ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Το «αντίο» του Μπέιλ ήταν ακριβώς αυτό που του άξιζε!

Περίπου μια δεκαετία μετά, ο Γκάρεθ Μπέιλ αφήνει πίσω του τη Μαδρίτη με αμέτρητες αναμνήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι καλές.

Το «αντίο» του Μπέιλ ήταν ακριβώς αυτό που του άξιζε!

Στα εννιά χρόνια που έμεινε ο Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν κύλησαν όλα ομαλά. Τίτλοι, γκολ, νίκες, κόντρες και απογοήτευση, όλα μαζί συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα. Με τον Ουαλό όμως να αποχαιρετά τη «βασίλισσα» μετά από εννιά χρόνια, ένα πράγμα είναι βέβαιο: ο πραγματικός σεβασμός δεν χάθηκε.

Η μεταγραφική υπέρβαση της Ρεάλ για την τριπλέτα του τρόμου

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ένα από τα ονόματα των νεαρών ποδοσφαιριστών που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον των τεράστιων συλλόγων του πλανήτη ήταν αυτό του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός αστέρας της Τότεναμ, είχε καταφέρει από νεαρή ηλικία να ξεχωρίσει αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ. Τρομακτικά ταχύτατος και δυνατός, λίγο μετά τα 20 του δοκιμάστηκε κυρίως ως εξτρέμ. Πείραμα με απόλυτη επιτυχία, μιας και οι χρονιές του πριν φύγει από το Λονδίνο ήταν απίστευτα καλές.

Για ένα ολόκληρο καλοκαίρι, η Ρεάλ έκανε απανωτές προτάσεις στην Τότεναμ. Τελικά, την τελευταία μέρα του μεταγραφικού παζαριού το καλοκαίρι του 2013 η «βασίλισσα» πέτυχε τζακποτ. Πληρώνοντας 100 εκατομμύρια ευρώ, έσπασε το ρεκόρ αγοράς του Κριστιάνο Ρονάλντο και έφερε τον Βρετανό στη Μαδρίτη. Μαζί με τον Κριστιάνο και τον Καρίμ Μπενζεμά, η δεύτερη γενιά των γκαλάκτικος αποκτούσε την φονική τριπλέτα της. Ή αλλιώς τη λεγόμενη «BBC».

Δεν χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να «δέσει» ο Ουαλός με τους νέους του συμπαίκτες. Από τα πρώτα παιχνίδια οι τρεις ποδοσφαιριστές έδειξαν να συνεννοούνται άριστα, κοντράροντας στα ίσα την επίσης εξωπραγματική MSN (Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες). Μόλις την πρώτη χρονιά η Ρεάλ κατέκτησε το Champions League, κάνοντας το «decima». Mε δικό του γκολ, η Ρεάλ προηγήθηκε στην παράταση και τελικά επικράτησε με 4-1. Αξέχαστο είναι και το γκολ του στον τελικό του Copa del Rey της ίδιας χρονιάς, όπου «κατάπιε» τον Μπάρτρα στο σπριντ και σκόραρε για το τρόπαιο. Δεύτερο τρόπαιο σε λίγους μήνες, με τον ίδιο να κάνει step up στα μεγάλα παιχνίδια.

Οι στιγμές του Μπέιλ στη Mαδρίτη των καθιστούν άνετα θρύλο της ομάδας

Για τρεις σεζόν, ο Μπέιλ αγωνιζόταν σε κορυφαίο επίπεδο. Ψηλά ακόμα και στις τελικές κατατάξεις για τη «Χρυσή Μπάλα», ο νεαρός σταρ έκανε τα πάντα για την ομάδα του. Ωστόσο, τα προβλήματα ξεκίνησαν να έρχονται. Και δυστυχώς για τον ίδιο, δεν οφείλονταν σε κάποια δική του ενέργεια ή αμέλεια. Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο του τον Νοέμβριο του 2016, θα τον κρατούσε εκτός για αρκετές εβδομάδες. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι τραυματισμοί τον πήγαν… καροτσάκι μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο, χάνοντας περίπου 40 παιχνίδια.

Για αυτό το λόγο, ο Ζινεντίν Ζιντάν έμαθε να ζει χωρίς τον Ουαλό, βρίσκοντας αντικαταστάτη για τον «συνήθως απών» Μπέιλ. Έτσι, όταν ήταν πλέον υγιής, η πόρτα για τη βασική ενδεκάδα ήταν κλειστή. Κάπου εκεί ήταν που ράγισε το γυαλί με τον Γάλλο προπονητή και ο ίδιος έγινε το μαύρο πρόβατο στην ομάδα. Λίγους μήνες μετά, θα έδειχνε στον «Ζιζού» τι ήταν αυτό που έχανε. Στον τελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ στο Κίεβο, σκόραρε ένα πραγματικό ποίημα. Ένα γκολ, που παρόμοια του έχουμε δει λίγες φορές, ειδικά σε τελικό. Τόσο καλό, που έκανε ακόμα και τον ίδιο τον Ζιντάν να μην πιστεύει στα μάτια του.

Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική του συνεισφορά στη Μαδρίτη. θα ακολουθούσαν πολλές σεζόν γεμάτες τραυματισμούς και ελάχιστα πράγματα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Μόνο για τη Ρεάλ όμως, καθώς με τη φανέλα της αγαπημένης του Ουαλίας ντυνόταν… ήρωας κάθε φορά. Οι σχέσεις του με τη διοίκηση και τους οπαδούς έφτασαν στο ναδίρ, ωστόσο ο ίδιος ελάχιστα ενδιαφερόταν. Ήξερε πόσα είχε ήδη προσφέρει και όσα λεγόντουσαν, ο ίδιος τα άκουγε βερεσέ.

Το «αντίο» που έπρεπε να δοθεί

Πριν λίγες μέρες ωστόσο, το μίσος έδωσε τη θέση του σε κάτι άλλο. Στον σεβασμό. Ο «κρύος» και πολλές φορές «άκαρδος» Φλορεντίνο Πέρεθ, έδειξε να μαλακώνει. Στους πανηγυρισμούς για τον 14ο τίτλο της ομάδας και πέμπτο για τον ίδιο, ο Ισπανός βρέθηκε κοντά στον Μπέιλ. Και στην παρέλαση της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και τους ευρωπαϊκού στέμματος, ο Ουαλός γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους των «μερένχες». Όπως ακριβώς έκανε και ο ίδιος στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του.

Κοιτάζοντας πίσω δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει μίσος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ