ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Η μέρα που ο Ντρογκμπά γιγάντωσε την Τσέλσι!

Δέκα χρόνια πέρασαν από το βράδυ που ο μεγάλος Ντιντιέ Ντρογκμπά χάρισε στην Τσέλσι το πρώτο της Champions League.

Η μέρα που ο Ντρογκμπά γιγάντωσε την Τσέλσι!

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι μια από τις σημαντικότερες φιγούρες που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά γήπεδα τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ιβοριανός έκανα πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της Τσέλσι και δίκαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους της ιστορίας της. Σαν σήμερα, πριν δέκα χρόνια, ο Ντρογκμπά έζησε το σπουδαιότερο βράδυ της καριέρας του. Ήταν εκείνος που στον τελικό απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου υπέγραψε την κατάκτηση του πρώτου Champions League στην ιστορία των «Μπλε». Μια ημερομηνία σταθμός για τον σύλλογο που εκείνο το βράδυ άλλαξε επίπεδο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube

Το Champions League της κάθαρσης

Η Τσέλσι ήταν το πρώτο παράδειγμα ομάδας στη σύγχρονη εποχή που από τη μία στιγμή στην άλλη άλλαξε επίπεδο εξαιτίας ενός νέου -ζάμπλουτου- ιδιοκτήτη. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν εκείνος που το 2003 αποφάσιζε να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας, επενδύοντας σε αυτή τα πολλά εκατομμύριά του. Στη συνέχεια τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν που και αυτές είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν και την θέση τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να εκτοξεύεται.

Όπως ήδη γνωρίζετε οι συγκεκριμένες ομάδες δυσκολεύονται αρκετά να κερδίσουν τη συμπάθεια από το ευρύ κοινό. Ο τρόπος με τον οποίο ανελίχθηκαν δεν χαίρει εκτίμησης από τον ουδέτερο ποδοσφαιρόφιλο που παραδοσιακά προτιμά ομάδες με ιστορία και βαριά φανέλα. Αυτό που συχνά χρησιμοποιείται ως μέσο κριτικής είναι το Champions League. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι αυτή με το μεγαλύτερο κύρος και πρεστίζ. Για να την κατακτήσεις οφείλεις εκτός από χρήματα να διαθέτεις προσωπικότητα και χαρακτήρα σαν ομάδα.

Η Σίτι και η Παρί έχουν χτυπηθεί αλύπητα όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της αδυναμίας τους να κερδίσουν το τρόπαιο. Κάθε φορά που αποτυγχάνουν όλοι στέκονται στο πως τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να κάνουν μια ομάδα μεγάλη. Σαν σήμερα πριν δέκα χρόνια, η Τσέλσι κατάφερε να λυτρωθεί από αυτή την τοξικότητα. Στον τελικό απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ. Οι Βαυαροί έπαιζαν μέσα στο σπίτι τους, ήταν καλύτερη ομάδα και προηγήθηκαν στο σκορ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης είχαν σχεδόν αγγίξει το τρόπαιο, όμως κάπου εκεί μίλησε ένα από τα μεγαλύτερα φορ της σύγχρονης ποδοσφαιρικής εποχής. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο άνθρωπος των μεγάλων στιγμών δήλωσε βροντερό παρόν στο μεγαλύτερο ματς στην ιστορία του συλλόγου. Με μια συγκλονιστική εμφάνιση, ήταν αυτός που έκρινε τον τελικό, χάρισε το τρόπαιο στους «Μπλε» και άλλαξε μια για πάντα τη θέση τους στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο τελικός του Ντρογκμπά

Η σεζόν 11/12 ήταν μια αρκετά περίεργη χρονιά για την Τσέλσι. Το στοίχημα Βίλας Μπόας δεν βγήκε και ο Πορτογάλος απολύθηκε τον Μάρτιο. Η εικόνα της ομάδας ήταν κάκιστη και η απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας είχε ανοίξει για τα καλά. Η σεζόν βάδιζε ολοταχώς προς την απόλυτη αποτυχία, όμως ο θεός του ποδοσφαίρου είχε άλλα πλάνα. Τη θέση του Βίλας Μπόας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος βοηθός του. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Ο Ιταλός θα έδειχνε αργότερα πως δεν είχε να πει και πολλά σαν προπονητής, όμως εκείνο το διάστημα ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσός.

Στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ η Τσέλσι -με Βίλας Μπόας- είχε ηττηθεί με 3-1 από τη Νάπολι στην Ιταλία. Με τον Ντι Ματέο στον πάγκο κατάφερε να πάρει μεγάλη πρόκριση κερδίζοντας με 4-1 στη ρεβάνς μετά από παράταση. Στα προημιτελικά η τύχη της χαμογέλασε καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Μπενφίκα την οποία απέκλεισε με δύο νίκες. Κάπου εκεί το πράγμα άρχισε να ζορίζει. Η πανίσχυρη Μπαρτσελόνα έμοιαζε με ανυπέρβλητο εμπόδιο στα ημιτελικά, όμως οι «Μπλε» κατάφεραν να κάνουν τεράστια υπέρβαση και να βρεθούν στον τελικό του Μονάχου.

Εκεί τους περίμενε η Μπάγερν που μέσα στο «Αλιάνζ Αρένα» έμοιαζε ανίκητη. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε διαφορετική άποψη. Ο τελικός της 19ης Μαΐου του 2012 έμελλε να σημαδευτεί από τον Ιβοριανό επιθετικό. Ήταν της μοίρας γραφτό. Στο 88ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Μάτα, ο Ντρογκμπά σηκώνεται και με μια κεφαλιά-δυναμίτη κάνει το 1-1. Το ματς πάει στην παράταση και στο 94ο λεπτό ο πρώην φορ της Τσέλσι ανατρέπει τον Ριμπερί μέσα στην περιοχή.

Τίποτα όμως δεν μπορούσε να πάει στραβά εκείνο το βράδυ. Ο Ρόμπεν αστοχεί και ο τελικός οδηγείται στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ενώ η Μπάγερν προηγείται, Όλιτς και Σβάινσταϊγκερ αστοχούν σε διαδοχικές εκτελέσεις. Αν η Τσέλσι ευστοχούσε στο τελευταίο πέναλτι έπαιρνε το τρόπαιο. Ποιος βρέθηκε εκεί για να εκτελέσει; Ο Ντρογκμπά φυσικά; Και τι έκανε; Το έβαλε φυσικά.

Η διαφορά του μεγάλου παίκτη

Η Τσέλσι εκείνης της χρονιάς δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο σαν ομάδα. Για την ακρίβεια ήταν μια από τις χειρότερες εκδοχές της στην εποχή Αμπράμοβιτς. Θα έλεγε κανείς ότι εκείνη την περίοδο έκλεινε σιγά σιγά ο κύκλος μιας ομάδας που πέτυχε σπουδαία πράγματα τα προηγούμενα χρόνια. Η αγία τετράδα των Τσεχ, Τέρι, Λάμπαρντ και Ντρογκμπά έμπαινε σε φάση δύσης και οι «Μπλε» έπρεπε να ετοιμαστούν για τη νέα εποχή. Πράγματι αυτό συνέβη με παίκτες όπως οι Αζάρ, Φάμπρεγκας, Ντιέγκο Κόστα, Γουίλιαν, Αθπιλικουέτα και Μάτιτς να πρωταγωνιστούν στις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων του 2015 και του 2017.

Παρόλα αυτά οι παλιοσειρές δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα. Η σεζόν 11/12 ήταν το κύκνειο άσμα μιας σπουδαίας φουρνιάς ποδοσφαιριστών. Ο τρόπος τους να ανταποδώσουν στην ομάδα και στον κόσμο της όλα όσα πήραν. Και το έκαναν όπως αρμόζει σε παίκτες του δικού τους μεγέθους. Με την κατάκτηση ενός Champions League. Είχε προηγηθεί και η κατάκτηση του FA Cup, όμως το Champions League ήταν η κορωνίδα. Η Τσέλσι το πέτυχε αυτό σε μια τέτοια σεζόν, επειδή διέθετε μεγάλους παίκτες. Ντρογκμπά

Όχι μόνο σε αξία, αλλά και σε προσωπικότητα. Η εμφάνιση του Ντρογκμπά στον τελικό με τη Μπάγερν, είναι μια εμφάνιση μεγάλου παίκτη. Η ικανότητα του να κρίνεις τέτοια ματς, σε τέτοια χρονικά σημεία δεν διδάσκεται. Έχει να κάνει με τον ατσάλινο χαρακτήρα που δεν λυγίζει ακόμα και με δέκα τόνους πίεση. Παίκτες όπως ο Ντρογκμπά βοήθησαν τη Τσέλσι να ξεφύγει από το στάτους της νεόπλουτης ομάδας.

Να μη βλέπει το όνομά της να μπαίνει σε συζητήσεις δίπλα από τα ονόματα της Σίτι ή της Παρί. Βραδιές όπως εκείνη είναι εκεί για να θυμίζουν σε όλους ότι η ιστορία της δεν καθορίζεται μόνο από τα λεφτά του Αμπράμοβιτς. Το 2012 ήταν η χρονιά που οι «Μπλε» κέρδισαν τον σεβασμό του Ευρωπαϊκού κοινού. Φρόντισε γι’ αυτό ο τεράστιος Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ