ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μέσι και Αργεντινή νιώθουν πλέον έτοιμοι να τα βάλουν με οποιονδήποτε!

Με τον Λιονέλ Μέσι στο ρόλο του ηγέτη, η Αργεντινή έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα και μπαίνει σε κάθε αγώνα με μάτι που γυαλίζει.

Μέσι και Αργεντινή νιώθουν πλέον έτοιμοι να τα βάλουν με οποιονδήποτε!

Χωρίς καν να συμπληρωθεί χρόνος, ο Λιονέλ Μέσι πανηγύριζε τον δεύτερο τίτλο του με την εθνική Αργεντινής. Στον τελικό του Finalissima η «Αλμπισελέστε» σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Ιταλία και πήρε το τρόπαιο με ένα εμφατικό 3-0. Η Αργεντινή μετρά ένα αήττητο σερί 32 αγώνων και είναι φανερό πως με τον Σκαλόνι στον πάγκο έχει βρει ταυτότητα. Μπορεί το ποδόσφαιρό της να μην βγάζει μάτια, όμως το πάθος και η προσωπικότητα ξεχειλίζουν από μια ομάδα που νιώθει ικανή να τα βάλει με οποιονδήποτε.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Λιγότερο ταλέντο, περισσότερη δίψα

Όσοι έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του 90 και μετά, θυμούνται μια εθνική Αργεντινής που σε κάθε διοργάνωση κατέβαινε ως φαβορί και πάντα απογοήτευε. Πράγματι η «Αλμπισελέστε» είχε πάντα εντυπωσιακά ρόστερ. Παίκτες παγκόσμιας κλάσης που με τις ομάδες τους έκαναν όργια αλλά με την εθνική δεν μπορούσαν να το βρουν με τίποτα. Η Αργεντινή ήταν παραδοσιακά μια από τις μεγάλες απογοητεύσεις κάθε μεγάλου τουρνουά. Η Αγγλία της Λατινικής Αμερικής θα έλεγε κανείς. Δεν είναι τυχαίο πως πριν το Copa America του περσινού καλοκαιριού, μετρούσε 28 χρόνια χωρίς διεθνή τίτλο.

Η μόνη φορά που κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ήταν στο Mundial του 2014. Εκεί έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, αλλά ηττήθηκε στην παράταση από τους Γερμανούς. Από εκείνη τη διοργάνωση και μετά, η ποιότητα του ρόστερ των Αργεντίνων άρχισε σταδιακά να πέφτει. Η κοινή γνώμη σταμάτησε να τους θεωρεί φαβορί και όλοι θεώρησαν πως θα αργήσουν πολύ να πετύχουν κάτι καλό. Τελικά όπως φάνηκε αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσαν να τους κάνουν.

Απαλλαγμένη από το βάρος του φαβορί η Αργεντινή ανέπνευσε. Η πρόσληψη του Σκαλόνι στη θέση του πρώτου προπονητή, ήταν αυτό που χρειαζόταν για να δέσει το γλυκό. Η Αργεντινή μεταμορφώθηκε από υπεροπτικό φαβορί σε λυσσασμένο αουτσάιντερ. Βρήκε ταυτότητα και απέκτησε πίστη στον εαυτό της. Μέσα από τα καλά αποτελέσματα αυτή πιστή γρήγορα γιγαντώθηκε.

Με τον Μέσι να δίνει τον τόνο, η ομάδα του Σκαλόνι άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει όποιον αντίπαλο βρει μπροστά της. Και πράγματι έτσι είναι. Με τελευταία ήττα τον Ιούλιο του 2019, η Αργεντινή κατέχει το μεγαλύτερο ενεργό αήττητο σερί εθνικής ομάδας στον κόσμο. Ο Μέσι και η παρέα του είναι αήττητοι εδώ και 32 ματς. Σε αυτό το διάστημα έχουν κατακτήσει δύο τίτλους. Το Copa America απέναντι στη Βραζιλία και το Finalissima απέναντι στην Ιταλία. Καθόλου άσχημα.

Συσπειρώθηκε γύρω από τον Μέσι

Το ότι η σημερινή εθνική Αργεντινής δεν διαθέτει το ίδιο ταλέντο με παλαιότερα, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν στο ρόστερ της παιχταράδες. Για την ακρίβεια αρχηγός και ηγέτης της ομάδας είναι ο ίσως πιο ταλαντούχος παίκτης που έχουμε δει ποτέ. Ο Λιονέλ Μέσι. Για τον 34χρονο Αργεντίνο, η εθνική αποτέλεσε επί χρόνια μεγάλο νταλκά. Ήταν το μοναδικό μέρος όπου αμφισβητούνταν σαν παίκτης. Η αδυναμία του να την οδηγήσει σε έναν τίτλο, τον έφερε πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο να αποχωρήσει από εκείνη το 2016 μετά από τρεις σερί χαμένους τελικούς. Τότε κυριολεκτικά όλη η χώρα βγήκε στους δρόμους για να του αλλάξει τη γνώμη και τελικά τα κατάφερε. Ο Μέσι είναι πρώτος σκόρερ, πρώτος σε συμμετοχές και αρχηγός της εθνικής Αργεντινής. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ο ηγέτης της. Ο άνθρωπος που εμπνέει τους πάντες μέσα και γύρω από την ομάδα. Η φιγούρα που ενώνει. Αργεντινή

Για τον ίδιο αυτό είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα. Μετά από χρόνια εντόνων και συχνά τοξικών σχέσεων με την εθνική, κατάφερε επιτέλους να απολαμβάνει κάθε φορά που φοράει τη φανέλα της. Οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για εκείνον. Τον ακολουθούν πιστά γιατί πιστεύουν σε αυτόν. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του Copa America. Όλοι οι παίκτες έτρεξαν πάνω στον δακρυσμένο Μέσι. Αυτός ο τίτλος τον λύτρωσε.

Πλέον παίζει εντελώς απελευθερωμένος και είναι το Α και το Ω για το σύνολο του Σκαλόνι. Μετά το σίριαλ με την αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα και την μετακόμιση στην Παρί, φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε την καλύτερη εκδοχή του Μέσι με την εθνική Αργεντινής. Ορεξάτος, χαμογελαστός και σταθερά κορυφαίος μέσα στο γήπεδο, ο αρχηγός οδηγεί αυτό το γκρουπ παικτών στο να τρυπάει συνεχώς το ταβάνι του. Το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και στο Κατάρ τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Με το μαχαίρι στα δόντια στο Κατάρ

Αν πριν δύο χρόνια κάποιος έλεγε πως η Αργεντινή έχει την παραμικρή πιθανότητα να πάρει το Mundial του 2022, θα γελούσαμε μαζί του. Δύο χρόνια μετά, αυτή η δήλωση δεν φαίνεται και τόσο εκτός πραγματικότητας. Όχι η Αργεντινή δεν είναι το πρώτο, ούτε το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, είναι όμως ένα αουτσάιντερ που οφείλεις να πάρεις στα σοβαρά. Για πολλούς λόγους.

Πρώτον νιώθουν πολύ άνετα σε αυτό το ρόλο. Ο Σκαλόνι έχει δημιουργήσει μια ομάδα σφιχτή και συμπαγής αμυντικά. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ και ο Κριστιάν Ρομέρο κατάφεραν να εξελιχθούν σε δύο υπερπολύτιμες σταθερές που η Αργεντινή είχε τεράστια ανάγκη. Ο κίπερ της Άστον Βίλα και ο κεντρικός αμυντικός της Τότεναμ προσφέρουν μια ασφάλεια που έλειπε χρόνια από τα μετόπισθεν.

Αυτό σε συνδυασμό με την ποιότητα που υπάρχει μπροστά, κάνουν την Αργεντινή μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Ο ορεξάτος Μέσι μαζί με τον φορμαρισμένο Λαουτάρο Μαρτίνεζ και τον άνθρωπο των μεγάλων στιγμών Ντι Μαρία, είναι ικανοί να διαλύσουν κάθε άμυνα. Ρωτήστε και τους Ιταλούς. Ο δεύτερος λόγος για να πάρεις σοβαρά την Αργεντινή ενόψει Mundial, έχει να κάνει με το ότι μιλάμε για την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής. Για όσους δεν θεωρούν κάτι ιδιαίτερο το Copa America, να θυμίσουμε πως οι πρωταθλητές Ευρώπης Ιταλοί, έμειναν εκτός.

Η «Αλμπισελέστε» πάει στο Mundial με ψυχολογία στα ύψη μετά τις πρόσφατες επιτυχίες και το αήττητο σερί της. Το μεγαλύτερό της όπλο όμως είναι πως αυτή η ψυχολογία συνδυάζεται με κίνητρο. Αυτό θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- το τελευταίο Mundial του Μέσι. Η τελευταία του ευκαιρία να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει και να στείλει στις τρύπες τους τους επικριτές του. Αν κρίνουμε από την επιρροή που έχει στην ομάδα, τότε σίγουρα όλοι θα ματώσουν για να τον δουν να πραγματοποιεί το μεγάλο του όνειρο. Μην τους ξεγράφετε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ