ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Ρόμα είχε ανάγκη τον Μουρίνιο και ο Ζοσέ τη Ρόμα!

Ζοσέ Μουρίνιο και Ρόμα εξιλεώθηκαν ποδοσφαιρικά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League, έχοντας ακούσει πολλά τα τελευταία χρόνια.

Η Ρόμα είχε ανάγκη τον Μουρίνιο και ο Ζοσέ τη Ρόμα!

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» είχε πει ο Σόλωνας, ή αλλιώς σε ελεύθερη μετάφραση «μην θεωρείς κανέναν τελειωμένο πριν την ώρα του». Φράση που κάλλιστα θα μπορούσε να ειπωθεί ΞΑΝΑ σε όσους θεωρούν τον Ζοσέ Μουρίνιο «τελειωμένο, ξεπερασμένο, κτλπ». Ο Πορτογάλος μπορεί να μην εντυπωσίασε στην πρώτη του χρονιά με τη Ρόμα, όμως έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Κέρδισε πάλι ένα τρόπαιο.

Ρόμα και Μουρίνιο δεν είχαν καλή ταμπέλα πάνω τους

Για τη Ρόμα, η δεκαετία που πέρασε ήταν πολύ σκληρή. Οι «τζιαλορόσι» κατάφεραν να γιγαντωθούν και να γίνουν μια ισχυρότατη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στην Ιταλία η αυτοκρατορία της Γιουβέντους της στέρησε τρεις φορές το πρωτάθλημα, ενώ έφτασε και μερικά λεπτά μακριά από έναν τελικό Champions League. Ενώ η ομάδα απέδιδε εξαιρετικά, οι τίτλοι δεν ερχόντουσαν. Εξέλιξη πολύ άδικη, σχετικά με τη δουλειά και τον κόπο που είχε πέσει στο συνολικό πρότζεκτ.

Με τον Φονσέκα, το όλο εγχείρημα φαινόταν πως απέτυχε. Ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να οδηγήσει ξανά στο Champions League τους «Ρωμαίους», οι οποίοι έδειχναν πως είχε περάσει η ευκαιρία τους για το παραπάνω βήμα. Με ένα μέτριο ρόστερ και αρκετούς παίκτες-κολώνες σε ξεπερασμένη ηλικία, όλα έδειχναν rebuild. Μάλιστα, με κάποιον προπονητή λαχείο, καθώς το prestige της Ρόμα δεν ήταν αρκετό αν τραβήξει κάποιο μεγάλο όνομα.

Εκεί που κανείς δεν το περίμενε, τον περασμένο Μάιο, ο Μουρίνιο ανακοινώθηκε ως προπονητής. Mια κίνηση που κανείς δεν περίμενε να έρθει τόσο σύντομα μετά την βίαιη αποπομπή του από την Τότεναμ. Αν και οδήγησε τους «πετεινούς» στον τελικό του League Cup, οι Λονδρέζοι προτίμησαν να τον απολύσουν πριν καν γίνει ο αγώνας. Κίνηση που κατέστρεψε το εντυπωσιακό σερί τροπαίων σε κάθε ομάδα που πέρασε, αλλά στέρησε και τελικά το τρόπαιο στην Τότεναμ.

Ο ένας είχε ανάγκη τον άλλο

Η αλήθεια είναι πως η Ρόμα φέτος, δεν αποτέλεσε φόβητρο στην Ιταλία. Με εξαίρεση τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, στο υπόλοιπο διάστημα η ομάδα απέδιδε εξαιρετικά μέτρια. Στα ντέρμπι δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια νίκη, με αποκορύφωμα την ήττα από τη Γιουβέντους με 3-4. Ένα παιχνίδι που έφερε και την μεγάλη αλλαγή στην νοοτροπία των παικτών του «Special One». Από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι και τις 23 Απριλίου, οι «τζιαλορόσι» έμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα. Πολλές φορές βρέθηκαν πολύ κοντά στην ήττα, όμως η άρνηση τους να εναποθέσουν κάτω τα όπλα, απέτρεψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το παρελθόν και μόνο του Ζοσέ είναι ικανό να εμπνεύσει τους παίκτες της Ρόμα. Και όσα έχει πετύχει ο Πορτογάλος, είναι ένας λόγος παραπάνω για τυφλή αφοσίωση στον προπονητή τους. Όπως ακριβώς και έπραξαν (κυρίως) στο δεύτερο μισό της σεζόν. Το πείσμα τους, σε συνδυασμό με την «αστερόσκονη» του Μουρίνιο, έφεραν το αποτέλεσμα που ήθελαν οι διοικούντες του συλλόγου. Ένα τρόπαιο μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Το πέμπτο σε ισάριθμους ευρωπαϊκούς τελικούς στην καριέρα του Ζοσέ.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η ετοιμασία για τη νέα σεζόν στους «τζιαλορόσι». Το όνομα του Μουρίνιο ήταν από μόνο του αρκετό, για να υπάρξουν συνομιλίες με τον Πάουλο Ντιμπάλα, έναν στόχο που πριν λίγα χρόνια θα ήταν απλά ανέγγιχτος. Ο Φραντσέσκο Τότι ήξερε από την αρχή πως ο «Special One» ήταν ο σωστός άνθρωπος για αυτή τη δουλειά. Και όταν μιλά ο «καπιτάνο» για την αγαπημένη του Ρόμα, συνήθως δεν πέφτει έξω.

O αέρας που έχουν στη Ρώμη είναι άλλος. Κάτι που πέρα από το mojo των τωρινών παικτών του συλλόγου, αλλάζει και τους στόχος που μπορεί να ορίσει η ομάδα. Η πίστη του Μουρίνιο στο πλάνο είναι πολύ μεγάλη, Και αν κοτζάμ Ζοσέ πιστεύει σε αυτό, δεν θα μπορέσει να πείσει τους παίκτες του;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ