ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Η Γιουβέντους θέλει πίσω τον Πογκμπά για να καλύψει το κενό που άφησε!

Κάθε μέρα που περνάει η Γιουβέντους πλησιάζει όλο και περισσότερο στη μεγάλη και πολυπόθητη επιστροφή του Πολ Πογκμπά.

Η Γιουβέντους θέλει πίσω τον Πογκμπά για να καλύψει το κενό που άφησε!

Μπορεί ο Πολ Πογκμπά να ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως η Γιουβέντους ήταν εκείνη που τον σύστησε στο ευρύ κοινό. Ήταν καλοκαίρι του 2012, όταν ο 19χρονος τότε Γάλλος άφηνε τους «Κόκκινους Διάβολους» για χάρη των «Μπιανκονέρι». Στο Τορίνο του δόθηκε ο χρόνος και ο χώρος να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του και να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Έξι χρόνια μετά βρίσκεται μια ανάσα από την επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Πογκμπά της Γιουβέντους ήταν αλλιώς

Την τελευταία εξαετία ο Πολ Πογκμπά έγινε συχνά στόχος σκληρής κριτικής. Η αλήθεια είναι πως έδωσε αρκετά δικαιώματα για να συμβεί αυτό. Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είδαμε ποτέ τον παίκτη  που επί τέσσερα χρόνια οργίαζε στα ιταλικά γήπεδα. Ή μάλλον τον βλέπαμε σπάνια και όχι με διάρκεια όπως απαιτείται από ποδοσφαιριστές αυτού το βεληνεκούς. Ναι ο Πογκμπά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στο «Ολντ Τράφορντ», άλλα υπήρχε λόγος που η Γιουνάιτεντ ξόδεψε για χάρη του 105 εκατομμύρια ευρώ το 2016.

Ο λόγος αυτός έχει να κάνει με τις καταπληκτικές εμφανίσεις του Γάλλου για όσο διάστημα φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ιταλία, ο Πογκμπά ξεχώρισε και έγινε βασικός σε μια ομάδα που τότε ήταν από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Κάθε φορά που πατούσε χορτάρι τα βλέμματα -και η μπάλα- κολλούσαν πάνω του. Τα πράγματα που έκανε με τη μπάλα στα πόδια ήταν απίστευτα για ένα παιδί με τόσο μικρή εμπειρία σε επαγγελματικό επίπεδο. Πογκμπά

Παίκτης με ατελείωτες εμπνεύσεις, εντυπωσιακή φαντασία και ενέργειες βγαλμένες από ποδοσφαιρικό όνειρο. Ο Πογκμπά αποτέλεσε στυλοβάτη της Γιουβέντους στην πορεία προς τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και έναν χαμένο τελικό Champions League. Η εντύπωση που έδινε τότε ήταν πως πρόκειται για ένα μέσο που θα κυριαρχήσει στα ευρωπαϊκά γήπεδα για πολλά χρόνια ακόμη.

Η απόφαση του να φύγει για τη Γιουνάιτεντ αποδείχτηκε πισωγύρισμα για τον ίδιο. Την ίδια στιγμή ωστόσο και η Γιουβέντους δεν κατάφερε να αναπληρώσει το κενό που άφησε πίσω του ο Γάλλος φεύγοντας. Η έλλειψη ενός παίκτη σημείου αναφοράς για τη μεσαία γραμμή είναι ένα ζήτημα που εδώ και χρόνια βασανίζει τη «Μεγάλη Κυρία». Φαίνεται πως τελικά ο εκλεκτός για να δώσει λύση στο πρόβλημα θα είναι ένας παλιός γνώριμος. Το ερώτημα είναι αν ο Πογκμπά θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον ηγετικό ρόλο για τον οποίο προορίζεται.

Έχουν αλλάξει πολλά

Αν ο Πογκμπά πιάσει ανάλογα στάνταρ απόδοσης με εκείνα της προηγούμενης παρουσίας του στην ομάδα, τότε η Γιουβέντους αυτόματα ανεβαίνει επίπεδο. Άλλωστε το ταλέντο του Γάλλου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Άλλα είναι εκείνα που «χάλασαν» το όνομά του. Στην καλή του μέρα παραμένει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Παίκτης διαφοράς και παγκόσμιας κλάσης χωρίς καμία αμφιβολία. Παρόλα αυτά θα είναι για εκείνον πιο δύσκολο να λάμψει αυτή τη φορά.

Στη Γιουβέντους έχουν αλλάξει πολλά μετά το 2016. Όλα προς το χειρότερο. Οι «Μπιανκονέρι» δεν είναι η ομάδα που ήταν. Όταν ο Πογκμπά μεσουρανούσε με τη φανέλα τους, ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην Ιταλία και μια εκ των τριών-τεσσάρων καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη. Σήμερα έχουν χάσει τα σκήπτρα στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχουν καταφέρει να περάσουν τον γύρο των νοκ άουτ στο Champions League.

Επιπλέον η ποιότητα στο ρόστερ τους έχει μειωθεί σημαντικά. Ο Πογκμπά εκτοξεύτηκε έχοντας δίπλα του παίκτες όπως οι Πίρλο, Βιντάλ και Μαρκίζιο που τότε ήταν όλοι στο prime τους. Η μεσσία γραμμή ήταν επί χρόνια το σημείο αναφοράς της Γιουβέντους. Όλες της οι μεγάλες επιτυχίες χτίστηκαν πάνω στην κλάση των χαφ της. Όταν σταδιακά αυτή η σταθερά χάθηκε, ξεκίνησε και η καθίζηση της «Μεγάλης Κυρίας». Στη νέα εποχή του συλλόγου, ο Πογκμπά δεν θα βρει δίπλα του παίκτες ανάλογης κλάσης.

Αντίθετα θα κληθεί να παίξει πλάι στον Ραμπιό, τον ΜακΚένι, τον Λοκατέλι, τον Ζακάρια και τον Αρτούρ. Όλοι τους παίκτες που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο 29χρονος Γάλλος θα πρέπει να ηγηθεί μιας μεσαίας γραμμής, η οποία απέχει πολύ από τα μεγαλεία του παρελθόντος. Και η αλήθεια είναι πως στο ρόλο του ηγέτη δεν έχει δείξει ικανός να ανταπεξέλθει. Μέχρι στιγμής.

Μεγάλη κίνησε σε κάθε περίπτωση

Φυσικά ανεξαρτήτως με ποιον θα παίζει δίπλα, η προσθήκη του Πογκμπά συνιστά αναβάθμιση και τεράστια μεταγραφική επιτυχία για τη Γιουβέντους. Ακόμα και ο μισός να είναι σε σχέση με την προηγούμενη φορά που έπαιζε στο Τορίνο, θα βοηθήσει σημαντικά την κατάσταση. Ειδικά στον τομέα της δημιουργίας που η ομάδα του Αλέγκρι δεδομένα πάσχει. Όταν ο Γάλλος έχει να ασχοληθεί κυρίως με το δημιουργικό κομμάτι και δεν χρειάζεται να… σκιστεί στο τρέξιμο, είναι εξαιρετικός.

Στη Γιουνάιτεντ είχε συχνά περισσότερες αρμοδιότητες από όσες μπορούσε να διαχειριστεί. Στο διάστημα που στην Αγγλία η απόδοσή του κυμαίνονταν σε ρηχά νερά, με την εθνική ήταν εξαιρετικός. Με τον Καντέ δίπλα του, να αναλαμβάνει όλη τη βρώμικη δουλειά, ο Πογκμπά ασχολούταν με όσα του αρέσουν. Η Γιουβέντους δεν έχει Καντέ, μπορεί όμως να βάλει δίπλα του δύο παίκτες με τρεξίματα, που θα του δίνουν την ασφάλεια να κάνει το παιχνίδι του.

Αν αναλογιστεί κανείς πως για να φέρει πίσω τον πρώην παίκτη της δεν θα χρειαστεί να βγάλει ευρώ από τα ταμεία, μιλάμε για μια σούπερ συμφωνία. Στην ουσία είναι σαν να δάνεισε τον παίκτη στη Γιουνάιτεντ για έξι χρόνια και τώρα να τον παίρνει πίσω. Απλά αυτός ο «δανεισμός» κόστισε στους Άγγλους 105 εκατομμύρια ευρώ. Γιουβέντους και Πογκμπά ευελπιστούν μέσα από τη συνένωσή τους να δώσουν ώθηση ο ένας στον άλλο.

Από τη μία ο παίκτης θέλει να αναγεννήσει στην καριέρα του και να δείξει πως παραμένει ένας από τους κορυφαίους. Από την άλλη η ομάδα έχει στόχο να επιστρέψει στο θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου και να κερδίζει ξανά το χαμένο της στάτους στην Ευρώπη. Το αν θα τα καταφέρουν είναι κάτι που μένει να δούμε. Πάντως σίγουρα η προσπάθεια αξίζει τον κόπο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ