ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
Τρομερή Μπολόνια, 2-0 μέσα στο «Ολίμπικο» στο ημίχρονο! (vid)
Αποχωρεί από την Τσέλσι ο Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ερνάντεζ και Λεάο θέτουν τα στάνταρ για το αύριο της Μίλαν!

Τεό Ερνάντεζ και Ραφαέλ Λεάο καθάρισαν την Αταλάντα και έδειξαν γιατί αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην Ευρώπη.

Ερνάντεζ και Λεάο θέτουν τα στάνταρ για το αύριο της Μίλαν!

Καθόλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν οι Τεό Ερνάντεζ και Ραφαέλ Λεάο είναι δύο από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της Μίλαν. Ο Γάλλος μπακ και ο Πορτογάλος εξτρέμ έχουν συνθέσει ένα εκρηκτικό δίδυμο πολύ υψηλού επίπεδου στη αριστερή πλευρά των «Ροσονέρι». Στο ματς απέναντι στην Αταλάντα έδωσαν ακόμη μια κορυφαία παράσταση, βοηθώντας την ομάδα τους να βρεθεί αγκαλιά με το Σκουντέτο. Αν η Μίλαν επιθυμεί να συνεχίσει την πρόοδο οφείλει να χτίσει γύρω από τους Ερνάντεζ και Λεάο αλλά και να ενισχυθεί με παίκτες ανάλογης ποιότητας.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube

Κορυφαίο δίδυμο

Η Μίλαν έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο επίπεδο που θέλει να βρίσκεται. Παρόλα αυτά έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει προκειμένου να λογίζεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό έγινε κάτι παραπάνω από φανερό στο φετινό Champions League. Οι «Ροσονέρι» επέστρεψαν μετά από χρόνια απουσίας στη διοργάνωση, όμως τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ομίλου. Προφανώς βρίσκονται σε μια φάση ανοικοδόμησης και χρειάζονται μπόλικες ποιοτικές ενισχύσεις για να πρωταγωνιστήσουν και εκτός Ιταλίας.

Πάντως αν κάπου μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, αυτή είναι η αριστερή τους πλευρά. Εκεί που Τεό Ερνάντεζ και Ραφαέλ Λεάο έχουν ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να κάνουν τη διαφορά. Οι δυο τους αποτελούν ήδη ένα από τα καλύτερα δίδυμα μπακ-εξτρέμ στην Ευρώπη και η πορεία τους μόνο ανοδική μπορεί να είναι. Ο 25χρονος Γάλλος και ο 23χρονος Πορτογάλος υπήρξαν ένα από τα δυνατότερα σημεία της Μίλαν για τη φετινή σεζόν. Δύο παίκτες που διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα και αλληλοσυμπληρώνουν τέλεια ο ένας τον άλλον. Ερνάντεζ και Λεάο

Μαζί συνθέτουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που υπήρξε καθοριστικός ώστε οι «Ροσονέρι» να βρίσκονται αυτή τη στιγμή μια ανάσα από τον τίτλο. Άλλωστε Λεάο και Ερνάντεζ ήταν αυτοί που καθάρισαν το ματς που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κρίνει το φετινό πρωτάθλημα. Η Αταλάντα ήταν το σημαντικότερο εμπόδιο ανάμεσα στη Μίλαν και την επιστροφή στο θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου. Με νίκη θα χρειαζόταν απλά μια ισοπαλία κόντρα στην αδιάφορη Σασουόλο την τελευταία αγωνιστική.

Οι «Μπεργκαμάσκι» πήγαιναν στο «Σαν Σίρο» να παίξουν τη ζωή τους για μια έξοδο στο Europa League. Σε ένα γήπεδο που έβραζε, η άπειρη σε τέτοιες καταστάσεις ομάδα του Πιόλι, θα μπορούσε να δυσκολευτεί αρκετά. Ο Λεάο και ο Ερνάντεζ φρόντισαν ώστε η Μίλαν να εξασφαλίσει πιο εύκολα απ’ ότι αναμενόταν τη νίκη. Με δύο προσωπικά τους γκολ στο 56 και το 75, έδωσαν τέλος στη σεμνή τελετή.

Τεράστιες προοπτικές

Ο Ερνάντεζ και ο Λεάο είναι δύο ιδιαίτερα προικισμένοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε εξαιρετικές ηλικίες. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν πιάσει ακόμη το ταβάνι τους. Με την κατάλληλη δουλειά και τη σωστή νοοτροπία μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Ο Γάλλος είναι ίσως ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας από τότε που άρχισε ξανά να αναρριχείται προς την κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εδώ και μια τριετία λογίζεται ως ένας εκ των κορυφαίων μπακ στον πλανήτη.

Πολλές από τις κορυφαίες ομάδες έχουν ψαχτεί για την περίπτωσή του, όμως εκείνος απαντάει κάθε φορά το ίδιο. Γουστάρει μόνο Μίλαν. Εκεί βρήκε ένα μέρος στο οποίο τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν το χώρο να βγάλει όσα μπορεί μέσα στο γήπεδο. Πρόσφατα ανανέωσε μέχρι το 2026 και έδειξε έμπρακτα ότι σκοπεύει να μείνει για καιρό στο Μιλάνο. Ο Λεάο από την άλλη, έκανε φέτος το μπαμ. Ο Πορτογάλος είναι ένα παιδί που το ταλέντο του βγάζει μάτι.

Όλοι στη Μίλαν περίμεναν την εκτόξευσή του και τελικά την είδαν να παίρνει σάρκα και οστά. Από τη στιγμή που μονιμοποιήθηκε στα εξτρέμ, ο Λεάο έβγαλε μάτια. Η ταχύτητα σε συνδυασμό με τον διασκελισμό του είναι κάτι που θα δυσκόλευε οποιοδήποτε μπακ. Με 14 γκολ και 9 ασίστ σε 41 συμμετοχές έγινε η απειλή στις πτέρυγες της επίθεσης που τόσο έλειπε από τη Μίλαν τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα είναι ο ίσως ο καθοριστικότερος παίκτης για τους «Ροσονέρι» στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο Λεάο μετράει τρία γκολ και τρεις ασίστ στις πέντε σερί νίκες της Μίλαν που την έφεραν και την κράτησαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το συμβόλαιό του λήγει το 2024 και όλος ο οργανισμός έχει ήδη θέσει σαν προτεραιότητα την ανανέωσή του. Ερνάντεζ και Λεάο μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα τα επόμενα χρόνια. Η ενίσχυση του ρόστερ με παίκτες ανάλογων δυνατοτήτων οφείλει να γίνει προαπαιτούμενο για το κλαμπ.

Μελετημένες κινήσεις οδηγός για το μέλλον

Ο Τεό Ερνάντεζ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 με μεταγραφή από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κόστισε κάτι λιγότερο από 22 εκατομμύρια. Λίγες μέρες μετά έγινε κάτοικος Μιλάνο και ο Ραφαέλ Λεάο. 30 εκατομμύρια ήταν το πόσο που δόθηκε στη Λιλ προκειμένου να κλείσει η μεταγραφή. Δύο παίκτες που κόστισαν μαζί 52 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα έχουν αξία πάνω από 60 εκατομμύρια ο καθένας. Δύο μεταγραφές που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Πάολο Μαλντίνι και της εξαιρετικής δουλειάς που έχει κάνει από τότε που ανέλαβε τεχνικός διευθυντής.

Στο ρόστερ των «Ροσονέρι» υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις παικτών. Ποδοσφαιριστών που κόστισαν ελάχιστα σε σχέση με την προσφορά τους στην ομάδα και τη σημερινή τους αξία. Πρώτος και καλύτερος ο Σάντρο Τονάλι. Ένα παιδί που ήρθε από τη Μπρέσια για λιγότερα από 20 εκατομμύρια και δείχνει ικανός να εξελιχθεί στον επόμενο ηγέτη της Μίλαν. Ο Φικάγιο Τομόρι αποκτήθηκε από την Τσέλσι για μόλις 28 εκατομμύρια. Σήμερα είναι ο σημαντικότερος παίκτης της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος.

Ο παρτενέρ του στα τελευταία παιχνίδια Πιέρ Καλουλού κόστισε μόλις 1.20 εκατομμύρια όταν αγοράστηκε από τη Λυόν. Ένα παιδί με φοβερά φυσικά προσόντα που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Στα 21 του δείχνει πως θα αποτελέσει σημαντικό παίκτη της ομάδας για πολλά ακόμη χρόνια. Όλες αυτές οι κινήσεις πρέπει να γίνουν οδηγός για το αύριο της ομάδας. Από δω και πέρα κάθε χρόνος που περνάει θα αυξάνει τις απαιτήσεις.

Η Μίλαν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ξοδεύει αλόγιστα στις μεταγραφές. Γι’ αυτό οφείλει να κινείται έξυπνα. Το παράδειγμα της Λίβερπουλ είναι εκεί για να της δείχνει το δρόμο. Οι «Κόκκινοι» έχουν ξοδέψει πολύ λιγότερα χρήματα από τις Σίτι, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια, όμως καταφέρνουν να βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους. Η Μίλαν βαδίζει στο σωστό δρόμο και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Ένα δίδυμο ανάλογο των Ερνάντεζ-Λεάο για τη δεξιά πλευρά θα ήταν μια καλή αρχή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ