ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Τι ξημερώνει για Ρεάλ, Παρί και Μπαπέ μετά τη μεγάλη απόφαση;

Το σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Μπαπέ έφτασε στο τέλος του με την απόφασή του να δημιουργεί νέα δεδομένα για Ρεάλ και Παρί.

Τι ξημερώνει για Ρεάλ, Παρί και Μπαπέ μετά τη μεγάλη απόφαση;

Πριν λίγες μέρες γράφαμε από εδώ πως ο Κιλιάν Μπαπέ έχει αρχίσει να κουράζει με το πόσο τραβάει την υπόθεση σχετικά με το σε ποια ομάδα θα παίζει του χρόνου. Ο 23χρονος Γάλλος φαίνεται πως μας άκουσε, καθώς μια μέρα μετά ανακοίνωσε την απόφασή του. Μια απόφαση που σίγουρα ξάφνιασε αρκετό κόσμο και που επηρεάζει καθοριστικά τα πλάνα των Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν στο άμεσο μέλλον.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Σκληρή και ασυνήθιστη ήττα για τη Ρεάλ

Σε όλο αυτό το διάστημα η Ρεάλ Μαδρίτης χειριζόταν την υπόθεση με τον αέρα του απόλυτου φαβορί. Όλος ο πλανήτης γνώριζε πως ο Μπαπέ θέλει να παίξει για εκείνη. Έφτασε μια ανάσα από το να το καταφέρει το περασμένο καλοκαίρι. Εκεί που ζήτησε από την Παρί να τον αφήσει να φύγει για Μαδρίτη, με τους «Μερένχες» να προσφέρουν 170 εκατομμύρια για την απόκτησή του. Τότε όλοι πιστεύαμε πως η άρνηση των Γάλλων ήταν παρανοϊκή μιας και θα έχαναν τον παίκτη ελεύθερο το επόμενο καλοκαίρι.

Τόσο σίγουροι ήμασταν πως ο Μπαπέ θα είναι παίκτης της Ρεάλ από τη νέα σεζόν. Η αλήθεια είναι πως σπάνια ένας παίκτης απορρίπτει τη «Βασίλισσα». Πόσο μάλλον κάποιος που έχει δηλώσει ανοικτά πως την υποστηρίζει από μικρός και πως αποτελεί παιδικό όνειρο του να αγωνιστεί με τα χρώματά της. Η είδηση ανανέωσης του Μπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης που υπέστη μια πρωτόγνωρη ήττα σε επικοινωνιακό επίπεδο. Μπαπέ

Λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί η απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Νορβηγός ήταν επίσης ένας μεγάλος μεταγραφικός στόχος που χάθηκε. Κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν υπήρξε ένα αρκετά πιθανό σενάριο στο οποίο η Ρεάλ έπαιρνε και Χάαλαντ και Μπαπέ. Τελικά είδε τους δύο πιο ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές παγκοσμίως να διαλέγουν άλλους δρόμους, υπογράφοντας σε δύο ομάδες που η ίδια απέκλεισε στο φετινό Champions League.

Από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστεί την κατάσταση ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Η φετινή πορεία της ομάδας ήταν εντυπωσιακή και η δυναμική που υπάρχει είναι τεράστια. Μια ενδεχόμενη μεταγραφή του Μπαπέ θα απογείωνε τα πάντα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όμως ο Γάλλος τους χάλασε τα σχέδια. Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε είναι πως θα απαντήσει σε μεταγραφικό επίπεδο και ποιος ή ποιοι θα έρθουν για να απαλύνουν τον πόνο.

Κράτησε ζωντανή την ελπίδα με κάθε κόστος η Παρί

Στο απέναντι στρατόπεδο επικρατούν τα εντελώς αντίθετα συναισθήματα. Για την Παρί η ανανέωση του Μπαπέ συνιστά σπουδαίο κατόρθωμα ακόμα κι αν χρειάστηκε ο ουρανός με τα άστρα για να γίνει πραγματικότητα. Όταν ξεκινάς έχοντας τα πάντα εναντίον σου και τελικά τα καταφέρνεις, δε μπορεί παρά να νιώθεις καλά γι’ αυτό. Η Παρί είχε να ανταγωνιστεί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μια ομάδα με το μεγαλύτερο μέγεθος και κύρος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που πριν μερικούς μήνες την ισοπέδωσε και την πέταξε εκτός συνέχειας Champions League.

Παράλληλα ο παίκτης που προσπαθούσε να κρατήσει, είχε δηλώσει την ξεκάθαρη προτίμησή του για τη Ρεάλ. Η εντυπωσιακή μεταγραφική περίοδος του περσινού καλοκαιριού είχε γεννήσει την ελπίδα πως η ομάδα θα καταφέρει επιτέλους να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Αποκτήθηκαν παίκτες παγκόσμιας κλάσης, με εμπειρία σε πρωταθλητισμό και αμέτρητες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Όλα αυτά τη στιγμή που τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει στον τελικό και στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στην αρχή της φετινής σεζόν ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο αποκλεισμός στην πρώτη φάση των νοκ άουτ ήταν μια αποτυχία που έκανε θόρυβο. Αυτό σε συνδυασμό με την επικείμενη αποχώρηση του Μπαπέ δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα γύρω από την ομάδα. Η περίφημη τριάδα των Μπαπέ-Νεϊμάρ-Μέσι ήταν κάτι που δεν προλάβαμε να δούμε τι μπορεί να κάνει.

Τα παιχνίδια που έπαιξαν μαζί ήταν λίγα και τα περισσότερα ήρθαν στο τέλος της σεζόν, όταν όλα είχαν κριθεί. Με την παραμονή του Γάλλου, η τριάδα της Παρί θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Η ελπίδα για κατάκτηση της απόλυτης κορυφής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παραμένει ζωντανή. Οι Παριζιάνοι θα ξεκινήσουν ακόμη μια σεζόν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί. Όσο κι αν γελάμε με τις απανωτές αποτυχίες τους, δεν μπορούμε να ξεγράψουμε μια ομάδα με τέτοιο ρόστερ.

Το μεγάλο στοίχημα του Μπαπέ

Η απόφαση του Μπαπέ να ανανεώσει με την Παρί προκάλεσε αρνητική εντύπωση στην κοινή γνώμη. Όλοι θεώρησαν πως είναι μια απόφαση που βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια. Πως αλλιώς απορρίπτεις το παιδικό σου όνειρο για μια ομάδα που έχει τη στάμπα της αποτυχημένης; Πράγματι -αν ισχύουν όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας- τα χρήματα που του έδωσε η Παρί είναι πέρα από κάθε λογική. Κατά πάσα πιθανότητα ήταν αυτά που τον έπεισαν να μείνει.

Είναι λογικό όλα αυτά να επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα του παίκτη. Φανταστείτε ωστόσο τι θα γίνει σε περίπτωση που ο Μπαπέ καταφέρει να φέρει το τρόπαιο του Champions League στο Παρίσι. Τι θα γίνει αν ένα παιδί γέννημα θρέμμα της πόλης, καταφέρει να οδηγήσει την τοπική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Πως θα μεταμορφωθεί σε ήρωα όχι μόνο για την Παρί αλλά και για ολόκληρη τη Γαλλία. Εκεί όλοι θα ξεχάσουν πόσα λεφτά παίρνει ή τι επιρροή έχει στις αποφάσεις του συλλόγου.

Στο παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο τα πάντα εξαρτώνται από την αποτυχία ή την επιτυχία. Για τον Μπαπέ η επιτυχία στο Παρίσι θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από την επιτυχία στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ θα είναι πάντα η Ρεάλ. Ό,τι κι αν πετύχει κάποιος με τη φανέλα της, θα είναι πάντα εκείνη σε πρώτο πλάνο. Για εκείνους του Champions League είναι ακόμα ένα μεγάλο τρόπαιο. Αντίθετα για την Παρί σημαίνει τα πάντα.

Μόνο αν το κατακτήσει θα καταφέρει να αποτινάξει από πάνω της τη ταμπέλα του νεόπλουτου κλαμπ με φανέλα σε βάρος πούπουλου. Για τον Μπαπέ είναι τεράστια πρόκληση το να τα καταφέρει. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως είναι ακόμα μόλις 23 ετών. Η απόφασή του να απορρίψει τη Ρεάλ μπορεί να θεωρείται ανόητη, όμως σε μια διαφορετική ανάγνωση είναι και γενναία. Ανεξαρτήτως από το πόσα χρήματα θα μπουν στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ