ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα (vid)
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Μανέ ταιριάζει γάντι στη νοοτροπία της Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν ολοκλήρωσε τη σπουδαία μεταγραφή του Μανέ, κάνοντας δικό της έναν παίκτη κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της.

Ο Μανέ ταιριάζει γάντι στη νοοτροπία της Μπάγερν Μονάχου!

Ο Σάντιο Μανέ βρισκόταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί είχαν τον Σενεγαλέζο ως νούμερο ένα μεταγραφικό τους στόχο και τελικά κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους. Η αγορά ενός παίκτη αυτού του επιπέδου για λιγότερα από 40 εκατομμύρια, συνιστά ακόμα ένα εξαιρετικό ντιλ για την ομάδα του Νάγκελσμαν. Ο Μανέ εκτός από τα τεράστια αγωνιστικά του προσόντα, διαθέτει μια προσωπικότητα που είναι απόλυτα συμβατή με όσα πρεσβεύει ο σύλλογος.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Την εκτοξεύει αγωνιστικά και ψυχολογικά

Ο Μανέ ήταν η πρώτη μεταγραφή του Γιούργκεν Κλοπ από όταν ανέλαβε τη Λίβερπουλ και έξι χρόνια μετά ο Γερμανός δεν μπορεί παρά να νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του. Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Σενεγαλέζος εξτρέμ έκανε παπάδες και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Υπήρξε ένας εκ των σημαντικότερων πρωταγωνιστών στην αναγέννηση της Λίβερπουλ που κατάφερε να κερδίσει ξανά τη θέση που της αρμόζει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Μανέ κέρδισε τα πάντα με τους «Κόκκινους» και όταν θεώρησε πως ο κύκλος του έκλεισε ζήτησε να αποχωρήσει. Με σεβασμό και χωρίς πολύ θόρυβο. Το ενδιαφέρον της Μπάγερν ήταν γνωστό εδώ και καιρό και ο παίκτης έκανε ξεκάθαρο πως εκεί θέλει να συνεχίσει την καριέρα του. Η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων ήταν απλά θέμα χρόνου, με τον παίκτη να έχει ήδη έτοιμες τις βαλίτσες για Μόναχο. Έτσι και έγινε.

Μπάγερν και Λίβερπουλ τα βρήκαν και ο Μανέ από του χρόνου θα κοσμεί με την παρουσία του τα γερμανικά γήπεδα. Σε αγωνιστικό επίπεδο είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι σηματοδοτεί η άφιξή του για τη Μπάγερν. Ένα πυραυλοκίνητο εξτρέμ που τα τελευταία χρόνια ωρίμασε και πρόσθεσε μπόλικη ουσία στο παιχνίδι του. Το ταχυδυναμικό στυλ των Βαυαρών, είναι ό,τι πρέπει προκειμένου ο Μανέ να αναδείξει όλες του τις αρετές. Απλά φανταστείτε ένα δίδυμο με Ντέιβις και Μανέ στο αριστερό άκρο.

Από εκεί και πέρα όμως, η συγκεκριμένη μεταγραφή βοηθά πολύ και σε ψυχολογικό επίπεδο. Με τον Λεβαντόφσκι να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να φύγει και τον Γκνάμπρι να μην έχει ανανεώσει ακόμα, η Μπάγερν ήθελε μια τονωτική ένεση στην επίθεσή της. Η προσθήκη του Μανέ σίγουρα προκαλεί ενθουσιασμό, κάνοντας παράλληλα το άγχος για ενδεχόμενες αποχωρήσεις πιο εύκολα διαχειρίσιμο.

Απόλυτα ταιριαστός στη νοοτροπία της

Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένας σύλλογος με πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα. Μπορεί να αποτελεί μια παραδοσιακή υπερδύναμη των ευρωπαϊκών γηπέδων, όμως διατηρεί κάποιες αξίες που την κάνουν να ξεχωρίζει. Στο Μόναχο δεν υπάρχουν βεντέτες. Κανείς δεν βρίσκεται πάνω από την ομάδα και αυτό δεν είναι ακόμη ένα κλισέ, αλλά μια τεράστια αλήθεια. Το κλαμπ διοικείται από ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα της Μπάγερν και πραγματικά την θεωρούν σπίτι τους.

Σταριλίκια και υπεράνω συμπεριφορές είναι λέξεις άγνωστες στο «Αλιάντζ Αρίνα». Γι’ αυτό και όλη αυτή η κατάσταση με τον Λεβαντόφσκι προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση. Η Μπάγερν είναι μια ομάδα που δεν της αρέσει ο θόρυβος. Απαιτεί οι παίκτες της να ασχολούνται μόνο με το πως θα είναι καλοί μέσα στο γήπεδο και να αποφεύγουν τα γύρω γύρω. Γι’ αυτό άλλωστε σε όλες της τις μεγάλες επιτυχίες πρωταγωνιστούν πάντα γνήσιοι αντί-σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ακριβώς αυτό είναι και ο Μανέ.

Ένα παιδί τόσο ταπεινό και μετρημένο που συχνά σε κάνει να απορείς, πως καταφέρνει να έχει αυτή τη στάση παρά τα όσα έχει πετύχει. Πολλές φορές έχει γίνει αντικείμενο κουβέντας η σπασμένη οθόνη του κινητού του ή το φθηνό αμάξι που οδηγεί. Εκείνος συνεχίζει να αδιαφορεί πλήρως για όλα αυτά. Αντί να φλεξάρει πλούτη και λούσα σε κάποιον εξωτικό προορισμό, πάει στη Σενεγάλη και παίζει μπάλα στις λάσπες στο χωριό που μεγάλωσε.

Ένα χωριό το οποίο σχεδόν μόνος του κρατάει ζωντανό με δωρεές που καλύπτουν ανάγκες που εμείς στην Ευρώπη ούτε έχουμε σκεφτεί ότι μπορεί να στερηθούμε. Το ίδιο βέβαια κάνει και σε ολόκληρη τη χώρα, της οποίας αποτελεί κάτι σαν εθνικό ήρωα εξαιτίας της τεράστιας και ανιδιοτελούς προσφοράς του. Η Μπάγερν λοιπόν βάζει στα αποδυτήριά της έναν παίκτη για τον οποίο το αντί-σταριλίκι είναι τρόπος ζωής.

Ακόμη μια εξαιρετική συμφωνία

Φυσικά στη νοοτροπία της Μπάγερν υπάρχουν και άλλα πράγματα που την κάνουν να ξεχωρίζει. Ένα από αυτά είναι και η σταθερή της άρνηση να συμβαδίζει με τις εξωφρενικές απαιτήσεις της ποδοσφαιρικής αγοράς. Οι Βαυαροί δεν ξοδεύουν ποτέ υπέρογκα ποσά για την απόκτηση ενός και μόνο παίκτη. Η μόνη φορά που το έκαναν ήταν όταν το καλοκαίρι του 2019, έδωσαν 80 εκατομμύρια για τον Λούκας Ερναντέζ. Από εκεί και πέρα καμία μεταγραφή τους δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 60 εκατομμύρια.

Το μοντέλο λειτουργίας των πρωταθλητών Γερμανίας είναι παράδειγμα προς μίμηση. Εμπιστοσύνη και στήριξη στους παίκτες τους, έξυπνες αγορές και πίστη σε ένα πλάνο που δεν αλλάζει για τίποτα και κανέναν. Έτσι καταφέρνουν και διατηρούνται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αν δει κανείς τις φετινές τους κινήσεις μέχρι στιγμής θα καταλάβει. Μανέ

Η πρώτη τους μεταγραφή ήταν ο Μαζράουι που ήρθε ελεύθερος από τον Άγιαξ. Ένα δεξί μπακ που ξεχώρισε φέτος και που οι Βαυαροί πήραν μέσα από τα χέρια της Μπαρτσελόνα. Μετά ακολούθησε ο  Χράφενμπερχ, πάλι από τον Άγιαξ. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως, για τον οποίο τα 18.5 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν μοιάζουν ανέκδοτο. Κερασάκι στην τούρτα ο Μανέ. Με 32 εκατομμύρια (συν τα μπόνους) η Μπάγερν έκανε δικό της έναν παίκτη που εδώ κα μια εξαετία ξεχωρίζει σταθερά στο κορυφαίο επίπεδο.

Ξοδεύοντας συνολικά 50.5 πήρε τρεις παίκτες που καλύπτουν σημαντικά κενά και την ανεβάζουν επίπεδο. Η πρώτη χρονιά τους Νάγκελσμαν δεν εξελίχθηκε ιδανικά, όμως η Μπάγερν ξέρει πάντα να επιστρέφει και έχει αποδείξει πως κανείς δεν πρέπει να την ξεγράφει. Μεταγραφές όπως αυτή του Μανέ, δείχνουν φιλοδοξία ώστε η ομάδα να παραμείνει πρωταγωνίστρια. Το ότι ένας παίκτης όπως αυτός ζητά να φύγει από μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ για χάρη των Βαυαρών, λέει πολλά για το κύρος και το βάρος της φανέλας τους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ