ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Η συναρπαστική θεωρία του Πικέ: Πώς τα mind games του Μουρίνιο «κατέστρεψαν» τον Πεπ

Ο στόπερ της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, διατύπωσε μία συναρπαστική θεωρία για το ρόλο του Μουρίνιο στην αποχώρηση του Πεπ από τη Μπάρτσα.

Η συναρπαστική θεωρία του Πικέ: Πώς τα mind games του Μουρίνιο «κατέστρεψαν» τον Πεπ

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα το 2008 και κατέκτησε 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ισπανίας και 2 Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα, ο Μουρίνιο μετακόμισε στη Ρεάλ το 2010 και δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε τον τίτλο και άφησε πίσω τη Μπάρτσα για εννιά πόντους.

Εκείνη η σεζόν οδήγησε σε επαγγελματική εξουθένωση τον Γκουαρντιόλα, ο οποίος μετά το τέλος της σεζόν αποχώρησε για ένα χρόνο από το ποδόσφαιρο. Ο στόπερ της Μπάρτσα, Ζεράρ Πικέ βρισκόταν στα αποδυτήρια τότε και μιλώντας στον Γκάρι Νέβιλ, εξήγησε πώς τα mind games του Μουρίνιο οδήγησαν τον Πεπ να αποχωρήσει από το τιμόνι των «μπλαουγκράνα».

O Μουρίνιο κατέστρεψε την αγάπη του Πεπ για το ποδόσφαιρο

«Κερδίζαμε τα πάντα εκείνη την εποχή και θυμάμαι την πρώτη φορά που ο Μουρίνιο ήρθε στο Καμπ Νόου έχασε 5-0 από εμάς», είπε στον Γκάρι Νέβιλ στο «Overlap».

«Ήταν ένα σοκ πραγματικότητας σε φάση “ουάου, αυτοί οι τύποι το πάνε πολύ σκληρά”. Ο Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου, ήταν κάθε μέρα… ξέρετε το στυλ του. Νομίζω ότι για τον Γκουαρδιόλα κάποια στιγμή όλο αυτό ήταν πάρα πολύ. Ήταν πια περισσότερο σημαντικό τι συνέβαινε εκτός γηπέδου παρά μέσα σε αυτό. Θυμάμαι στο τέλος της ημέρας, ο Μουρίνιο είχε κερδίσει το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, και ο Γκουαρντιόλα ξαφνικά αποφάσισε να φύγει. Είμαι σίγουρος ότι ένα μέρος της απόφασης είχε να κάνει με τον Μουρίνιο. Ήταν πάρα πολύ για εκείνον».

Ένα χρόνο προηγουμένως, η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει την Ρεάλ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και προκρίθηκε στον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Μουρίνιο

Ο Πικέ ανέφερε ότι ο Γκουαρντιόλα έδωσε μια καταπληκτική συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό αλλά δεν αφορούσε το ποδόσφαιρο.

«Του αρέσει να μιλάει για αυτό που συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και τότε, υπήρξε μια στιγμή όπου η συνέντευξη Τύπου εστίαζε σε αυτό που συνέβαινε έξω από το γήπεδο».

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Ο Μουρίνιο ήξερε πώς να μπει στο μυαλό σου»

Ο Πικέ θεωρεί ότι ο Γκουαρντιόλα άρχισε να επιστρατεύει και αυτός τα mind games σε μία προσπάθεια να ξεγελάσει τον Μουρίνιο. Την ίδια ώρα ο Μουρίνιο κατάφερνε να επηρεάσει τόσο πολύ τους παίκτες του, ώστε να μην απαντάνε καν σε αυτούς της Μπάρτσα όταν τους απεύθυναν το λόγο κατά τη διάρκεια των διεθνών διαλειμμάτων.

Εκείνη την εποχή, η Ισπανία είχε κερδίσει το Euro 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ήταν καθ’ οδόν για την κατάκτηση του Euro 2012.

«Από τότε που έφτασε ο Μουρίνιο, ήξερε ότι στο γήπεδο ήταν πιο αδύναμοι από εμάς. Επηρέασε ακόμα και τις σχέσεις μεταξύ των παικτών. Θυμάμαι ότι πήγα στην εθνική ομάδα και μετά από αυτά τα παιχνίδια ήταν δύσκολα γιατί ο Μουρίνιο είχε μπει στο μυαλό των παικτών του. Τους έλεγε ότι «αυτά τα παιδιά σε μισούν». Τότε το πιστεύεις. Ήμουν στα αποδυτήρια και πήγα να χαιρετήσω τον Κασίγιας και ο τύπος δε με χαιρέτησε καν. Τότε δε γνώριζα το λόγο. Ο Μουρίνιο, όμως, είναι ο τύπος που πραγματικά ξέρει πώς να μπει στο μυαλό σου» κατέληξε ο Πικέ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ