ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Fa Cup: Η μπίλια στο «κόκκινο» – Κυπελλούχος η Λίβερπουλ με Τσιμίκα πρωταγωνιστή (vid)

Για 8η φορά η Λίβερπουλ αναδείχθηκε Κυπελλούχος Αγγλίας, επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι της Τσέλσι, καθώς η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Fa Cup: Η μπίλια στο «κόκκινο» – Κυπελλούχος η Λίβερπουλ με Τσιμίκα πρωταγωνιστή (vid)

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας και το 2ο φετινό της τρόπαιο, επικρατώντας στον τελικό του «Γουέμπλε» της Τσέλσι. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα μετά από 120 λεπτά, σε ένα ματς που έλειπαν μόνο τα γκολ. Τεράστιες ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν και οι δύο ομάδες χρειάστηκε να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Εκεί η Τσέλσι αστόχησε δύο φορές και οι «κόκκινοι» μόλις μία. Ο Κώστας Τσιμίκας ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και η Λίβερπουλ κέρδισε το 8ο FA Cup στην ιστορία της. Παράλληλα, πήρε εκδίκηση για το χαμένο τελικό της σεζόν 2011/2012. Ας σημειωθεί ότι για την Τσέλσι ήταν ο 2ος χαμένος τελικός της χρόνιάς. Είχε χάσει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο από τη Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ τον περασμένο Φλεβάρη.

Τέλος, η Τσέλσι έχασε 2η σερί χρονιά στον τελικό του Fa Cup.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η πρώτη μεγάλη απειλή άνηκε στη Λίβερπουλ με τον Λουίς Ντίαζ στο 4ο λεπτό. Η Λίβερπουλ είχε μπει εξαιρετικά στο ματς, και απειλούσε για τρίτη φορά σε οχτώ λεπτά με τον Κολομβιανό. Ο Μεντί, όμως, έβαλε στοπ στην προσπάθειά του στο 8ο λεπτό.

Η αυτοπεποίθηση των παικτών της Λίβερπουλ στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού περίσσευε και αποτυπωνόταν στη αψεγάδιαστη κυκλοφορία της ομάδας. Η ομάδα του Κλοπ ήταν φανερό ότι έψαχνε να απειλήσει με μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Η Τσέλσι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο στο 22ο λεπτό. Αφού απορρόφησε την πίεση, έγινε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής αλλά το τελείωμα του Πούλισικ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Όταν οι «μπλε» έσπαγαν το πρέσινγκ της Λίβερπουλ γίνονταν επικίνδυνοι. Αυτό έγινε και στο 27ο λεπτό, με τον Πούλισικ να μοιράζει κάθετα στον Αλόνσο αλλά το κοντρόλ του να τον προδίδει, με αποτέλεσμα ο Άλισον να προλάβει τα χειρότερα. Ορισμένες διακοπές για τραυματισμούς μετά το 28ο λεπτό οδήγησαν σε διακοπές που χάλασαν το ρυθμό του ματς.

Το παιχνίδι βρήκε ξανά τη σπίθα του στο 45ο λεπτό. Η μπάλα έφτασε στον Ρόμπερτσον, ο οποίος είδε την κίνηση του Ζότα στην μικρή περιοχή αλλά το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ζορζίνιο κινήθηκε ανάμεσα στις γραμμές και πάσαρε κάθετα για τον Λουκάκου, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ υπό την πίεση του Λουκάκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλες τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου

Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίζονται και στο 2ο ημίχρονο

Η Τσέλσι ξεκίνησε με καταιγιστικό τρόπο το 2ο 45λεπτο. Μέσα στα πρώτα 3 λεπτά έχασε ισάριθμες ευκαιρίες με Πούλισικ και Αλόνσο. Μία από αυτές, μάλιστα, σταμάτησε στο δοκάρι μετά από απευθείας φάουλ του Αλόνσο.

Η ομάδα του Κλοπ δεν έμεινε αδρανής και απάντησε με την ατομική προσπάθεια του Ντιάζ, να περνάει ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ξανά τον καλό του ρυθμό στο ξεκίνημα της επανάληψης. Λίγα λεπτά αργότερα, το συρτό σουτ του Ντιόγκο Ζότα πέρασε και αυτό λίγο άουτ.

Μετά το 70ο λεπτό έπεσαν λίγο οι ταχύτητες του ματς. Οι «κόκκινοι» σημάδεψαν με τη σειρά τους δοκάρι στο 82ο λεπτό, με τον Ντίαζ.

Η τύχη γύρισε ξανά την πλάτη στη Λίβερπουλ, μετά το νέο δοκάρι – αυτή τη φορά του Ρόμπερτσον μετά από σέντρα του Μίλνερ. Το τελευταίο 10λεπτο άνηκε στους «κόκκινους», οι οποίοι απείλησαν εκ νέου στο 90ο λεπτό, με νέα προσπάθεια του Ντίαζ. Εν τέλει το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι χαμογέλασε η ….

Στο ξεκίνημα της παράτασης, το παιχνίδι ήταν εντελώς ισορροπημένο. Η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες των δύο ομάδων. Η Τσέλσι ήταν ελάχιστα πιο επικίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, κερδίζοντας αρκετές στημένες φάσεις.

Το 2ο ημίχρονο της παράτασης κύλαγε ήρεμα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μη βιάζονται και να αναλώνονται σε μία φλύαρη κατοχή της μπάλας. Κάπως έτσι, ο τελικός οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Εύστοχα Πέναλτι: Λίβερπουλ: Μίλνερ, Τιάγκο, Φιρμίνο, Άρνολντ, Ζότα, Τσιμίκας

Άστοχα Πέναλτι: Λίβερπουλ: Μανέ,

Εύστοχα Πέναλτι: Τσέλσι: Αλόνσο, Τζέιμς, Μπάρκλεϊ, Ζορζίνιο, Ζίγιεκ

Άστοχα Πέναλτι: Τσέλσι: Αθπιλικουέτα, , Μάουντ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ