ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Γερμανία έκανε το break της και επέστρεψε!

Το μεταβατικό στάδιο των Γερμανών φαίνεται πως έφτασε στο τέλος τους, με τη «Μάνσαφτ» να εμφανίζεται αρκετά ανεβασμένη λίγο πριν το Mundial.

Η Γερμανία έκανε το break της και επέστρεψε!

Μόλις λίγους μήνες φαίνεται πως χρειάστηκε η Γερμανία για να ορθοποδήσει ξανά αγωνιστικά! Το ποδοσφαιρικό μεγαθήριο, μετά από μια κάκιστη αγωνιστική περίοδο, φαίνεται πως είναι έτοιμο να επιτεθεί ξανά. Και στο ξεμούδιασμα πριν το Mundial του Κατάρ, έκανε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, να υποφέρει με πεντάρα.

Η δουλειά στη Γερμανία έπεσε από την πρώτη μέρα!

Περίπου ένας χρόνος συμπληρώνεται από την τελευταία ήττα που είχε σημειώσει η ποδοσφαιρική Γερμανία. Στις 29 Ιουνίου του περασμένου έτους, η «Μάνσαφτ» ηττήθηκε με 2-0 από την Αγγλία στη φάση των «16» του Euro, αποχαιρετώντας νωρίς τη διοργάνωση. Στο παιχνίδι που έμελλε να ήταν και το τελευταίο του Γιόακιμ Λεβ στον πάγκο, η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική. Με την πρόκριση της στα νοκ-άουτ να είναι ένα μικρό… θαύμα, κανείς δεν περίμενε περισσότερα.

Μετά από έναν τεράστιο κύκλο επιτυχιών του Γερμανού προπονητή, διάρκειας 15 ετών, είχε έρθει η ώρα της αποχώρησης. Και η ομοσπονδία ήξερε πολύ καλά με ποιον θα τον αντικαθιστούσε. Αν και για πολλά χρόνια βοηθός του Λεβ, ο Χάνσι Φλικ κατάφερε να βγει από τη σκιά του πρώην συνεργάτη του, μετά την μυθική πρώτη του χρονιά στο Μόναχο. Από «κρυφό ταλέντο», ο Φλικ έδειξε πως έχει άρτιες προπονητικές ικανότητες. Και καθώς τα πράγματα με τη διοίκηση των Βαυαρών δεν πήγαιναν καλά, η θέση της εθνικής Γερμανίας είναι μια που δεν μπορείς εύκολα να απορρίψεις. Ειδικά όταν είσαι ο ίδιος Γερμανός.

Έχοντας απόλυτη ελευθερία να προετοιμαστεί και γνωρίζοντας καλά τα κατατόπια μιας εθνικής ομάδας, ο Φλικ σήκωσε μανίκια. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησε τα «πειράματα» με διαφορετικούς παίκτες. Επιλέγοντας το 4-2-3-1, πέτυχε το απόλυτο 7/7 στον προκριματικό όμιλο του Mundial. Κάτι που για τον ίδιο ήταν υποχρέωση και τίποτα παραπάνω. Ενδεικτικό άλλωστε το σοβαρότατο πρόσωπο του μετά το επιβλητικό 9-0 επί του Λιχτενστάιν.

Ο Φλικ μιλά τη γλώσσα των παικτών

Αγωνιστικά, η Γερμανία θυμίζει πάλι την υπερομάδα που γνωρίζαμε τόσα χρόνια. Η… τεμπελιά έχει δώσει τη θέση της στην οργάνωση, κάτι το οποίο πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Γερμανό. «Δουλέψαμε μαζί για οκτώ χρόνια. Ξέρει να μιλά τη γλώσσα των παικτών. Ξέρει πως να τους προσεγγίσει και να τους δώσει κίνητρο» σχολίασε ο Γιόακιμ Λεβ πριν μερικές εβδομάδες.

Για αυτό το λόγο άλλωστε διοργάνωσε ένα καλοκαιρινό camp για τους παίκτες. Για να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί τους και να δεθούν ως σύνολο. Μια εβδομάδα παραπάνω προπόνηση άλλωστε, είναι «χρυσός» τη δεδομένη στιγμή. Καθώς το Mundial θα ξεκινήσει τον χειμώνα, οι προπονητές δεν θα έχουν τον συνηθισμένο χρόνο προετοιμασίας.

Μέσω των επιλογών του, ο Φλικ κατάφερε να βρει μερικούς νέες αστέρες για την Εθνική ομάδα. Ο Νταβίντ Ράουμ έχει κάνει δικό του το αριστερό άκρο της άμυνας, σε μια περίοδο που ο Ρόμπιν Γκόσενς δυσκολεύεται. Ζίλε και Ρούντιγκερ έχουν κλειδώσει στο δίδυμο της άμυνας, ενώ ο νεαρός Άντον Σταχ δοκιμάζεται στον άξονα. Παράλληλα, ο έμπειρος Γιόνας Χοφμαν φαίνεται μια αξιόλογη λύση στα πλάγια, όντας ο πλέον φορμαρισμένος παίκτης της. Μονάδες οι οποίες δεν τρομάζουν ως ονόματα, όμως έχουν δέσει καλά μεταξύ τους. Όλοι αυτοί, σε συνδυασμό με την παλιά φρουρά, έχουν δώσει καλά δείγματα τους τελευταίους μήνες.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η Γερμανία θα μπορέσει να κοντράρει στα ίσα τις υπόλοιπες «μεγάλες» για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατάφερε όμως σε πολύ σύντομο διάστημα να γίνει πάλι ανταγωνιστική. Με το εμφατικό 5-2 επί της Ιταλίας, οι Γερμανοί κατέγραψαν μόλις την πρώτη τους νίκη κόντρα στους «αζούρι» σε μη φιλικά παιχνίδια. Μια καλή αρχή για τη νέα εποχή της ομάδας που έρχεται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ