκε ποτέ να φύγει. Πέρυσι, όταν ο Κέιν ζήτησε επίσημα να πάρει μεταγραφή, ο Σον ανανέωσε μέχρι το 2025.

Θα μπορούσε άνετα να έχει φύγει. Να παίζει σε μια ομάδα με μεγαλύτερες πιθανότητες να κατακτήσει τρόπαια. Όπως φαίνεται ο ίδιος έχει άλλες προτεραιότητες. Νιώθει καλά στην Τότεναμ. Εκείνη του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης όταν τον αγόρασε από τη Λεβερκούζεν. Τον έφερε στην Premier League και τον βοήθησε να εκτοξεύσει το παιχνίδι του. Να γίνει ένας από τους καλύτερους εξτρέμ των ευρωπαϊκών γηπέδων. Σον

Ο Σον δέθηκε με τους «Πετεινούς». Εκεί είναι πλέον το σπίτι του. Μπορεί αυτό να του κοστίζει σε φήμη, όμως τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από το να βρίσκεσαι εκεί που θέλει η καρδιά. Η άφιξη του Κόντε έχει γεννήσει την ελπίδα πως ο σύλλογος μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ο Ιταλός είναι ένας προπονητής που ξέρει τι θα πει πρωταθλητισμός και η βελτίωση στην εικόνα της Τότεναμ είναι εμφανής από τότε που ανέλαβε.

Στην προσπάθεια του να φτιάξει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί, ο Σον είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες. Οι «Πετεινοί» μπορεί να χρειάζονται ενίσχυση σε πολλές θέσεις, όμως μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Εκεί που ο φοβερός και τρομερός Νοτιοκορεάτης θα συνεχίσει να αποτελεί εγγύηση. Όσο κι αν κάποιοι ξεχνούν να τον συμπεριλάβουν στις συζητήσεις τους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ