ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Παρί καταστρέφει λίγο περισσότερο την ποδοσφαιρική πιάτσα!

Από τη μέρα τα πετροδόλαρα μπήκαν στο ποδόσφαιρο, το άθλημα «ξίνισε» αρκετά. Με αυτό που (ξανά) έκανε η Παρί όμως, δημιουργείται χάος.

Η Παρί καταστρέφει λίγο περισσότερο την ποδοσφαιρική πιάτσα!

Σε περίπτωση που κάποιος δεν ζει κάτω από βράχο, όλοι έχουν ακούσει τι γίνεται στην ποδοσφαιρική πιάτσα τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά τον τελικό του Champions League και την κατάκτηση του 14ου τροπαίου από τη Ρεάλ, η προσοχή στρέφεται ξανά στα ζητήματα εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στο θέμα του Κιλιάν Μπαπέ και την ανανέωση του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Για τα επόμενα τρία χρόνια, ο νεαρός σούπερ σταρ θα είναι χωρίς καμία υπερβολή ο απόλυτος άρχοντας στο Παρίσι. Για να μην πολυλογούμε, οι Άραβες έκαναν ξανά χοντρή… πατάτα.

Αλ Κελαϊφί και Παρί τα κατάφεραν ξανά περίφημα!

Καλοκαίρι του 2017. Μετά τα απανωτά χαστούκια στο Champions League, οι ιθύνοντες της Παρί έχουν σκυλιάσει από τις ολοένα και εντυπωσιακότερες αποτυχίες τους. Κάνουν all in και πραγματοποιούν αυτό που κανείς μα κανείς δεν περίμενε ποτέ ότι θα γίνει. Ενεργοποιούν τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα ύψους 222 εκατομμυρίων ευρώ και αλλάζουν για πάντα τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Αυτή η αγορά δημιουργεί τέτοιο πληθωρισμό στο μεταγραφικό παζάρι, με όλες τις ομάδες να εκτοξεύουν στο… Θεό τις απαιτήσεις τους για παίκτες. Οι μεταγραφές με εννιά ψηφία γίνονται πιο συχνές και δημιουργείται μια φούσκα χρημάτων, η οποία αν και δεν έχει σκάσει ακόμα, είναι αναπόφευκτο πως θα συμβεί.

Καλοκαίρι του 2022. Μετά τα απανωτά χαστούκια στο Champions League, οι ιθύνοντες της Παρί έχουν σκυλιάσει από τις ολοένα και εντυπωσιακότερες αποτυχίες τους. Σας θυμίζει κάτι; Τι θα κάνουν αυτή τη φορά οι ζάπλουτοι Καταριανοί για να κ̶α̶τ̶α̶σ̶τ̶ρ̶έ̶ψ̶ο̶υ̶ν̶ ̶ε̶ν̶τ̶ε̶λ̶ώ̶ς̶ ̶τ̶ο̶ ̶π̶ο̶δ̶ό̶σ̶φ̶α̶ι̶ρ̶ο̶ σώσουν την παρτίδα; Πολύ απλά θα κάνουν έναν παίκτη προπονητή-τεχνικό διευθυντή-αντιπρόεδρο. Καταθέτουν μια προσφορά που είναι αδύνατο να αρνηθεί κάποιος στον Κιλιάν Μπαπέ και «δηλητηριάζουν» το μυαλό του. Από εκεί που η μεταγραφή του στη Ρεάλ θεωρείται δεδομένη, ο Γάλλος τους «πακετώνει» και ανανεώνει στην πατρίδα του. Οι συνολικές του αμοιβές για τα επόμενα τρία χρόνια θα αγγίξουν τα 300 (!) εκατομμύρια, ενώ θα έχει τον πρώτο λόγο για αγορές και πωλήσεις. Κοινώς, μια ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια της ίδιας της ομάδας.

Τα τερτίπια του Μπαπέ και του κάθε Μπαπέ καταστρέφουν ομάδες

Από όποια πλευρά και αν πιάσει κάποιος το παραπάνω είναι λάθος. Ο παίκτης δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ λόγο για διοικητικά θέματα σε κανένα άθλημα. Μια πρόταση καλό είναι να υπάρχει, όμως το χτίσιμο ομάδων από τους ίδιους είναι κάτι παράλογο. Στα αποδυτήρια πρέπει να είναι όλοι ίσοι, δείχνοντας έναν παραπάνω σεβασμό στον αρχηγό, με τον προπονητή πάνω από όλους.

Αν ο προπονητής κρίνει πως κάτι πρέπει να γίνει ή όχι για το καλό της ομάδας (πχ η αλλαγή ενός σταρ που δεν αποδίδει καλά σε έναν αγώνα), δεν πρέπει να είναι υπόλογος σε κανέναν. Ούτε σε παίκτη, ούτε σε μέλος της διοίκησης, του οποίου η δουλειά δεν είναι οι τακτικές και οι αγώνες. Τώρα αν ο Μπαπέ ή ο κάθε Μπαπέ στεναχωρηθεί και ζητήσει την απομάκρυνση κάποιου για τέτοιο λόγο, καταλαβαίνουμε πως οι ισορροπίες χάνονται εντελώς.

Με αφορμή ακόμα τη λίστα των 14 «κομμένων» του Μπαπέ από την Παρί, ας σκεφτούμε το απολύτως λογικό. Αν κάποιος από αυτούς τους παίκτες (ή τους εκάστοτε κομμένους από τον Κιλιάν) δεν φύγει, τότε τι γίνεται. Πως θα αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους έναν αυταρχικό δικτάτορα μέσα στα ίδια τους τα αποδυτήρια. Πως θα νιώθουν ελεύθεροι να μιλήσουν σε έναν τέτοιο άνθρωπο, αλλά και πως θα νιώθουν ασφαλείς στην ίδια τους την ομάδα; Πιο πιθανό είναι να αποξενωθεί ο ίδιος ο «μονάρχης» από τους συμπαίκτες του, παρά αυτοί να τον «τρέμουν».

Κοινώς, για ακόμα μια φορά η Παρί πρωτοτύπησε και βρήκε έναν νέο τρόπο να κάνει άπληστους ποδοσφαιριστές, ακόμα πιο άπληστους. Γιατί αν κάποιος γνωρίζει πως εκεί έξω υπάρχει μια τέτοια προσφορά, γιατί να δεχθεί να υπογράψει ένα «απλοϊκό» συμβόλαιο στην ομάδα που βρίσκεται ή κάπου αλλού. Με κάποιο τρόπο, όταν ο Ζοάν Λαπόρτα μιλούσε για συμβόλαιο-σκλαβιάς στο Παρίσι, είχε δίκιο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ