ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa Conference League

H ρωμαϊκή αυτοκρατορία αντεπιτίθεται: Η Ρόμα κατέκτησε το Conference League! (vid)

To γκολ του Νικολό Ζανιόλο στο 32' ήταν αρκετό για τη Ρόμα, ώστε να νικήσει 1-0 τη Φέγενορντ και να κατακτήσει το πρώτο Conference League.

H ρωμαϊκή αυτοκρατορία αντεπιτίθεται: Η Ρόμα κατέκτησε το Conference League! (vid)

Δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο στον τελικό. Έπαιξε, όμως, σαν μία ομάδα που έχει χτίσει και δημιουργήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο, ώστε να κατακτήσει τον τελικό κόντρα στη Φέγενορντ. Και έτσι έγινε για τη Ρόμα!

Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν στον τελικό του Conference League με σκορ 1-0 και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο του εν λόγω θεσμού. Αυτό συνέβη χάρη στο τέρμα του Νικολό Ζανιόλο στο 32′.

Οι Ολλανδοί έπαιξαν καλύτερα και είχαν περισσότερες ευκαιρίες. Ωστόσο, δεν είχαν το γκολ. Αντιθέτως, είδαν την μπάλα να χτυπάει δύο φορές στα δοκάρια της εστίας του Ρουί Πατρίτσιο.

Ξεχώρισε και πάλι για τον πανηγυρισμό του ο «special one».

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Φέγενορντ τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά. Οι παίκτες της Ρόμα όσο και αν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο έδειξαν ότι δεν μπορούσαν να… ηρεμήσουν τους Ολλανδούς. Μάλιστα, ο τραυματισμός του Χένρικ Μικιταριάν στο 17′ έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα για τους Ιταλούς με τον Ολιβέιρα να μπαίνει στη θέση του.

Παρόλα αυτά και με το πέρασμα του χρόνου η Ρόμα όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά, κατάφερε να «κοιμίσει» τη Φέγενορντ με τον τρόπο παιχνιδιού της. Και κάπως έτσι στο 32′ ο Νικολό Ζανιόλο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το γέμισμα του Μαντσίνι. Ο Ιταλός στράικερ κατέβασε ωραία με το στήθος και με ακόμη καλύτερο τελείωμα με το «μυτάκι» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του συλλόγου από το Ρότερνταμ.

Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι. Τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους συμπαίκτες του με τον Ζοσέ Μουρίνιο να δείχνει σε όλους να… ηρεμήσουν. Παρόλα αυτά από εκείνο το σημείο ως και το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Φέγενορντ μπήκε ακόμη πιο… γκαζωμένη και είχε δύο μεγάλες στιγμές για να κάνει το 1-1. Αλλά στάθηκε άτυχη, αφού και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Ρουί Πατρίτσιο. Η πρώτη φάση έγινε στο 47′ με τον έμπειρο κίπερ να δείχνει την κλάση του και η δεύτερη στο με τον Άουρσενς με το σουτ του να βρίσκει πρώτα στον Πατρίτσιο και μετά στο δοκάρι του.

Η Ρόμα όσο και αν προσπάθησε να ρίξει, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, τον ρυθμό δεν τα κατάφερε. Οι Ιταλοί έχαναν εύκολα την μπάλα και έτσι έδιναν την ευκαιρία στους Ολλανδούς να βγαίνουν ξανά και ξανά μπροστά, αλλά χωρίς καμία επιτυχία στο τέλος.

H ιταλική ομάδα παραλίγο να κάνει το 2-0 λίγο πριν το τέλος με το σουτ του Πελεγκρίνι. Όμως, ο κίπερ της Φέγενορντ ήταν σε ετοιμότητα. Έτσι, όσο και αν προσπάθησε η ομάδα από το ολλανδικό λιμάνι δεν τα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με το 1-0 να μένει ως το τέλος και τη Ρόμα να κατακτά τον πρώτο της τίτλο, μετά από το 2008 και το Coppa Italia.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ