ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Γκάβι είναι ένα διαμάντι που η Μπαρτσελόνα απαγορεύεται να χάσει!

Ο Γκάβι έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας και επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πόσο ξεχωριστό ταλέντο είναι.

Ο Γκάβι είναι ένα διαμάντι που η Μπαρτσελόνα απαγορεύεται να χάσει!

Ο Πάμπλο Μαρτίν Πάεθ Γκαβίρα ή πιο απλά Γκάβι, είναι ένα παιδί που γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο. Πριν ακόμα κλείσει τα 18, έχει ήδη καθιερωθεί ως βασικός σε Μπαρτσελόνα και εθνική Ισπανίας. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται φέρνει στο μυαλό κάποιος εκ των σπουδαιότερων Ισπανών χαφ που θαυμάσαμε στα ευρωπαϊκά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Δημιούργημα της θρυλικής Μασία, ο μικρός θέλει και μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία με τους «Μπλαουγκράνα». Όσο όμως δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του οι μνηστήρες πληθαίνουν και είναι διαθέσιμοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αρπάξουν αυτό το γνήσιο ποδοσφαιρικό διαμάντι.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Άλλο ένα αριστούργημα της Μασία

Το «Mes que un club» που στα ελληνικά μεταφράζεται «κάτι παραπάνω από μια ομάδα», είναι το κεντρικό μότο της Μπαρτσελόνα. Οι «Μπλαουγκράνα» νιώθουν πως αντιπροσωπεύουν πολλά περισσότερα από μια ποδοσφαιρική ομάδα. Η Μπάρτσα είναι το καμάρι της Βαρκελώνης. Το μέσο που πάντα τους συσπείρωνε ενάντια στην καταπιεστική Μαδρίτη. Ένα από τα βασικότερα θεμέλια αυτού του σλόγκαν είναι η Μασία. Η θρυλική ακαδημία που ανά καιρούς έχει «γεννήσει» κάποιους εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών που έχουμε δει ποτέ.

Η Μασία δεν είναι ακόμη μια ποδοσφαιρική ακαδημία. Οι παίκτες της γαλουχούνται με αξίες (ποδοσφαιρικές και μη) που είναι απαραίτητες για να βρεθεί κάποιος στην πρώτη ομάδα. Τα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία να παίζουν ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει τη Μπαρτσελόνα. Έτσι αν κάποιος φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα, γνωρίζει ήδη το σκεπτικό. Κάπως έτσι η καλύτερη Μπαρτσελόνα όλων των εποχών παρατάχτηκε στον τελικό του Champions League το 2011, με επτά απόφοιτους της ακαδημίας στο βασικό σχήμα. Γκάβι

Σήμερα ο σύλλογος βιώνει μια περίοδο αναγέννησης της Μασία, μετά από ένα διάστημα ανομβρίας που έγινε κεντρικό σημείο κριτικής για την προηγούμενη διοίκηση. Ο κόσμος της ομάδας θέλει πάντα δικά του παιδιά να πρωταγωνιστούν. Μια τέτοια περίπτωση είδαμε φέτος στο πρόσωπο του Γκάβι. Στην αρχή της χρονιάς ο Κούμαν αποφάσισε να καθιερώσει τον νεαρό στην πρώτη ομάδα και εκείνος κατευθείαν τον δικαίωσε.

Σαν έτοιμος από καιρό, ο Γκάβι άρπαξε την ευκαιρία και κάθε φορά που έμπαινε στο γήπεδο αποδείκνυε πως ήρθε για να μείνει. Ώριμος, κοντρολαρισμένος και γνώστης των απαιτήσεων της πρώτης ομάδας, ξεχώρισε με το καλημέρα. Ένα πραγματικό μηχανάκι στο χώρου του κέντρου, που τρέχει, πασάρει και μαρκάρει ασταμάτητα. Μετά την αλλαγή προπονητή, ο Τσάβι συνέχισε να τον εμπιστεύεται. Ως αποτέλεσμα ο Ισπανός χαφ τελείωσε τη σεζόν με 47 συμμετοχές και 3.074 αγωνιστικά λεπτά. Όλα αυτά πριν καν κλείσει τα 18.

Το ονειρικό δίδυμο με Πέδρι

Μετά τα διαπιστευτήρια που έδωσε τη φετινή σεζόν, ο Γκάβι έγινε επίτιμο μέλος μιας φουρνιάς που στην Μπαρτσελόνα ελπίζουν να τους οδηγήσει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών. Τα άλλα δύο μέλη αυτού του κλειστού πυρήνα, είναι ο Ανσού Φάτι και ο Πέδρι. Παίκτες που πριν καν κλείσουν τα 20, έχουν αποδείξει πως μπορούν όχι απλά να σταθούν, αλλά να κάνουν τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο.

Τα κοινά τους βέβαια δεν σταματούν εδώ. Φάτι, Πέδρι και Γκάβι, είναι και οι τρεις Ισπανοί, διεθνείς (και εν δυνάμει βασικοί) με την ανδρών, ενώ σχεδόν προέρχονται από τις ακαδημίες. Λέμε σχεδόν γιατί ο Πέδρι ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Λας Πάλμας, όμως ήρθε τόσο μικρός στη Μπαρτσελόνα που σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα το θυμάται. Στα πρόσωπα των τριών αυτών παιδιών, η Μπαρτσελόνα βλέπει τους ηγέτες του αύριο. Παίκτες προικισμένους και ικανούς να κουβαλήσουν την κληρονομιά της και να συνεχίσουν το έργο των προηγούμενων.

Ο Φάτι κουβαλάει στους ώμους το βάρος της διαδοχής του Λιονέλ Μέσι. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις σε μικρή ηλικία, το νούμερο δέκα στην πλάτη και η εκτίμηση που τρέφει για εκείνον ο ίδιος ο Μέσι, αφήνουν υποσχέσεις για μια λαμπρή καριέρα. Από εκεί και πέρα, Γκάβι και Πέδρι φέρνουν πολύ έντονα στο μυαλό ένα δίδυμο που στιγμάτισε τη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. Μιλάμε φυσικά για τους Τσάβι και Ινιέστα. Οι δύο πιτσιρικάδες έχουν πολλά κοινά με τους δύο θρύλους των «Μπλαουγκράνα».

Είναι βγαλμένοι από το ίδιο καλούπι και όλοι στο σύλλογο πιστεύουν ότι μπορούν να τους διαδεχτούν. Ο Πέδρι έβγαλε μάτια στην πρώτη του σεζόν και η προσθήκη του Γκάβι δίπλα του ήρθε και έδεσε. Οι δυο τους φαίνεται να έχουν εξαιρετική χημεία και να συνεννοούνται άψογα μέσα στο χορτάρι. Στη Μπαρτσελόνα φιλοδοξούν πως αυτό το δίδυμο θα αφήσει εποχή. Υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια.

Έγκλημα αν τον χάσει

Είναι γνωστό πως τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα δεν βρίσκονται και στην καλύτερη φάση τους. Ο Λαπόρτα καλείται να διαχειριστεί το χάος που άφησε στα ταμεία η προηγούμενη διοίκηση και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Οι «Μπλαουγκράνα» είναι αναγκασμένοι να κινηθούν πολύ προσεκτικά ως προς τα έξοδά τους. Αυτό φυσικά τους δημιουργεί δυσκολίες στη στελέχωση του ρόστερ. Όχι μόνο στις μεταγραφές αλλά και στις ανανεώσεις. Η διοίκηση έχει θέσει κάποια οικονομικά όρια στα συμβόλαια που μπορεί να προσφέρει και δεν τα ξεπερνά για τίποτα και κανέναν.

Με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά κατάφερε να ανανεώσει τρεις κομβικούς παίκτες για τα πλάνα του Τσάβι. Τους Φάτι, Πέδρι και Αραούχο. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη δύο πολύ σημαντικά μέτωπα που παραμένουν ανοικτά. Ντεμπελέ και Γκάβι δεν έχουν ακόμη ανανεώσει τα συμβόλαιά τους και στη Μπαρτσελόνα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Ο Γάλλος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα και κοιτάζει που μπορεί να πάρει τα περισσότερα χρήματα.

Ο Τσάβι τον θέλει πολύ, όμως αν τον χάσει δεν ήρθε και η καταστροφή. Αντίθετα μια ενδεχόμενη απώλεια του Γκάβι θα είναι τεράστιο πλήγμα. Το συμβόλαιο του μικρού λήγει το επόμενο καλοκαίρι και οι μνηστήρες ήδη… ξερογλείφονται. Η ομάδα του έχει καταθέσει πρόταση, ο ίδιος θέλει να παραμείνει, όμως ακόμα το θέμα δεν έχει κλείσει. Σε δηλώσεις του ο Λαπόρτα άφησε αιχμές για τη στάση του μάνατζερ του Γκάβι και το τοπίο παραμένει θολό προς το παρόν.

Όλη αυτή τη σύγχυση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Λίβερπουλ, αρπάζοντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως μέσα από τα χέρια της Μπαρτσελόνα. Οι «Κόκκινοι» θέλουν σαν τρελοί τον 17χρονο και η πίεσή τους προφανώς και βάζει σε σκέψεις τον παίκτη. Οι «Μπλαουγκράνα» οφείλουν να κλείσουν γρήγορα την υπόθεση πριν εκείνη μπερδευτεί ακόμη περισσότερο. Η απώλεια του Γκάβι δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν σαν σενάριο για εκείνους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ