ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μπορεί ο Ροντρίγκο να ακολουθήσει το δρόμο του Βινίσιους στη Ρεάλ;

Ο Ροντρίγκο πραγματοποιεί εντυπωσιακό φινάλε στη σεζόν και στη Ρεάλ ελπίζουν πως θα ακολουθήσει ανάλογη διαδρομή με τον Βινίσιους.

Μπορεί ο Ροντρίγκο να ακολουθήσει το δρόμο του Βινίσιους στη Ρεάλ;

Ροντρίγκο και Βινίσιους είναι δύο παίκτες που αναπόφευκτα συνδέονται. Βραζιλιάνοι που ξεχώρισαν σε μικρή ηλικία και που ήρθαν με ακριβές μεταγραφές στη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας ελάχιστη εμπειρία σε επαγγελματικό επίπεδο. Η φετίνη χρονιά είναι ιδιαίτερη και για τους δύο. Ο Βινίσιους κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες για τη «Βασίλισσα». Ο Ροντρίγκο από την άλλη έγινε ο κρυφός άσσος στο μανίκι του Αντσελότι στο φινάλε της σεζόν. Στους «Μερένχες» αισιοδοξούν από τη νέα χρονιά θα μπορέσει και αυτός να βαδίσει στα βήματα του Βινίσιους.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Βίοι παράλληλοι

Ο Βινίσιους και ο Ροντρίγκο ήρθαν στη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα χρόνο διαφορά. Ο πρώτος το 2018 και ο δεύτερος το 2019. 45 εκατομμύρια ευρώ ήταν τα λεφτά που η «Βασίλισσα» χρειάστηκε να δαπανήσει και στις δύο περιπτώσεις. Τεράστιο ποσό αν αναλογιστεί κανείς ότι επρόκειτο για δύο δεκαοχτάχρονα παιδία από τη Βραζιλία, με μηδενικές παραστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Παρά το ρίσκο, η Ρεάλ αποφάσισε να επενδύσει στο τεράστιο ταλέντο τους.

Πίστευε πως σταδιακά και οι δύο μπορούν να εξελιχθούν σε σημαντικούς παίκτες για την πρώτη ομάδα. Φέτος βλέπουμε ακριβώς αυτό να συμβαίνει με τον Βινίσιους. Από την αρχή της σεζόν ο 22χρονος εξτρέμ κάνει πράγματα και θαύματα. Στην τέταρτη σεζόν του με την ομάδα αποδεικνύει ότι έχει ακριβώς όσα χρειάζονται για να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Αν και με 21 γκολ και 20 ασίστ σε 50 εμφανίσεις, μάλλον θα έπρεπε θα θεωρείται ήδη τέτοιος.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Βινίσιους άκουσε πολλά. Αμφισβητήθηκε έντονα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν πως δεν είναι αρκετός για τη Ρεάλ. Πλέον κανείς δεν τολμά να πει κάτι τέτοιο. Από την άλλη μεριά έχουμε τον Ροντρίγκο. Εκείνος διανύει την τρίτη του σεζόν με την ομάδα και η αλήθεια είναι πως η πορεία του θυμίζει αρκετά την πρώτη τριετία του συμπατριώτη του. Φαίνεται ότι έχει ταλέντο, υπάρχουν στιγμές που ξεχωρίζει, όμως δεν είναι ακόμα ένας παίκτης που μπορείς να στηριχτείς πάνω του.

Τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε μέχρι πριν ένα μήνα. Από τις αρχές Απρίλη μέχρι και σήμερα, ο Ροντρίγκο είναι σε τρομερή κατάσταση. Λέτε αυτό να είναι ένα πρόγευμα για ό,τι έρχεται από τη νέα σεζόν; Αν ναι, η Ρεάλ θα προσθέσει στην επίθεσή της ακόμη ένα υπερόπλο, γιατί ακριβώς αυτό είναι ο Ροντρίγκο του τελευταίου μήνα. Ένα υπερόπλο που μάλιστα αρέσκεται να… εκπυρσοκροτεί στα μεγάλα παιχνίδια.

Εκρηκτικό φινάλε

Ο 21χρονος Βραζιλιάνος μετρά φέτος 9 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 46 συμμετοχές. Τα επτά από αυτά τα γκολ και οι δύο από αυτές τις ασίστ ήρθαν τον τελευταίο μήνα. Μάλιστα μερικά από τα γκολ του ήταν καθοριστικής σημασίας για τη Ρεάλ. Μιλάμε φυσικά για εκείνα απέναντι σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League. Ο Ροντρίγκο ήταν εκείνος που στο 80ο λεπτό σημείωσε το γκολ που κράτησε τη Ρεάλ στο κόλπο της πρόκρισης απέναντι στους «Μπλε».

Μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα όλοι πίστευαν πως η πρόκριση έχει κριθεί, όμως η Τσέλσι έβγαλε αντίδραση στο «Μπερναμπέου» και έφτασε δέκα λεπτά μακριά από τη μεγάλη ανατροπή. Ο Ροντρίγκο ήταν εκεί για να στείλει το ματς στην παράταση, όπου στη συνέχεια ήρθε η πρόκριση για τους «Μερένχες». Βέβαια το καλύτερο μας το φύλαγε για τη συνέχεια. Στη ρεβάνς απέναντι στη Σίτι ο Βραζιλιάνος δεν ξεκίνησε βασικός. Πέρασε στο γήπεδο στο 68ο λεπτό και λίγο αργότερα είδε τον Μαχρέζ να ανοίγει το σκορ για τους «Πολίτες».

Με το ματς να πλησιάζει στο τέλος του, η Ρεάλ ήταν μια ανάσα από τον αποκλεισμό. Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Ροντρίγκο και με δυο γκολ στο 90 και στο 90+1 στέλνει το ματς στην παράταση. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας. Ο μικρός βγήκε μπροστά στο καθοριστικότερο σημείο της χρονιάς. Σημείωσε τρία τεράστια γκολ, από εκείνα που κρίνουν τρόπαια και που σημαδεύουν για πάντα την πορεία ενός παίκτη.

Από εκεί που διένυε μια μέτρια ως αδιάφορη σεζόν, εξελίχθηκε στον απόλυτο x-factor για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έγινε ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι του Αντσελότι που πλέον του εμπιστεύεται μια θέση στη βασική εντεκάδα και στο δεξί άκρο της επίθεσης. Η εκτόξευση του Ροντρίγκο έχει ξεκινήσει και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να την σταματήσει. Ή μήπως υπάρχει;

Του φράζει το δρόμο ο Μπαπέ

Η αλήθεια είναι πως η Ρεάλ ταλαιπωρήθηκε αρκετά προκειμένου να βρει έναν τρίτο πόλο στην επίθεσή της. Η καταπληκτική σεζόν των Βινίσιους και Μπενζεμά έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όμως φανταστείτε πόσο καλύτερη θα ήταν η ομάδα του Αντσελότι με έναν ακόμη παίκτη ανάλογου επιπέδου στα δεξιά. Κανείς εκ των Ασένσιο, Ίσκο, Μπέιλ και Αζάρ δεν κατάφερε να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για τα δεξιά. Πολλές φορές είδαμε τη Ρεάλ να ξεκινάει με τον Βαλβέρδε στη συγκεκριμένη θέση, παίζοντας ουσιαστικά χωρίς εξτρέμ.

Όλο το παιχνίδι φορτωνόταν στα αριστερά, με την ομάδα να περιμένει τα πάντα από τον Βινίσιους όσο αφορά το παιχνίδι στις πτέρυγες. Τον τελευταίο μήνα ο Ροντρίγκο κατάφερε να γίνει αυτός ο περιβόητος τρίτος πόλος. Με τις εμφανίσεις και τα γκολ του κέρδισε δίκαια μια θέση δίπλα στους Βινίσιους και Μπενζεμά. Οι φίλοι της ομάδας είδαν τα δυο τεράστια ταλέντα τους να ξεκινούν μαζί στην εντεκάδα και οραματίστηκαν πως αυτό θα συμβαίνει σταθερά τα επόμενα χρόνια. Και κάπου εδώ εμφανίζεται ο Κιλιάν Μπαπέ. Ροντρίγκο

Ο Γάλλος επιθετικός μένει ελεύθερος από την Παρί και το πιθανότερο σενάριο τον θέλει να μετακομίζει άμεσα στη Μαδρίτη. Φυσικά πρόκειται για μια μεταγραφή που αν πραγματοποιηθεί αλλάζει επίπεδο την ομάδα. Ο Μπαπέ είναι ένας παίκτης που όλοι πιστεύουν πως είναι ικανός να διαδεχθεί τους Μέσι και Κριστιάνο ως ο καλύτερος στον κόσμο. Προφανώς η Ρεάλ θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει, σκορπώντας κύματα χαράς και ενθουσιασμού σε όλους μέσα και γύρω από την ομάδα.

Όλους εκτός από το Ροντρίγκο που θα δει τα όνειρά του για μονιμοποίηση στο βασικό σχήμα να κάνουν φτερά. Ας μη γελιόμαστε. Οι Μπενζεμά και Βινίσιους δεν κουνιούνται από τη θέση τους. Αν ο Μπαπέ έρθει, εκείνος που βγαίνει από την εξίσωση είναι ο Ροντρίγκο, ο οποίος βέβαια χρειάζεται οπωσδήποτε σημαντικό αγωνιστικό χρόνο για να συνεχίσει την πρόοδό του. Εκεί θα πρέπει να δούμε πως η Ρεάλ θα διαχειριστεί την κατάσταση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ