ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Το αντίο του Κιελίνι και το τέλος μιας «αυτοκρατορίας»

Μετά τον Αντρέα Πίρλο και τον Τζίτζι Μπουφόν και ο Τζόρτζιο Κιελίνι ολοκληρώνει την μυθική θητεία του στη Γιουβέντους, κλείνοντας μια ιστορική περίοδο στην ομάδα.

Το αντίο του Κιελίνι και το τέλος μιας «αυτοκρατορίας»

O Tζόρτζιο Κιελίνι ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της Γιουβέντους που σάρωνε τα πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία. Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε και για αυτόν, με τον Ιταλό να ανακοινώνει την αποχώρηση του στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο εμβληματικός σέντερ μπακ φεύγει, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε μια υπό κρίση ομάδα.

Από μικρός με τα θηρία ο Κιελίνι…

Δεν είναι εύκολο να κρατηθείς υγιής στο ποδόσφαιρο για περίπου δύο δεκαετίες. Ακόμα δυσκολότερο είναι καταφέρεις να διατηρήσεις σταθερή απόδοση όσο αγωνίζεσαι, προσαρμόζοντας ανάλογα το παιχνίδι σου. Ο Τζόρτζιο Κιελίνι, αν και συνολικά στην καριέρα του ταλαιπωρήθηκε με πολλούς τραυματισμούς, πάντα κατάφερνε να αγωνίζεται βασικός. Τόσο στην αγαπημένη του Γιουβέντους, όσο και στην εθνική Ιταλίας.

Κάτι που για να το κερδίσει, έδωσε «μάχες» με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Πρώτα από όλα όμως, έπρεπε να αποδείξει πως έπρεπε να αγωνίζεται. Μόλις στα 21 του, αποκτήθηκε από τη Φιορεντίνα, σε μια μεταγραφή συνιδιοκτησίας με τη Γιουβέντους. Στους «βιόλα» έδειξε από πολύ νεαρή ηλικία δείγματα εξαιρετικού παίκτη και ο Φάμπιο Καπέλο τον απέκτησε εξ ολοκλήρου το καλοκαίρι του 2005. Μάλιστα, τον έριξε αμέσως στα βαθιά, δίνοντας του φανέλα βασικού. Ο φέρελπις αμυντικός δεν μάσησε και ήταν εξαιρετικός, στην πορεία της Γιούβε μέχρι το πρωτάθλημα της σεζόν 2005-06 (που αργότερα πήγε στην Ίντερ λόγω του σκανδάλου Calciopoli).

Τα επόμενα χρόνια είχε καθιερωθεί ως βασικός, αγωνιζόμενος πότε στο αριστερό άκρο της άμυνας και πότε στο κέντρο. Το 2011, οι «μπιανκονέρι» έκαναν την κίνηση του… ενός εκατομμυρίου και απέκτησαν τον Αντρέα Μπαρτζάλι, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε καταφθάσει και ο νεαρός Λεονάρντο Μπονούτσι. Με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο, πάρθηκε η πιο έξυπνη απόφαση για να συνυπάρξουν οι τρείς ποδοσφαιριστές. Αντί ο Κιελίνι να εκτοπίζεται στα αριστερά, ο Κόντε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τριάδα στην άμυνα. Ένα πείραμα που όχι απλά πέτυχε, αλλά συνέθεσε μια από τις τρομακτικότερες τριπλέτες αμυντικών στον 21ο αιώνα. Η Γιούβε σάρωνε τα πρωταθλήματα, με τους τρεις παίκτες να είναι αχώριστοι.

…μέχρι τα γεράματα πιστός

Τα χρόνια κύλισαν σαν νερό και από νεαρός και με πολλά όνειρα, ο Κιελίνι έγινε ένας φτασμένος, αλλά πάντα πεινασμένος αμυντικός. Με ρόλο μέντορα για τους νεότερους, είδε πολλούς παίκτες να περνούν, αλλά σχεδόν κανέναν να τον αντικαθιστά. Από το 2005 μέχρι και σήμερα, αμέτρητοι είναι οι αμυντικοί που πέρασαν από το Τορίνο. Ο Τζόρτζιο όμως έμεινε σταθερός. Μέχρι και σήμερα, λίγο πριν τα 38 του χρόνια, δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρα καλύτερος του στην ομάδα.

«Την επόμενη σεζόν δεν θα βρίσκομαι εδώ» σχολίασε πριν λίγες ημέρες, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί. «Θα ανοίξω χώρο για τους νεότερους και θα πω το αντίο μου στην ομάδα. Η καρδιά μου όμως πάντα θα παραμείνει σε αυτόν τον σύλλογο». Πλέον, ανοίγεται μια ευκαιρία σε όσους τόσα χρόνια έκαναν υπομονή στον πάγκο, για να αποδείξουν πως αξίζουν να είναι βασικοί. Κάτι ιδιαίτερα χλωμό, αν κρίνουμε πως ένας 37χρονος και γεμάτος τραυματισμούς παίκτης ήταν αυτός που τους κρατούσε εκτός.

Αυτός ο 37χρονος και χιλιοτραυματισμένος παίκτης όμως δεν ήταν κάποιος τυχαίος. Όλες οι ομάδες της πρόσφατης ιστορίας του συλλόγου, είχαν ως κοινό στοιχείο τον ίδιο. Ακόμα και όταν ο τεράστιος Τζίτζι Μπουφόν έφυγε και ο μαεστρικός Αντρέα Πίρλο αποχώρησε, αυτός συνέχισε. Μέχρι που τελικά και το δικό του σώμα, δεν είχε άλλα να δώσει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ