ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Συγκλόνισε η μάχη της ουράς : Η σωτηρία της Λίντς έγινε ο θάνατος της Μπέρνλι (vid)

Η Λιντς Γιουνάιτεντ έσωσε το τομάρι της κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην Πρέμιερ σε βάρος της Μπέρνλι.

Συγκλόνισε η μάχη της ουράς : Η σωτηρία της Λίντς έγινε ο θάνατος της Μπέρνλι (vid)

Η μάχη του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ μας έκανε να αγνοήσουμε το συγκλονιστικό φινάλε στη μάχη της ουράς. Λιντς Γιουνάιτεντ και Μπέρνλι πάλεψαν την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πριν τα παιχνίδια τους με την Μπρέντφορντ και την Νιουκάστλ αντίστοιχα, η Μπέρνλι είχε το πλεονέκτημα. Η Λιντς χρειαζόταν καλύτερο αποτέλεσμα για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Το απόγευμα ξεκίνησε ιδανικά για τη Λιντς και καταστροφικά για την Μπέρνλι. Τα μεν «παγώνια» προηγήθηκαν με 1-0 στο 56΄χάρη σε πέναλτι του Ραφίνια ενώ οι δε «clarets» βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 20ο λεπτό. Μέχρι το 60ο λεπτό, μάλιστα, η Μπέρνλι έχανε με 2-0 μετά από δύο τέρματα του Κάλουμ Γουίλσον.

Ωστόσο, η αδιάφορη Μπρέντφορντ ισοφάρισε σε 1-1 στο 76ο λεπτό, δίνοντας ελπίδα στους οπαδούς που βρίσκονταν στο «Τερφ Μουρ». Η Μπέρνλι μείωσε σε 2-1 στο 69ο λεπτό και ήθελε ένα ακόμη τέρμα για να κρατάει τη σωτηρία στα χέρια της.

Το σενάριο, όμως, ήταν διαφορετικά γραμμένο. Η Μπέρνλι έχασε τεράστιες ευκαιρίες να ισοφαρίσει και ο Τζακ Χάρισον χάρισε τη νίκη στη Λιντς στο 90+3.

Η Λιντς έσωσε μία φαινομενικά καταδικασμένη χρονιά

Τα «παγώνια» έστω και την ύστατη στιγμή έσωσαν τη χρονιά. Η αλλαγή προπονητή 12 αγωνιστικές πριν το πέσιμο της καρό σημαίας αποδείχτηκε καθοριστική. Ο Τζέσε Μαρτς διαδέχτηκε τον Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο. Τα «παγώνια» έγιναν περισσότερα κυνικά και περιόρισαν τα επιθετικά ρίσκα που έπαιρναν.

Έτσι, εξασφάλισαν ότι θα βρίσκονται για 3η σερί χρονιά στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου, παρόλο που αποτέλεσαν τη 2η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

«Ήξερα ότι θα χρειαζόταν όλο μου το είναι όταν ήρθα εδώ και αυτό αποδείχτηκε αλήθεια. Άκουσα πολλά για τη Λιντς Γιουνάιτεντ να τα καταφέρνει με σκληρό τρόπο. Μέρος της δουλειάς μου είναι να αλλάξω αυτή τη νοοτροπία για να πω ότι αξίζουμε περισσότερα. Είμαστε ένας απίστευτος σύλλογος με μια απίστευτη ομάδα. Πιστεύουμε ότι αξίζουμε αυτό που έχουμε» είπε ο Μαρτς στο BBC Sport.




Μπέρνλι: Στην Τσάμπιονσιπ μετά από έξι χρόνια

Την ίδια ώρα η Μπέρνλι υποβιβάστηκε στη Τσάμπιονσιπ μετά από έξι χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Οι «clarets» κάθε χρόνο ήταν φαβορί για τον υποβιβασμό και κάθε φορά έσωζαν την παρτίδα. Τα εύσημα, φυσικά, πρέπει να πάνε στον Σον Ντάις, ο οποίος με ένα εξαιρετικά μέτριο ρόστερ κάθε χρόνο κρατούσε την ομάδα στην κατηγορία.

Υπό τις οδηγίες του Ντάις, ο σύλλογος κέρδισε την άνοδο το 2015-16. Η ομάδα κατάφερε να βγει ακόμα και στην Ευρώπη για πρώτη φορά από το 1967 τερματίζοντας στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ τξ σεζόν 2017-18. Το ευρωπαϊκό ταξίδι περιλάμβανε ταξίδια στη Σκωτία, την Τουρκία και την Ελλάδα πριν χάσει από τον Ολυμπιακό στον γύρο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

«Έχουμε μια ομάδα παικτών που είναι αποκαρδιωμένοι», είπε ο προσωρινός προπονητής, Μάικ Τζάκσον, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ντάις και ανέλαβε να σώσει την ομάδα, οχτώ αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.

«Υπάρχει πολύ συναίσθημα. Οι οπαδοί ήταν κολλημένοι μαζί μας. Είναι ο σύλλογος τους και είμαστε απογοητευμένοι που δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε αυτό που ήθελαν. Ελπίζω να είδαν μια ομάδα να αγωνίζεται για αυτούς».




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ