ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Με Τσουαμενί η Ρεάλ αποκτά την πιο πλήρη μεσαία γραμμή στην Ευρώπη!

Ο Ορελιέν Τσουαμενί βρίσκεται μια ανάσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης που με την απόκτησή του είναι πανέτοιμη για το αύριο των χαφ της.

Με Τσουαμενί η Ρεάλ αποκτά την πιο πλήρη μεσαία γραμμή στην Ευρώπη!

Ο Ορελιέν Τσουαμενί είναι ένα παιδί που ξεχώρισε τα δύο τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Μονακό. Ο 22χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος εξελίχθηκε ραγδαία φτάνοντας στο σημείο να θεωρείται ο πιο πολλά υποσχόμενος παίκτης στη θέση του. Η ενέργεια και η δύναμή του σε συνδυασμό με το μεστό παιχνίδι του τράβηξε το ενδιαφέρον των δύο φιναλίστ του Champions League. Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ προσέγγισαν τη Μονακό για τον παίκτη, όμως εκείνος ήταν ξεκάθαρος στα θέλω του.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube

Ωρίμασε γρήγορα

Ο Τσουαμενί ήρθε στη Μονακό με μεταγραφή από τη Μπορντό τον Γενάρη του 2020. Στην αρχή τα πάντα πήγαν στραβά για εκείνον στο Πριγκιπάτο. Σχεδόν ένα μήνα μετά τη μετακίνησή του εκεί ξεσπά η πανδημία. Το πρωτάθλημα διακόπτεται και ο Γάλλος πραγματοποιεί μόλις τρεις συμμετοχές χωρίς να προλάβει να δείξει την αξία του. Παρόλα αυτά η επόμενη σεζόν τον βρίσκει στα βασικά πλάνα του Νίκο Κόβατς. Ο Κροάτης τεχνικός τον ξεκινάει βασικό στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και έκτοτε παίζει ασταμάτητα.

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος εξελίχθηκε γρήγορα σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες για τη Μονακό. Η επιβλητική του παρουσία στο κέντρο και η ωριμότητα στο παιχνίδι του τον έκαναν να ξεχωρίσει. Οι μεγάλοι της Ευρώπης τον βάζουν στις λίστες τους όμως εκείνος δεν βιάζεται. Επιλέγει να μείνει για μια ακόμη χρονιά στη Μονακό και συνεχίζει τη ραγδαία εξέλιξή του.

Τον Σεπτέμβρη του 2021 θα κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών της Γαλλίας και από τότε βρίσκεται μόνιμα στις κλήσεις του Ντεσάν. Με την πάροδο του χρόνου αποκτά όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Γίνεται καλύτερος με τη μπάλα στα πόδια και αναλαμβάνει περισσότερος πρωτοβουλίες. Η επιλογή του να μείνει για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα αποδεικνύεται σοφή. Τα συνεχόμενα παιχνίδια τον βοηθούν να επισπεύσει κάποια βήματα.

Η φετινή του σεζόν έκλεισε με 50 συμμετοχές, 4.230 αγωνιστικά λεπτά και πολύ σημαντικές παραστάσεις. Πλέον όλοι αναγνωρίζουν πως ο Ορελιέν Τσουαμενί είναι ένας παίκτης που ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης είδαν στο πρόσωπό του μια ιδανική προσθήκη για τις γεμάτες ένταση και ενέργεια μεσαίες γραμμές τους. Οι προσφορές τους ήταν παρεμφερείς, όμως ο Γάλλος έκανε σαφές ότι θέλει να συνεχίσει στην Ισπανία.

Το τελευταίο κομμάτι πριν την αλλαγή φρουράς

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που το κέντρο της αποτελεί σήμα κατατεθέν τα τελευταία χρόνια. Κασεμίρο, Κρος και Μόντριτς είναι από τους βασικότερους συντελεστές σε κάθε σύγχρονη επιτυχία της ομάδας και μια από τις καλύτερες τριάδες χαφ που έχουμε δει ποτέ. Οι τρεις τους παίζουν ασταμάτητα μαζί εδώ και μια επταετία. Η χημεία που έχουν αναπτύξει έχει περάσει στη σφαίρα του φανταστικού και ο τρόπος που συνεργάζονται είναι για σεμινάριο.

Θα μπορούσαμε να αναλύουμε την τεράστια προσφορά τους στη «Βασίλισσα» όμως μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν την αξία και τα πεπραγμένα τους. Ο Βραζιλιάνος, ο Γερμανός και ο Κροάτης παραμένουν μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για τη Ρεάλ. Είναι εκείνοι που με εντυπωσιακή συνέπεια εξακολουθούν να κάνουν τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Παρόλα αυτά ο χρόνος αγγίζει τους πάντες. Στη Ρεάλ το γνωρίζουν καλά αυτό και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα πριν η τριάδα τους αρχίσει να φθείρεται.

Ο Τσουαμενί είναι το τελευταίο κομμάτι μιας νέας τριάδας που στη Μαδρίτη ελπίζουν να αντικαταστήσει επάξια τους τρεις ζωντανούς θρύλους της. Το περασμένο καλοκαίρι είχαν αποκτήσει ακόμη ένα τεράστιο ταλέντο του γαλλικού ποδοσφαίρου. Τον Εντουάρντ Καμαβινγκά. Ο 20χρονος μέσος άφησε εξαιρετικά δείγματα γραφής στην πρώτη του χρονιά στο «Μπερναμπέου» και έδειξε ικανός να σηκώσει το βάρος.

Δίπλα σε αυτούς τους δύο προσθέστε τον -εδώ και χρόνια δοκιμασμένο- Φεντερίκο Βαλβέρδε και έχετε την εικόνα για το αύριο της Ρεάλ όσον αφορά τα χαφ της. Τσουαμενί, Καμαβινγκά και Βαλβέρδε έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 22.3 χρόνια. Κάτι παραπάνω από μια δεκαετία διαφορά σε σχέση με τον μέσο όρο των Κρος, Μόντριτς, Κασεμίρο που βρίσκεται στα 32.6 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε ο Τσουαμενί -και οι υπόλοιποι- θα μάθει από τους καλύτερους πριν έρθει η σειρά του να αναλάβει τα ηνία.

Έτοιμος να προσφέρει από τώρα

Φυσικά ο Τσουαμενί δεν αντιμετωπίζεται από τη Ρεάλ ως μια προσθήκη για το μέλλον. Είναι απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει και στο παρόν. Άλλωστε μια ομάδα που φιλοδοξεί να δίνει πάνω από 50 ματς σε κάθε σεζόν είναι απαραίτητο να διαθέτει επιλογές. Ειδικά στο κέντρο που οι παίκτες καταπονούνται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Οι Κρος, Κασεμίρο και Μόντριτς μπορεί να θεωρούνται βασικοί, όμως φέτος Βαλβέρδε και Καμαβινγκά μέτρησαν 45 και 44 συμμετοχές αντίστοιχα.

Ο ρόλος τους στην ομάδα δεν ήταν συμπληρωματικός αλλά άκρως σημαντικός. Με ένα χρόνο παραπάνω στις πλάτες τους και μια σεζόν παραπάνω στα πόδια τους οι τρεις του κέντρου θα χρειαστούν ακόμη περισσότερη βοήθεια του χρόνου. Ο Τσουαμενί έρχεται να προσφέρει στη θέση που υπάρχει περισσότερο ανάγκη. Όλα αυτά τα χρόνια ο Κασεμίρο είναι ο μοναδικός καθαρός αμυντικός χαφ στο ρόστερ. Τσουαμενί

Βαλβέρδε και Καμαβινγκά μπορούσαν να δώσουν λύσεις εκεί αλλά η κανονική τους θέση είναι πιο μπροστά. Πλέον δεν χρειάζεται ούτε ο Βραζιλιάνος να καίγεται, ούτε να γίνονται «συμβιβασμοί» τις φορές που δεν είναι διαθέσιμος. Ο Τσουαμενί προσφέρει ποιοτικό βάθος σε μια θέση που μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν υπήρχε. Είναι δεδομένο πως υπολογίζεται ως ένας παίκτης που θα πάρει σημαντικό χρόνο. Με την προσθήκη του, η Ρεάλ δημιουργεί την πιο πλήρη μεσαία γραμμή των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Παράλληλα όχι μόνο προετοιμάζεται για το μέλλον, αλλά δίνει επιπλέον ποδοσφαιρική ζωή στους χαφ της που βρίσκονται σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία. Η έλευση του 22χρονου Γάλλου είναι μια εξαιρετική κίνηση για τους «Μερένχες» στην οποία μόνο θετικά μπορεί να εντοπίσει κανείς. Παρά το κάζο με Μπαπέ, η Ρεάλ συνεχίζει να δυναμώνει σε όλους τους τομείς και δείχνει πως σκοπεύει να παραμείνει στο προσκήνιο για πολλά χρόνια ακόμη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ