ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Ο δακρυσμένος Μουρίνιο το ξεστόμισε: «Μένω στη Ρόμα – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο με δάκρυα στα μάτια διαβεβαίωσε ότι θα μείνει στη Ρόμα μετά την κατάκτηση του Europa Conference League.

Ο δακρυσμένος Μουρίνιο το ξεστόμισε: «Μένω στη Ρόμα – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο οδήγησε τη Ρόμα στη γη της επαγγελίας. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία μετά από 61 χρόνια και το Κύπελλο Εκθέσεων. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με 1-0 της Φέγενορντ στον τελικό στα Τίρανα, και έγινε η πρώτη νικήτρια στην ιστορία του Europa Conference League.

Τα δημοσιεύματα εδώ και καιρό αναφέρονται στο μέλλον του Ζοσέ Μουρίνιο. Φήμες θέλουν τη Νιουκάστλ ή την Παρί να του έχουν προσφέρει τεράστιο συμβόλαιο. Ωστόσο, μετά τον τελικό, ο Πορτογάλος προπονητής διαβεβαίωσε ότι του χρόνου θα προπονεί τη Ρόμα.

«Τώρα μένω, δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Ακόμα κι αν προκύψουν κάποιες φήμες, θέλω μόνο να παραμείνω στη Ρόμα. Πρέπει να καταλάβουμε τι θέλουν να κάνουν την επόμενη σεζόν οι ιδιοκτήτες μας, οι οποίοι είναι φανταστικοί άνθρωποι, γιατί αυτό είναι ιστορία. Μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πραγματικά δυνατό project με ειλικρινείς επαγγελματίες. Πρέπει να καθίσουμε και να καταλάβουμε ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη σεζόν».

Αυτός ο τίτλος ήταν ξεχωριστός για τον Μουρίνιο

Αυτό ήταν το 5ο ευρωπαϊκό τρόπαιο του «Special One» σε ισάριθμες συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Προηγουμένως, είχε κατακτήσει 2 φορές το Γιουρόπα Λιγκ (Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και 2 φορές το Τσάμπιονς Λιγκ (Πόρτο, Ίντερ).

Ωστόσο, ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεχώρισε το συγκεκριμένο τίτλο από τους άλλους.

«Με κάθε σεβασμό σε αυτούς με τους οποίους έχω συνεργαστεί, απόψε αισθάνομαι Ρωμαίος, επειδή όλο αυτό είναι απίθανο. Είμαι έντεκα μήνες στη Ρόμα, τα κατάλαβα όλα από την αρχή, από τη στιγμή που ήρθα. Θα μείνει στην ιστορία της Ρόμα, αλλά και στη δική μου. Με κάνει να αισθάνομαι λίγο πιο ηλικιωμένος, αλλά είναι κάτι όμορφο για την καριέρα μου. Τώρα πηγαίνω διακοπές».

«Το πιο ωραίο πράγμα στην καριέρα μου είναι ότι σήκωσα ευρωπαϊκό τρόπαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το έκανα με την Πόρτο, με την Ίντερ έπειτα από χρόνια και το ξανακάνω με τη Ρόμα. Είναι πολύ ξεχωριστό. Είναι ένα πράγμα να κερδίζεις όταν όλοι το περιμένουν και έχει κάνει επενδύσεις γι αυτό. Και είναι άλλο πράγμα να κερδίζεις όταν οι επιτυχίες γίνονται αθάνατες. Αυτό το καθιστά αληθινά ξεχωριστό. Σκέφτομαι τους φίλους της Ρόμα, ελπίζω να μπορούν να διασκεδάσουν και ότι μας περιμένουν για να γιορτάσουμε. Όπως έχω πει στα παιδιά στα αποδυτήρια όταν ήμασταν στο Τορίνο, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, προκριθήκαμε στο Europa League, κάναμε τη δουλειά μας για τη φετινή σεζόν. Τώρα γράφτηκε ιστορία. Γράψαμε ιστορία».

«Το Conference League είναι μία διοργάνωση που από την αρχή είχαμε την αίσθηση ότι ήταν εφικτό να την κατακτήσουμε. Η ομάδα γινόταν πάντα πιο δυνατή και μετά ήρθαν τα ημιτελικά με μία ομάδα της Premier League, με μία μεγάλη Μαρσέιγ, μία μεγάλη Φέγενορντ. Ήταν μια διοργάνωση στην οποία στοχεύαμε. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς, δεν χάσαμε τον τελικό στόχο μας που ήταν η έξοδος στο Europa League».







Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ